Paasinspiratie 2018



Ontbijten of brunchen

Voor het ontbijt bedacht ik een heel scala aan nieuwe recepten. Of je nu om 7u al aan de ontbijttafel zit  – “je krijgt er zoveel voor terug hé…” 😉 Of dat je er een brunch van maakt, deze recepten zijn gegarandeerd een succes. Want of à la minute te maken of lekker al de dag ervoor.

dutchbaby

Dutch Baby – een luchtige kruising tussen een pancake en een omelet, die je vult naar wens (nieuw)

Vega worstenbroodjes – maak ze de dag ervoor alvast klaar, even in de oven en klaar ben je! (nieuw)

Cinnamonsugar buns  – iets meer werk, maar iedere minuut waard als je ze vers uit de oven haalt (nieuw)

Lekker bij de koffie

En heb je nog niet genoeg (of al heel vroeg) ontbeten, dan is het tijd voor wat lekkers bij de koffie en/of thee. Ook daarvoor is er volop nieuwe bakinspiratie.

Limoencheesecake – Met een knapperige bodem en zoet/zuur zachte vulling op en top genieten! (nieuw)

Pretzelbloemen – Juist nu heb je tijd om lekker samen in de keuken te staan. Eetfreubelen zoals ik graag doe (nieuw)

Citroenbosbessencake – In een mum van tijd klaar en nét even anders dan een gewone cake (nieuw)

yoghurtcake citroenbosbes

Borreltijd

Op Smulpaapje vind je al een heleboel borrelhapjes, want die van de Kerstdagen zijn met Pasen natuurlijk net zo lekker. Of wat dacht je van deze hapjes…

Manchego kaaskoekjes – kaas en koekjes… meer aansporing heb je niet nodig toch?

Bacon & eisalade – want bij de Paasdagen horen eieren, vind je ook niet?

Zuurkoolkroketjes – als je de tijd hebt maak deze dan zeker. Daar ga je echt geen spijt van krijgen.

Aan taaaaaafel!

Persoonlijk hou ik het graag simpel met Pasen, juist omdat we vaak ’s ochtends al uitgebreid hebben ontbeten. Favorieten in deze tijd van het jaar zijn dan bijvoorbeeld:

Pasta met voorjaarsgroente & burrata – lekker licht en snel aan tafel.

Risotto met asperges – Pasen valt vroeg dit jaar dus of er al witte asperges zijn is even de vraag, maar met groene asperges net zo lekker!

Paella – wat dacht je ervan om een grote pan dampende Paell op tafel te zetten? Olé!

Meer recepten voor Pasen

Dit waren zo maar wat suggesties voor de komende Paasdagen. Volop nieuwe recepten dus, maar zoals je ziet staat de site door de jaren heen ook vol met gouwe ouwe en/of recepten die je wellicht nog nooit gemaakt hebt. Laat je verrassen, inspireren maar geniet vooral van dit lange weekend samen.

Nóg meer recepten vind je hier en hier. Fijne Paasdagen!

Gepubliceerd op 21 maart 2018


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.
18 september 2022
Porcini ragu Ixta Belfrage
 
Pasta met porcini ragú

Een vega umami bommetje van pasta met porcini, die ook nog eens in no time gemaakt is. Uit Mezcla van Ixta Belfrage. Goddelijk!
17 september 2022
Twix met tahin
 
Tahin Twix van Esther Erwteman

Zelf twix maken is geweldig. Twix met tahin is next level heerlijk en die maak je heel eenvoudig zelf met dit recept.
1 september 2022
pizza met vijgen en gorgonzola
 
Flatbread pizza’s met gorgonzola & vijgen

Deze pizza van flatbread kun je zowel op de barbecue als in de oven maken. Heerlijk met de combi van gorgonzola en het zoete van vijgen.
1 september 2022
broodje chutney
 
Zelfgemaakte chutney van vijgen & rode ui

Dit is je nieuwe favoriete recept voor zelfgemaakte vijgenchutney met rode ui. Je wilt nooit meer anders. Gegarandeerd!
28 augustus 2022
cake met vijgen
 
Verjaardagscake met verse vijgen en rum

Wie jarig is trakteert; duik de keuken in om deze cake met verse vijgen en rum te maken. Ook lekker als je niet jarig bent!