Tomatensoep shotjes met room



Tomatensoep shotjes met room & caprese spiesje, een feestelijk & makkelijk voorgerecht voor je kerstmenu. Makkelijk en snel te maken kerstrecept.

Want als je het jezelf héél makkelijk wil maken is dit een top voorgerecht. Gebruik wel de lekkerste tomatensap die je je kunt veroorloven (ik geef je mijn favoriet!) en maak het af met een heerlijk caprese spiesje.

Serveer in feestelijke glaasjes, dek de tafel mooi en je bent er! En hoe heerlijk dat je dit gewoon, hop!, in één keer achterover kunt slaan 😉

Voorgerecht voor 4 personen

  • ½ fles Big Tom gekruid tomatensap (o.a. bij AH of Gall & Gall) (met de rest kun je fantastische Bloody Mary’s maken…)
  • 4el slagroom
  • zwarte peper

voor de caprese spiesjes

  • feestelijke cocktailprikkers
  • 1 zakje mini mozarellabolletjes
  • verse basilicum
  • kleine tomaatjes

tomatenshotjes kerst smulpaapje

Vegetarisch voorgerecht

Je kunt dit vegetarisch voorgerecht zowel warm, als koud serveren. Mix de tomatensap met de room, dit zorgt voor een wat zachtere smaak. Als je een warme versie wil verwarm dan heel zacht in een pan, maar laat niet koken! Vul vier borrelglaasjes met de tomatensoep.

Kidsproof voorgerecht

Spies op de cocktailprikkers om en om de tomaat, mozzarella en basilicum, in de kleuren van de Italiaanse vlag. Garneer het borrelglaasje met de spiesjes.

Wijnadvies

De Alberto Verdejo Ecológico 2015: een geconcentreerde stijl, maar heerlijk fris, zachte zuren en een intense afdronk. Aroma’s van kruiden (anijs) en frisse groene appel. Verkrijgbaar o.a. bij La Branche (prijs vanaf € 10,45) of ga voor een Sauvignon Blanc, zoals de Avelino Vegas (van de hoogste wijngaarden van de Rueda): Een wijn met een geparfumeerde stijl met frisse zuren en voldoende body.

Gepubliceerd op 10 december 2016


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!