Ei & baconsalade



Zelfgemaakte ei & baconsalade

Terwijl ik dit recept maakte ontstond meer en meer smaak en werd de salade met iedere toevoeging lekkerder en lekkerder. Het resultaat overtreft menig kant en klare eiersalade, terwijl de inspanning minimaal is. Dus maak, proef en geniet!

Voor een flink bakje vol

6 eieren (L)
8g verse bieslook, fijn gesneden
2el mayonaise (40g)
1el Griekse yoghurt
1-2 tl citroensap
mespunt gerookt paprikapoeder
½ – 1 tl Dijon mosterd
4 cornichons (mini augurkjes) fijn gesneden (25g)
30g gerookte bacon

Maak zelf je eiersalade

Als eerste kook je de eieren in 8 minuten hard. Giet af, laat onder de koude kraan ‘schrikken’ en pel ze dan. In een eiersnijder snijd je ze eerst in de lengte, dan in de breedte. Van het ei op in een kom.

Ei & baconsalade

Dan de smaakmakers! Meng de mayonaise, Griekse yoghurt, citroensap, mosterd (begin met een halve theelepel, meer kan altijd nog) met de bieslook, paprikapoeder en cornichons. Proef en kijk wat je er van vindt.  Breng tot slot op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.

Bacon door de eiersalade maakt het af!

De bacon bak je op hoog vuur in een droge koekenpan knapperig en goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en snijd daarna lekker fijn en meng het door je dressing. Dit alles gaat nu bij de eieren en roer je goed door elkaar. Weer proeven (wat een straf hé?) en waar nodig nog extra smaakmakers toevoegen. Is ‘ie goed? Dan in een mooi kommetje doen.

Serveermogelijkheden

Presenteer met wat crackertjes bij de borrel. Maar ook heerlijk in de lunchtrommel, tussen bijvoorbeeld een geroosterd pittabroodje. Misstaat natuurlijk ook niet op een verse boterham bij de weekendlunch. Veelzijdiger wordt een recept niet!

Gepubliceerd op 28 februari 2016


1 reactie

  1. conny schreef:

    heel lekker

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!