Rivierkreeftjescocktail met avocadomousse & cocktailsaus



Een garnalencocktail met whisky-cocktailsaus kennen we allemaal wel. Dit is mijn versie op dat klassieke voorgerecht. Met rivierkreeftjes, die veel beter betaalbaar zijn en waar veel meer bite aan zit.

Maar wel met een cocktailsaus, die je super simpel zelf maakt! Doen we daar nog wat gezonde en lekkere avocadomousse bij en klaar is je voorgerecht!

rivierkreeftjes avocadomousse kerst smulpaapje

Voor de cocktailsaus

2el room
1el citroenmayonaise
2el ketchup
½ tl worcestersaus
½ tl gerookt paprikapoeder
½ tl srirachasaus
¼ tl knoflookpoeder
¼ tl uipoeder
½ tl citroensap
optioneel: 1tl lekkere whisky

Voor de avocadomousse

2 rijpe avocado’s
1el yoghurt
1el citroensap
zout & peper

Verder nodig

250g verse rivierkreeftjes
1 zakje veldsla
1 el bieslook, fijngesneden
4 hoge glazen

rivierkreefjes kerst smulpaapje

Zelfgemaakte cocktailsaus

Voor de wiskey-cocktailsaus meng je alle ingrediënten tot één geheel. Proef en kijk of je de smaak ergens nog iets wilt aanpassen. Zet koud weg tot gebruik.

Klassieke garnalencocktail in een modern jasje

Vlak voor je het gerecht serveert maak je de avocadomousse. Hiervoor meng je alle ingrediënten. Wil je een glad geheel gebruik dan een staafmixer. Voor iets grovere structuur kun je ook gewoon een vork gebruiken.

rivierkreeftjes smulpaapje kerst

Rivierkreeftjescocktail met cocktailsaus en avocadomousse

Op de bodem van je glas gaat wat veldsla. Doorop een goede lepel avocadomousse en daarop de rivierkreeftjes. Daarover heen zoveel saus als je wilt. Garneer met verse bieslook. Bijvoorkeur meteen serveren, omdat de saus en avocado anders verkleurt.

Wijnadvies

Finca Montepedroso Verdejo 2015: een van mijn ontdekkingen van afgelopen jaar en heel snel een persoonlijke favoriet geworden. Een hele zachte witte wijn met frisse aroma’s van steenvruchten, kruidige tonen van anijs en venkel met een rijke structuur door de rijping sur lie (contact met gistcellen). Verkrijgbaar oa, bij Wijnbeurs.nl  (prijs vanaf € 8,49)

 

 

Gepubliceerd op 10 december 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.