Rivierkreeftjescocktail met avocadomousse & cocktailsaus



Een garnalencocktail met whisky-cocktailsaus kennen we allemaal wel. Dit is mijn versie op dat klassieke voorgerecht. Met rivierkreeftjes, die veel beter betaalbaar zijn en waar veel meer bite aan zit.

Maar wel met een cocktailsaus, die je super simpel zelf maakt! Doen we daar nog wat gezonde en lekkere avocadomousse bij en klaar is je voorgerecht!

rivierkreeftjes avocadomousse kerst smulpaapje

Voor de cocktailsaus

2el room
1el citroenmayonaise
2el ketchup
½ tl worcestersaus
½ tl gerookt paprikapoeder
½ tl srirachasaus
¼ tl knoflookpoeder
¼ tl uipoeder
½ tl citroensap
optioneel: 1tl lekkere whisky

Voor de avocadomousse

2 rijpe avocado’s
1el yoghurt
1el citroensap
zout & peper

Verder nodig

250g verse rivierkreeftjes
1 zakje veldsla
1 el bieslook, fijngesneden
4 hoge glazen

rivierkreefjes kerst smulpaapje

Zelfgemaakte cocktailsaus

Voor de wiskey-cocktailsaus meng je alle ingrediënten tot één geheel. Proef en kijk of je de smaak ergens nog iets wilt aanpassen. Zet koud weg tot gebruik.

Klassieke garnalencocktail in een modern jasje

Vlak voor je het gerecht serveert maak je de avocadomousse. Hiervoor meng je alle ingrediënten. Wil je een glad geheel gebruik dan een staafmixer. Voor iets grovere structuur kun je ook gewoon een vork gebruiken.

rivierkreeftjes smulpaapje kerst

Rivierkreeftjescocktail met cocktailsaus en avocadomousse

Op de bodem van je glas gaat wat veldsla. Doorop een goede lepel avocadomousse en daarop de rivierkreeftjes. Daarover heen zoveel saus als je wilt. Garneer met verse bieslook. Bijvoorkeur meteen serveren, omdat de saus en avocado anders verkleurt.

Wijnadvies

Finca Montepedroso Verdejo 2015: een van mijn ontdekkingen van afgelopen jaar en heel snel een persoonlijke favoriet geworden. Een hele zachte witte wijn met frisse aroma’s van steenvruchten, kruidige tonen van anijs en venkel met een rijke structuur door de rijping sur lie (contact met gistcellen). Verkrijgbaar oa, bij Wijnbeurs.nl  (prijs vanaf € 8,49)

 

 

Gepubliceerd op 10 december 2016


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
sangria
 
De lekkerste sangria

De allerlekkerste sangria maak je wat mij betreft deze zomer héél vaak. Dit is mijn fool proof recept voor rosé sangria.
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.