Rivierkreeftjescocktail met avocadomousse & cocktailsaus

Een garnalencocktail met whisky-cocktailsaus kennen we allemaal wel. Dit is mijn versie op dat klassieke voorgerecht. Met rivierkreeftjes, die veel beter betaalbaar zijn en waar veel meer bite aan zit.
Maar wel met een cocktailsaus, die je super simpel zelf maakt! Doen we daar nog wat gezonde en lekkere avocadomousse bij en klaar is je voorgerecht!
Voor de cocktailsaus
2el room
1el citroenmayonaise
2el ketchup
½ tl worcestersaus
½ tl gerookt paprikapoeder
½ tl srirachasaus
¼ tl knoflookpoeder
¼ tl uipoeder
½ tl citroensap
optioneel: 1tl lekkere whisky
Voor de avocadomousse
2 rijpe avocado’s
1el yoghurt
1el citroensap
zout & peper
Verder nodig
250g verse rivierkreeftjes
1 zakje veldsla
1 el bieslook, fijngesneden
4 hoge glazen
Zelfgemaakte cocktailsaus
Voor de wiskey-cocktailsaus meng je alle ingrediënten tot één geheel. Proef en kijk of je de smaak ergens nog iets wilt aanpassen. Zet koud weg tot gebruik.
Klassieke garnalencocktail in een modern jasje
Vlak voor je het gerecht serveert maak je de avocadomousse. Hiervoor meng je alle ingrediënten. Wil je een glad geheel gebruik dan een staafmixer. Voor iets grovere structuur kun je ook gewoon een vork gebruiken.
Rivierkreeftjescocktail met cocktailsaus en avocadomousse
Op de bodem van je glas gaat wat veldsla. Doorop een goede lepel avocadomousse en daarop de rivierkreeftjes. Daarover heen zoveel saus als je wilt. Garneer met verse bieslook. Bijvoorkeur meteen serveren, omdat de saus en avocado anders verkleurt.
Wijnadvies
Finca Montepedroso Verdejo 2015: een van mijn ontdekkingen van afgelopen jaar en heel snel een persoonlijke favoriet geworden. Een hele zachte witte wijn met frisse aroma’s van steenvruchten, kruidige tonen van anijs en venkel met een rijke structuur door de rijping sur lie (contact met gistcellen). Verkrijgbaar oa, bij Wijnbeurs.nl (prijs vanaf € 8,49)
Gepubliceerd op 10 december 2016