Tomatensoep shotjes met room



Tomatensoep shotjes met room & caprese spiesje, een feestelijk & makkelijk voorgerecht voor je kerstmenu. Makkelijk en snel te maken kerstrecept.

Want als je het jezelf héél makkelijk wil maken is dit een top voorgerecht. Gebruik wel de lekkerste tomatensap die je je kunt veroorloven (ik geef je mijn favoriet!) en maak het af met een heerlijk caprese spiesje.

Serveer in feestelijke glaasjes, dek de tafel mooi en je bent er! En hoe heerlijk dat je dit gewoon, hop!, in één keer achterover kunt slaan 😉

Voorgerecht voor 4 personen

  • ½ fles Big Tom gekruid tomatensap (o.a. bij AH of Gall & Gall) (met de rest kun je fantastische Bloody Mary’s maken…)
  • 4el slagroom
  • zwarte peper

voor de caprese spiesjes

  • feestelijke cocktailprikkers
  • 1 zakje mini mozarellabolletjes
  • verse basilicum
  • kleine tomaatjes

tomatenshotjes kerst smulpaapje

Vegetarisch voorgerecht

Je kunt dit vegetarisch voorgerecht zowel warm, als koud serveren. Mix de tomatensap met de room, dit zorgt voor een wat zachtere smaak. Als je een warme versie wil verwarm dan heel zacht in een pan, maar laat niet koken! Vul vier borrelglaasjes met de tomatensoep.

Kidsproof voorgerecht

Spies op de cocktailprikkers om en om de tomaat, mozzarella en basilicum, in de kleuren van de Italiaanse vlag. Garneer het borrelglaasje met de spiesjes.

Wijnadvies

De Alberto Verdejo Ecológico 2015: een geconcentreerde stijl, maar heerlijk fris, zachte zuren en een intense afdronk. Aroma’s van kruiden (anijs) en frisse groene appel. Verkrijgbaar o.a. bij La Branche (prijs vanaf € 10,45) of ga voor een Sauvignon Blanc, zoals de Avelino Vegas (van de hoogste wijngaarden van de Rueda): Een wijn met een geparfumeerde stijl met frisse zuren en voldoende body.

Gepubliceerd op 10 december 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.