Dutch baby met vers fruit



Een Dutch baby maken stond al zo lang op mijn lijstje om een keertje zelf te maken en het is echt kinderlijk eenvoudig. En nee, je eet geen Nederlandse baby. Een Dutch baby is een mix tussen een super luchtige pannenkoek en omelet. Zorg dat je pan ovenbestendig is en heb ovenhandschoenen in de buurt, want hitte is essentieel.

Verder kun je de Dutch baby vullen met wat je wilt maar ik koos voor lekker vers fruit. Hoewel een keer daarna het ook super lekker was met gemarineerde manderijntjes en de keer daarna met lemon curd. Want één keer maken, is daarna vaker. Je bent gewaarschuwd…

Voor 3 kleintjes (of één grote) Dutch baby

3 eieren
70g bloem
125ml melk
1el poedersuiker
1tl vanille
6g sinaasappelrasp
40g boter

Verder nodig: oven voorverwarmen op 200C (hetelucht) – ovenbestendige (gietijzeren) pan

dutch baby zoet

Dutch baby met vers fruit

Om je Dutch baby te maken verwarm je de oven voor met de pan(netjes) er al in. De hitte verwarmt meteen ook de pan(netjes) en dat is nodig voor een goed resultaat. Mix in de tussentijd de eieren, bloem, melk, suiker, vanille en sinaasappelrasp tot een glad beslag.

Recept voor de makkelijkste Dutch baby

Als de oven is voorverwarmd doe je de boter in de pan(netjes), deur van de oven dicht maar blijf erbij want de boter moet niet bruin worden. Boter gesmolten? Giet dan voorzichtig het beslag erin. Bak dit 15-20 minuten, het resultaat is een goudbruine, goed gerezen Dutch baby. Haal voorzichtig (met ovenhandschoenen!) de pan(netjes) eruit.

Vul met fruit naar keuze en bestrooi lekker royaal met poedersuiker. Meteen serveren!

Gepubliceerd op 20 maart 2018


2 reacties

  1. Sanne schreef:

    Oeeeeehhhh lekker! Kan je ipv gietijzeren pannetjes ook iets anders gebruiken om de dutch baby in te maken? Ik heb namelijk niet zo’n pan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 september 2023
Caponata recept
 
Siciliaanse Caponata Recept, een mediterraanse favoriet

Caponata, een smaakvolle Siciliaanse specialiteit, is een ware traktatie voor liefhebbers van de mediterrane keuken.
17 augustus 2023
onigiri met makreel
 
Onigiri met gerookte makreel

Onigiri zijn Japanse rijsthapjes die veel sneller zijn gemaakt dan sushi en die je kunt vullen met wat je maar lekker vindt. Zoals deze met gerookte makreel
31 juli 2023
american pancakes
 
American blueberry pancakes

De ultieme American pancakes maak je vanaf nu gewoon zelf. Met dit pancake recept geniet je van een enorme stapel American blueberry pancakes
28 juli 2023
risotto basisrecept
 
Risotto, een eenvoudig basisrecept

Met dit basis risottorecept kun je alle kanten op. Ik laat je ook zien hoe je van de basis risotto heel eenvoudig een paddenstoelen risotto maakt.
28 juli 2023
recept pasta carbonara
 
Klassieke pasta Carbonara

Hoe het kan dat er nog geen recept voor een klassieke Carbonara op de site staat is me een raadsel. Want dit geweldige pastarecept is zó lekker!
29 juni 2023
rabarber compote
 
Rabarber compote met aardbei

Dit is mogelijk het lekkerste recept dat ik heb voor rabarber compote. Met verse aardbeien erdoor, maar ook met een vleugje vanille en kaneel.