Vegetarische worstenbroodjes



Dat klinkt natuurlijk hartstikke tegenstrijdig, want er komt geen worst aan deze broodjes te pas. Toch geeft het je hopelijk een idee van wat je kunt verwachten. Want ik nam de worstenbroodjes van Robért van Beckhoven als uitgangspunt, maar bedacht een vegetarische vulling.

En die was echt lekker. Knapperig, gekruid en een prima alternatief als je een keer een vega snack wilt serveren bij de brunch, als traktatie of voor in de lunchtrommel.

Voor ongeveer 10 stuks

Voor het deeg:
100g melk (kamertemperatuur)
250g bloem
13g gist
4g zout
5g basterdsuiker
65g zachte boter

Voor de vulling
250g bloemkool, geraspt tot bloemkoolrijst
50g noten, naar keuze (fijngehakt)
2tl olie
½ tl kerrie
zout & peper
½ tl kaneel
45 gele rozijnen, fijngehakt

Verder nodig
25g Panko (grof broodkruim)
2 eieren (1 losgeklopt)
Bakplaat met bakpapier
Oven voorverwarmen op 220C

Plantaardige traktatie

Verwarm de olie in een koekenpan en bak hierin de bloemkoolrijst, die je bestrooit met de kruiden, 2 minuten op redelijk hoog vuur in aan. Dan de noten en rozijnen erbij en nog 2 minuten meebakken. Haal uit de pan, laat op een groot bord afkoelen.

Vega worstenbroodje

Maak in de tussentijd het deeg. Doe alle ingrediënten in een kom en mix tot je een mooi samenhangend deeg hebt. Weeg daar stukjes van 30g per stuk van af, draai er een bolletje van en leg op een bakplaat. Laat, afgedekt met een theedoek, 30 minuten rusten. De deegballetjes rol je daarna uit tot ovale plakjes. Meng nu eerst de afgekoelde bloemkool met de Panko en 1 ei en weeg je 40g vulling per broodje af.

vega worstenbroodje voor

Vorstenbroodje

Vul de uitgerolde lapjes deeg met de groentevulling en rol voorzichtig op. Eerst de korte kanten deeg naar binnen vouwen en dan in de lengte oprollen. Met de naad naar onder leg je ze nu op een bakplaat en laat je ze een uur op kamertemperatuur na-rijzen. Bestrijk de bovenkanten daarna met losgeklopt ei en bestrooi eventueel nog met wat sesamzaad.

vega worstenbroodje opgerold

Brunchbuffet of lunchtrommel

Bak de broodjes in de voorverwarmde oven in 18 minuten goudbruin en gaar. Je kunt ze ook prima invriezen, laat ze dan wel eerst even helemaal goed afkoelen.

Gepubliceerd op 20 maart 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.