Dutch baby met vers fruit



Een Dutch baby maken stond al zo lang op mijn lijstje om een keertje zelf te maken en het is echt kinderlijk eenvoudig. En nee, je eet geen Nederlandse baby. Een Dutch baby is een mix tussen een super luchtige pannenkoek en omelet. Zorg dat je pan ovenbestendig is en heb ovenhandschoenen in de buurt, want hitte is essentieel.

Verder kun je de Dutch baby vullen met wat je wilt maar ik koos voor lekker vers fruit. Hoewel een keer daarna het ook super lekker was met gemarineerde manderijntjes en de keer daarna met lemon curd. Want één keer maken, is daarna vaker. Je bent gewaarschuwd…

Voor 3 kleintjes (of één grote) Dutch baby

3 eieren
70g bloem
125ml melk
1el poedersuiker
1tl vanille
6g sinaasappelrasp
40g boter

Verder nodig: oven voorverwarmen op 200C (hetelucht) – ovenbestendige (gietijzeren) pan

dutch baby zoet

Dutch baby met vers fruit

Om je Dutch baby te maken verwarm je de oven voor met de pan(netjes) er al in. De hitte verwarmt meteen ook de pan(netjes) en dat is nodig voor een goed resultaat. Mix in de tussentijd de eieren, bloem, melk, suiker, vanille en sinaasappelrasp tot een glad beslag.

Recept voor de makkelijkste Dutch baby

Als de oven is voorverwarmd doe je de boter in de pan(netjes), deur van de oven dicht maar blijf erbij want de boter moet niet bruin worden. Boter gesmolten? Giet dan voorzichtig het beslag erin. Bak dit 15-20 minuten, het resultaat is een goudbruine, goed gerezen Dutch baby. Haal voorzichtig (met ovenhandschoenen!) de pan(netjes) eruit.

Vul met fruit naar keuze en bestrooi lekker royaal met poedersuiker. Meteen serveren!

Gepubliceerd op 20 maart 2018


2 reacties

  1. Sanne schreef:

    Oeeeeehhhh lekker! Kan je ipv gietijzeren pannetjes ook iets anders gebruiken om de dutch baby in te maken? Ik heb namelijk niet zo’n pan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
23 november 2020
cinnamonrolls
 
Kaneelsuikerbroodjes

Dit zijn de állerlekkerste kaneelsuikerbroodjes die je ooit gaat maken. Een fantastisch ontbijtrecept waarmee je dag pas echt goed begint!
21 november 2020
Maaike met Lionfish
 
Catch & Cook op Curaçao

Zelf je eten vangen en op tafel zetten én daarmee ook nog eens het ecosysteem helpen? Maaike deed het en vertelt je er alles over!
20 november 2020
tongfilet puttanesca
 
Smulpaapje weekmenu – week 48

In het weekmenu deze week weer lekker veel variatie en makkelijke maaltijden voor het hele gezin.
18 november 2020
Save the Children
 
Dag van de rechten van het kind

Op 20 november, de Dag van de Rechten van het Kind, brengt Save the Children het kinderboek “Maha en de Kleine Kameel” uit. Een bijzonder boek!
18 november 2020
udon noodles met biefstuk
 
Mie Goreng Udon uit Bersama

Uit Bersama van Francis Kuijk maakte ik deze fantastische Mie Goreng Udon. Noodles in een Indische boemboe met knapperige groente. Goddelijk!
18 november 2020
Sinterklaas tijdens Corona
 
Sinterklaas vieren tijdens Corona

Hoe vier je Sinterklaas tijdens Corona? We vroegen het ons af omdat we het dit jaar niet met vrienden kunnen vieren. Ik kreeg echt heel veel toffe tips.