Garnalencocktail met home made whiskysaus



Deze zelfgemaakte whisky cocktailsaus vraagt om een lekkere garnalencocktail. Samen maken ze het meest klassieke voorgerecht allertijden!

Eigenlijk maak ik deze klassieke garnalencocktail vooral vanwege z’n saus. Want zelfgemaakte whiskysaus, er kan echt geen potje tegenop. Dat betekent overigens wel dat er ook daadwerkelijk whisky in deze saus zit. Maak voor je kind(eren) een deel zonder, dat is nog steeds heerlijk!

Hoe je je garnalencocktail serveert is overigens aan jou. Ik geef je een aantal opties, die allemaal even lekker zijn!

Zelfgemaakte whisky cocktailsaus

  • 2 el ongeslagen slagroom
  • 1 el citroenmayonaise
  • 2 el ketchup (Heinz)
  • ½ tl worcestersaus
  • 1 tl mierikswortel (Kühne)
  • 1-2 el whisky (ik gebruikte Johnnie Walker Blue Label)
  • ½ tl (gerookt) paprikapoeder
  • Maldon zout
  • Versgemalen zwarte peper

Garnalencocktail

  • Hollandse garnalen, hoeveelheid afhankelijk van hoe je het serveert
  • 1 stronkje witlof, alleen de mooiste blaadjes
  • honingtomaatjes, kapje eraf en uitgehold
  • gemengde sla
  • partjes citroen

Zelfgemaakte whiskysaus

Om zelf whiskysaus te maken meng je alle ingrediënten met een garde goed door elkaar. Proef vooral daarna of hij qua smaak is zoals je ‘m lekker vindt. Eten er kinderen mee dan laat je voor hen de whisky uiteraard achterwege!

Garnalencocktail – 3 variaties

  1. Je kunt je garnalencocktail heel klassiek presenteren met wat gemengde salade waarop je de garnalen doet en waar je dan lekker een schepje van de saus over doet.
  2. Maar waarom niet eens wat garnaaltjes in een blaadje witlof met een schepje van de saus.
  3. Of hol kleine tomaatjes uit, doe daar wat garnaaltjes in en een toefje saus. Mogelijkheden te over!

Gepubliceerd op 22 maart 2016


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!
7 november 2022
zelf paté maken
 
Paté met pruimen

Zelf paté maken is zo veel simpeler dan je denkt. Deze paté met pruimen komt uit mijn boek Borreltijd en maak ik zelf nog met regelmaat.
2 november 2022
wortelsoep maken
 
Wortel & gembersoep

Wist jij dat wortels er in véél meer kleuren zijn dan alleen oranje. En dat je er met de toevoeging van wat gember een fantastisch lekkere soep mee maakt.
23 oktober 2022
 
Nationale boerenkooldag

De 24e oktober van het jaar is het nationale boerenkooldag. Een mooi moment om mijn 5 favoriete recepten met boerenkool op een rijtje te zetten.
19 oktober 2022
broccolirijst recept
 
Broccolirijst met snijbonen

Een makkelijk recept voor broccolirijst met snijbonen en paddenstoelen. Een perfecte snelle, gezonde maaltijd