Garnalencocktail met home made whiskysaus



Deze zelfgemaakte whisky cocktailsaus vraagt om een lekkere garnalencocktail. Samen maken ze het meest klassieke voorgerecht allertijden!

Eigenlijk maak ik deze klassieke garnalencocktail vooral vanwege z’n saus. Want zelfgemaakte whiskysaus, er kan echt geen potje tegenop. Dat betekent overigens wel dat er ook daadwerkelijk whisky in deze saus zit. Maak voor je kind(eren) een deel zonder, dat is nog steeds heerlijk!

Hoe je je garnalencocktail serveert is overigens aan jou. Ik geef je een aantal opties, die allemaal even lekker zijn!

Zelfgemaakte whisky cocktailsaus

  • 2 el ongeslagen slagroom
  • 1 el citroenmayonaise
  • 2 el ketchup (Heinz)
  • ½ tl worcestersaus
  • 1 tl mierikswortel (Kühne)
  • 1-2 el whisky (ik gebruikte Johnnie Walker Blue Label)
  • ½ tl (gerookt) paprikapoeder
  • Maldon zout
  • Versgemalen zwarte peper

Garnalencocktail

  • Hollandse garnalen, hoeveelheid afhankelijk van hoe je het serveert
  • 1 stronkje witlof, alleen de mooiste blaadjes
  • honingtomaatjes, kapje eraf en uitgehold
  • gemengde sla
  • partjes citroen

Zelfgemaakte whiskysaus

Om zelf whiskysaus te maken meng je alle ingrediënten met een garde goed door elkaar. Proef vooral daarna of hij qua smaak is zoals je ‘m lekker vindt. Eten er kinderen mee dan laat je voor hen de whisky uiteraard achterwege!

Garnalencocktail – 3 variaties

  1. Je kunt je garnalencocktail heel klassiek presenteren met wat gemengde salade waarop je de garnalen doet en waar je dan lekker een schepje van de saus over doet.
  2. Maar waarom niet eens wat garnaaltjes in een blaadje witlof met een schepje van de saus.
  3. Of hol kleine tomaatjes uit, doe daar wat garnaaltjes in en een toefje saus. Mogelijkheden te over!

Gepubliceerd op 22 maart 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.