Garnalencocktail met home made whiskysaus



Eigenlijk maak ik deze klassieke garnalencocktail vooral vanwege z’n saus. Want zelfgemaakte whiskysaus, er kan echt geen potje tegenop. Dat betekent overigens wel dat er ook daadwerkelijk whisky in deze saus zit. Maak voor je kind(eren) een deel zonder, dat is nog steeds heerlijk!

Hoe je je garnalencocktail serveert is overigens aan jou. Ik geef je een aantal opties, die allemaal even lekker zijn!

Voor de cocktailsaus

2 el ongeslagen slagroom
1 el citroenmayonaise
2 el ketchup (Heinz)
½ tl worcestersaus
1 tl mierikswortel (Kühne)
1-2 el whisky (ik gebruikte Johnnie Walker Blue Label)
½ tl (gerookt) paprikapoeder
Maldon zout
Versgemalen zwarte peper

Verder nodig:

Hollandse garnalen, hoeveelheid afhankelijk van hoe je het serveert
1 stronkje witlof, alleen de mooiste blaadjes
honingtomaatjes, kapje eraf en uitgehold
gemengde sla
partjes citroen

Zelfgemaakte whiskysaus

Hiervoor meng je alle ingrediënten met een garde goed door elkaar. Proef vooral daarna of hij qua smaak is zoals je ‘m lekker vindt. Eten er kinderen mee dan laat je voor hen de whisky uiteraard achterwege!

Garnalencocktail – 3 variaties

Je kunt je garnalencocktail heel klassiek presenteren met wat gemengde salade waarop je de garnalen doet en waar je dan lekker een schepje van de saus over doet. Maar waarom niet eens wat garnaaltjes in een blaadje witlof met een schepje van de saus. Of hol kleine tomaatjes uit, doe daar wat garnaaltjes in en een toefje saus. Mogelijkheden te over!

Gepubliceerd op 22 maart 2016


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 augustus 2020
courgette inmaken
 
Courgette inmaken

Maaike neemt ons vanaf Curaçao mee in de wereld van courgette inmaken. Wist jij dat je courgette kon inmaken? Nu heb je daar het beste recept voor!
3 augustus 2020
bietjes bbq
 
Bietjes van de barbecue

Als je bietjes op de barbecue poft, tover je ze daarna om in een heerlijke salade met feta en pijnboompitjes. Een lekker vega BBQ recept dus
2 augustus 2020
 
De 5 lekkerste recepten met verse pesto

Verse, zelfgemaakte pesto is de basis voor zo ongelofelijk veel lekkere recepten. Want er is meer dan pasta pesto. Kijk maar!
2 augustus 2020
geklopte boter
 
Geklopte borrelboter à la Felix Amsterdam

Het is dé trend dit jaar; geklopte boter. Bij Felix Amsterdam at ik de lekkerste geklopte boter ooit. En dit is hét recept!
1 augustus 2020
pesto vers
 
De lekkerste zelfgemaakte verse pesto

In een handomdraai maak je zelf de allerlekkerste verse, pesto. met maar een paar ingrediënten. Je wilt nooit meer anders!
30 juli 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 31

Een zomers weekmenu voor wie niet op vakantie gaat, maar wel lekker zomers wil eten. Of voor als je terugkomt en nog niet toe bent aan de realiteit ...