Ei & baconsalade



Zelfgemaakte ei & baconsalade

Terwijl ik dit recept maakte ontstond meer en meer smaak en werd de salade met iedere toevoeging lekkerder en lekkerder. Het resultaat overtreft menig kant en klare eiersalade, terwijl de inspanning minimaal is. Dus maak, proef en geniet!

Voor een flink bakje vol

6 eieren (L)
8g verse bieslook, fijn gesneden
2el mayonaise (40g)
1el Griekse yoghurt
1-2 tl citroensap
mespunt gerookt paprikapoeder
½ – 1 tl Dijon mosterd
4 cornichons (mini augurkjes) fijn gesneden (25g)
30g gerookte bacon

Maak zelf je eiersalade

Als eerste kook je de eieren in 8 minuten hard. Giet af, laat onder de koude kraan ‘schrikken’ en pel ze dan. In een eiersnijder snijd je ze eerst in de lengte, dan in de breedte. Van het ei op in een kom.

Ei & baconsalade

Dan de smaakmakers! Meng de mayonaise, Griekse yoghurt, citroensap, mosterd (begin met een halve theelepel, meer kan altijd nog) met de bieslook, paprikapoeder en cornichons. Proef en kijk wat je er van vindt.  Breng tot slot op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.

Bacon door de eiersalade maakt het af!

De bacon bak je op hoog vuur in een droge koekenpan knapperig en goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en snijd daarna lekker fijn en meng het door je dressing. Dit alles gaat nu bij de eieren en roer je goed door elkaar. Weer proeven (wat een straf hé?) en waar nodig nog extra smaakmakers toevoegen. Is ‘ie goed? Dan in een mooi kommetje doen.

Serveermogelijkheden

Presenteer met wat crackertjes bij de borrel. Maar ook heerlijk in de lunchtrommel, tussen bijvoorbeeld een geroosterd pittabroodje. Misstaat natuurlijk ook niet op een verse boterham bij de weekendlunch. Veelzijdiger wordt een recept niet!

Gepubliceerd op 28 februari 2016


1 reactie

  1. conny schreef:

    heel lekker

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.