Pretzelbloemetjes (traktatie)



Met Pasen op komst is het extra leuk om samen met je kind(eren) in de keuken kleine traktaties/snacks te maken. Vorige week liet ik je een gezonde traktatie zien. Deze week kiezen we voor een iets minder gezonde, maar wel minstens zo leuke variant. Pretzelbloemen!

Dit is freubelen zoals ik het graag doe; makkelijk en snel maar wel met een gezellig eindresultaat. En je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig. Ga je mee de keuken in?

pretzel bloemen

Dit heb je nodig voor de pretzelbloemen – als snack of kleine traktatie

1 zak pretzels (ik gebruikte die van Chio)
1 grote koker Smarties
witte chocopasta

Zo maak je de pretzelbloemen

Selecteer uit de smarties alle gele en andere kleuren smarties. Per bloemetje heb je één gele smartie nodig en 5 dezelfde andere kleuren. Leg de pretzels op een grote plank en besmeer met een laagje witte chocopasta. Zorg wel dat de pretzels goed liggen, anders duw je de pasta door de gaten heen. Leg in het midden een gele smartie en duw de 5 andere Smarties voorzichtig rondom de gele in de chocopasta tot ze goed liggen.

Herhaal dit tot je geen gele smarties meer hebt. Met één reuzekoker Smarties maakte ik 15 bloemetjes. Leg de plank voorzichtig in de koelkast zodat de pasta iets kan opstijven en de bloemetjes goed blijven zitten.

Gepubliceerd op 7 maart 2018


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 juli 2020
vega curry
 
Curry met aubergine en courgette

Deze geurige vegetarische curry met aubergine, courgette en tomaat staat in minder dan een half uur op tafel.
3 juli 2020
rabarber compote
 
Rabarber compote met aardbei

Dit is mogelijk het lekkerste recept dat ik heb voor rabarber compote. Met verse aardbeien erdoor, maar ook met een vleugje vanille en kaneel.
2 juli 2020
 
Twee weken zonder gas op Curaçao, hoe kook je dan?

Nee, we zijn niet aan het verbouwen. Toch hadden wij ruim twee weken in ons huis op Curaçao geen gas. Maar hoe kook je dan?
2 juli 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 27

Een weekmenu brengt als het goed is rust in huis. Weten wat je gaat eten, geen eten hoeven weggooien, maar vooral lekker en snel aan tafel met het hele gezin. Dit eten we deze week.
30 juni 2020
restjes mosselen gebruiken
 
Spaanse mosselsoep met chorizo

Wat je doet met restjes mosselen? Deze soep maken natuurlijk. Want met het rokerige van chorizo geef je deze mosselsoep net die extra kick.
29 juni 2020
focaccia recept
 
Focaccia met olijf & zongedroogde tomaat

Hét recept voor Italiaanse focaccia met olijf en zongedroogde tomaat. Ik leg je ook uit hoe het deeg (met en zonder stoomoven) nooit kan mislukken.