Rivierkreeftjescocktail met avocadomousse & cocktailsaus



Een garnalencocktail met whisky-cocktailsaus kennen we allemaal wel. Dit is mijn versie op dat klassieke voorgerecht. Met rivierkreeftjes, die veel beter betaalbaar zijn en waar veel meer bite aan zit.

Maar wel met een cocktailsaus, die je super simpel zelf maakt! Doen we daar nog wat gezonde en lekkere avocadomousse bij en klaar is je voorgerecht!

rivierkreeftjes avocadomousse kerst smulpaapje

Voor de cocktailsaus

2el room
1el citroenmayonaise
2el ketchup
½ tl worcestersaus
½ tl gerookt paprikapoeder
½ tl srirachasaus
¼ tl knoflookpoeder
¼ tl uipoeder
½ tl citroensap
optioneel: 1tl lekkere whisky

Voor de avocadomousse

2 rijpe avocado’s
1el yoghurt
1el citroensap
zout & peper

Verder nodig

250g verse rivierkreeftjes
1 zakje veldsla
1 el bieslook, fijngesneden
4 hoge glazen

rivierkreefjes kerst smulpaapje

Zelfgemaakte cocktailsaus

Voor de wiskey-cocktailsaus meng je alle ingrediënten tot één geheel. Proef en kijk of je de smaak ergens nog iets wilt aanpassen. Zet koud weg tot gebruik.

Klassieke garnalencocktail in een modern jasje

Vlak voor je het gerecht serveert maak je de avocadomousse. Hiervoor meng je alle ingrediënten. Wil je een glad geheel gebruik dan een staafmixer. Voor iets grovere structuur kun je ook gewoon een vork gebruiken.

rivierkreeftjes smulpaapje kerst

Rivierkreeftjescocktail met cocktailsaus en avocadomousse

Op de bodem van je glas gaat wat veldsla. Doorop een goede lepel avocadomousse en daarop de rivierkreeftjes. Daarover heen zoveel saus als je wilt. Garneer met verse bieslook. Bijvoorkeur meteen serveren, omdat de saus en avocado anders verkleurt.

Wijnadvies

Finca Montepedroso Verdejo 2015: een van mijn ontdekkingen van afgelopen jaar en heel snel een persoonlijke favoriet geworden. Een hele zachte witte wijn met frisse aroma’s van steenvruchten, kruidige tonen van anijs en venkel met een rijke structuur door de rijping sur lie (contact met gistcellen). Verkrijgbaar oa, bij Wijnbeurs.nl  (prijs vanaf € 8,49)

 

 

Gepubliceerd op 10 december 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
16 maart 2024
everything bagel quiche
 
Everything bagel hartige taart met zalm

Alles wat lekker is aan een everything bagel met zalm, maar dan in de vorm van een hartige taart. Je favoriete lunchrecept is nu binnen handbereik.
8 maart 2024
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.