Paasinspiratie 2018



Ontbijten of brunchen

Voor het ontbijt bedacht ik een heel scala aan nieuwe recepten. Of je nu om 7u al aan de ontbijttafel zit  – “je krijgt er zoveel voor terug hé…” 😉 Of dat je er een brunch van maakt, deze recepten zijn gegarandeerd een succes. Want of à la minute te maken of lekker al de dag ervoor.

dutchbaby

Dutch Baby – een luchtige kruising tussen een pancake en een omelet, die je vult naar wens (nieuw)

Vega worstenbroodjes – maak ze de dag ervoor alvast klaar, even in de oven en klaar ben je! (nieuw)

Cinnamonsugar buns  – iets meer werk, maar iedere minuut waard als je ze vers uit de oven haalt (nieuw)

Lekker bij de koffie

En heb je nog niet genoeg (of al heel vroeg) ontbeten, dan is het tijd voor wat lekkers bij de koffie en/of thee. Ook daarvoor is er volop nieuwe bakinspiratie.

Limoencheesecake – Met een knapperige bodem en zoet/zuur zachte vulling op en top genieten! (nieuw)

Pretzelbloemen – Juist nu heb je tijd om lekker samen in de keuken te staan. Eetfreubelen zoals ik graag doe (nieuw)

Citroenbosbessencake – In een mum van tijd klaar en nét even anders dan een gewone cake (nieuw)

yoghurtcake citroenbosbes

Borreltijd

Op Smulpaapje vind je al een heleboel borrelhapjes, want die van de Kerstdagen zijn met Pasen natuurlijk net zo lekker. Of wat dacht je van deze hapjes…

Manchego kaaskoekjes – kaas en koekjes… meer aansporing heb je niet nodig toch?

Bacon & eisalade – want bij de Paasdagen horen eieren, vind je ook niet?

Zuurkoolkroketjes – als je de tijd hebt maak deze dan zeker. Daar ga je echt geen spijt van krijgen.

Aan taaaaaafel!

Persoonlijk hou ik het graag simpel met Pasen, juist omdat we vaak ’s ochtends al uitgebreid hebben ontbeten. Favorieten in deze tijd van het jaar zijn dan bijvoorbeeld:

Pasta met voorjaarsgroente & burrata – lekker licht en snel aan tafel.

Risotto met asperges – Pasen valt vroeg dit jaar dus of er al witte asperges zijn is even de vraag, maar met groene asperges net zo lekker!

Paella – wat dacht je ervan om een grote pan dampende Paell op tafel te zetten? Olé!

Meer recepten voor Pasen

Dit waren zo maar wat suggesties voor de komende Paasdagen. Volop nieuwe recepten dus, maar zoals je ziet staat de site door de jaren heen ook vol met gouwe ouwe en/of recepten die je wellicht nog nooit gemaakt hebt. Laat je verrassen, inspireren maar geniet vooral van dit lange weekend samen.

Nóg meer recepten vind je hier en hier. Fijne Paasdagen!

Gepubliceerd op 21 maart 2018


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.