Paasinspiratie 2018



Ontbijten of brunchen

Voor het ontbijt bedacht ik een heel scala aan nieuwe recepten. Of je nu om 7u al aan de ontbijttafel zit  – “je krijgt er zoveel voor terug hé…” 😉 Of dat je er een brunch van maakt, deze recepten zijn gegarandeerd een succes. Want of à la minute te maken of lekker al de dag ervoor.

dutchbaby

Dutch Baby – een luchtige kruising tussen een pancake en een omelet, die je vult naar wens (nieuw)

Vega worstenbroodjes – maak ze de dag ervoor alvast klaar, even in de oven en klaar ben je! (nieuw)

Cinnamonsugar buns  – iets meer werk, maar iedere minuut waard als je ze vers uit de oven haalt (nieuw)

Lekker bij de koffie

En heb je nog niet genoeg (of al heel vroeg) ontbeten, dan is het tijd voor wat lekkers bij de koffie en/of thee. Ook daarvoor is er volop nieuwe bakinspiratie.

Limoencheesecake – Met een knapperige bodem en zoet/zuur zachte vulling op en top genieten! (nieuw)

Pretzelbloemen – Juist nu heb je tijd om lekker samen in de keuken te staan. Eetfreubelen zoals ik graag doe (nieuw)

Citroenbosbessencake – In een mum van tijd klaar en nét even anders dan een gewone cake (nieuw)

yoghurtcake citroenbosbes

Borreltijd

Op Smulpaapje vind je al een heleboel borrelhapjes, want die van de Kerstdagen zijn met Pasen natuurlijk net zo lekker. Of wat dacht je van deze hapjes…

Manchego kaaskoekjes – kaas en koekjes… meer aansporing heb je niet nodig toch?

Bacon & eisalade – want bij de Paasdagen horen eieren, vind je ook niet?

Zuurkoolkroketjes – als je de tijd hebt maak deze dan zeker. Daar ga je echt geen spijt van krijgen.

Aan taaaaaafel!

Persoonlijk hou ik het graag simpel met Pasen, juist omdat we vaak ’s ochtends al uitgebreid hebben ontbeten. Favorieten in deze tijd van het jaar zijn dan bijvoorbeeld:

Pasta met voorjaarsgroente & burrata – lekker licht en snel aan tafel.

Risotto met asperges – Pasen valt vroeg dit jaar dus of er al witte asperges zijn is even de vraag, maar met groene asperges net zo lekker!

Paella – wat dacht je ervan om een grote pan dampende Paell op tafel te zetten? Olé!

Meer recepten voor Pasen

Dit waren zo maar wat suggesties voor de komende Paasdagen. Volop nieuwe recepten dus, maar zoals je ziet staat de site door de jaren heen ook vol met gouwe ouwe en/of recepten die je wellicht nog nooit gemaakt hebt. Laat je verrassen, inspireren maar geniet vooral van dit lange weekend samen.

Nóg meer recepten vind je hier en hier. Fijne Paasdagen!

Gepubliceerd op 21 maart 2018


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.