Vegetarische worstenbroodjes



Dat klinkt natuurlijk hartstikke tegenstrijdig, want er komt geen worst aan deze broodjes te pas. Toch geeft het je hopelijk een idee van wat je kunt verwachten. Want ik nam de worstenbroodjes van Robért van Beckhoven als uitgangspunt, maar bedacht een vegetarische vulling.

En die was echt lekker. Knapperig, gekruid en een prima alternatief als je een keer een vega snack wilt serveren bij de brunch, als traktatie of voor in de lunchtrommel.

Voor ongeveer 10 stuks

Voor het deeg:
100g melk (kamertemperatuur)
250g bloem
13g gist
4g zout
5g basterdsuiker
65g zachte boter

Voor de vulling
250g bloemkool, geraspt tot bloemkoolrijst
50g noten, naar keuze (fijngehakt)
2tl olie
½ tl kerrie
zout & peper
½ tl kaneel
45 gele rozijnen, fijngehakt

Verder nodig
25g Panko (grof broodkruim)
2 eieren (1 losgeklopt)
Bakplaat met bakpapier
Oven voorverwarmen op 220C

Plantaardige traktatie

Verwarm de olie in een koekenpan en bak hierin de bloemkoolrijst, die je bestrooit met de kruiden, 2 minuten op redelijk hoog vuur in aan. Dan de noten en rozijnen erbij en nog 2 minuten meebakken. Haal uit de pan, laat op een groot bord afkoelen.

Vega worstenbroodje

Maak in de tussentijd het deeg. Doe alle ingrediënten in een kom en mix tot je een mooi samenhangend deeg hebt. Weeg daar stukjes van 30g per stuk van af, draai er een bolletje van en leg op een bakplaat. Laat, afgedekt met een theedoek, 30 minuten rusten. De deegballetjes rol je daarna uit tot ovale plakjes. Meng nu eerst de afgekoelde bloemkool met de Panko en 1 ei en weeg je 40g vulling per broodje af.

vega worstenbroodje voor

Vorstenbroodje

Vul de uitgerolde lapjes deeg met de groentevulling en rol voorzichtig op. Eerst de korte kanten deeg naar binnen vouwen en dan in de lengte oprollen. Met de naad naar onder leg je ze nu op een bakplaat en laat je ze een uur op kamertemperatuur na-rijzen. Bestrijk de bovenkanten daarna met losgeklopt ei en bestrooi eventueel nog met wat sesamzaad.

vega worstenbroodje opgerold

Brunchbuffet of lunchtrommel

Bak de broodjes in de voorverwarmde oven in 18 minuten goudbruin en gaar. Je kunt ze ook prima invriezen, laat ze dan wel eerst even helemaal goed afkoelen.

Gepubliceerd op 20 maart 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!