Garnalencocktail met home made whiskysaus



Deze zelfgemaakte whisky cocktailsaus vraagt om een lekkere garnalencocktail. Samen maken ze het meest klassieke voorgerecht allertijden!

Eigenlijk maak ik deze klassieke garnalencocktail vooral vanwege z’n saus. Want zelfgemaakte whiskysaus, er kan echt geen potje tegenop. Dat betekent overigens wel dat er ook daadwerkelijk whisky in deze saus zit. Maak voor je kind(eren) een deel zonder, dat is nog steeds heerlijk!

Hoe je je garnalencocktail serveert is overigens aan jou. Ik geef je een aantal opties, die allemaal even lekker zijn!

Zelfgemaakte whisky cocktailsaus

  • 2 el ongeslagen slagroom
  • 1 el citroenmayonaise
  • 2 el ketchup (Heinz)
  • ½ tl worcestersaus
  • 1 tl mierikswortel (Kühne)
  • 1-2 el whisky (ik gebruikte Johnnie Walker Blue Label)
  • ½ tl (gerookt) paprikapoeder
  • Maldon zout
  • Versgemalen zwarte peper

Garnalencocktail

  • Hollandse garnalen, hoeveelheid afhankelijk van hoe je het serveert
  • 1 stronkje witlof, alleen de mooiste blaadjes
  • honingtomaatjes, kapje eraf en uitgehold
  • gemengde sla
  • partjes citroen

Zelfgemaakte whiskysaus

Om zelf whiskysaus te maken meng je alle ingrediënten met een garde goed door elkaar. Proef vooral daarna of hij qua smaak is zoals je ‘m lekker vindt. Eten er kinderen mee dan laat je voor hen de whisky uiteraard achterwege!

Garnalencocktail – 3 variaties

  1. Je kunt je garnalencocktail heel klassiek presenteren met wat gemengde salade waarop je de garnalen doet en waar je dan lekker een schepje van de saus over doet.
  2. Maar waarom niet eens wat garnaaltjes in een blaadje witlof met een schepje van de saus.
  3. Of hol kleine tomaatjes uit, doe daar wat garnaaltjes in en een toefje saus. Mogelijkheden te over!

Gepubliceerd op 22 maart 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.