Dutch baby met vers fruit

Een Dutch baby maken stond al zo lang op mijn lijstje om een keertje zelf te maken en het is echt kinderlijk eenvoudig. En nee, je eet geen Nederlandse baby. Een Dutch baby is een mix tussen een super luchtige pannenkoek en omelet. Zorg dat je pan ovenbestendig is en heb ovenhandschoenen in de buurt, want hitte is essentieel.
Verder kun je de Dutch baby vullen met wat je wilt maar ik koos voor lekker vers fruit. Hoewel een keer daarna het ook super lekker was met gemarineerde manderijntjes en de keer daarna met lemon curd. Want één keer maken, is daarna vaker. Je bent gewaarschuwd…
Voor 3 kleintjes (of één grote) Dutch baby
3 eieren
70g bloem
125ml melk
1el poedersuiker
1tl vanille
6g sinaasappelrasp
40g boter
Verder nodig: oven voorverwarmen op 200C (hetelucht) – ovenbestendige (gietijzeren) pan
Dutch baby met vers fruit
Om je Dutch baby te maken verwarm je de oven voor met de pan(netjes) er al in. De hitte verwarmt meteen ook de pan(netjes) en dat is nodig voor een goed resultaat. Mix in de tussentijd de eieren, bloem, melk, suiker, vanille en sinaasappelrasp tot een glad beslag.
Recept voor de makkelijkste Dutch baby
Als de oven is voorverwarmd doe je de boter in de pan(netjes), deur van de oven dicht maar blijf erbij want de boter moet niet bruin worden. Boter gesmolten? Giet dan voorzichtig het beslag erin. Bak dit 15-20 minuten, het resultaat is een goudbruine, goed gerezen Dutch baby. Haal voorzichtig (met ovenhandschoenen!) de pan(netjes) eruit.
Vul met fruit naar keuze en bestrooi lekker royaal met poedersuiker. Meteen serveren!
Gepubliceerd op 20 maart 2018
2 reacties
Oeeeeehhhh lekker! Kan je ipv gietijzeren pannetjes ook iets anders gebruiken om de dutch baby in te maken? Ik heb namelijk niet zo’n pan.
Heey Sanne, héél lekker inderdaad. Je hebt in ieder geval een pan nodig die in de oven kan. Die mag ook van een ander materiaal zijn, als ie maar ovenproof is.