Pasta met voorjaarsgroente & burrata



Dit is letterlijk en figuurlijk het voorjaar op je bord. Heel veel frisse groene, knapperige groente. Samen met de romigste burrata en de frisheid van citroen. Het beste bewijs dat een goed bord eten 1) niet veel opsmuk behoeft en 2) in een kwartier op tafel kan staan.

Burrata lijkt overigens op mozzarella, maar is nóg romiger. Niet zo gek ook want het is een kaas gemaakt van mozzarella én room. Dubbel genieten dus!

pastavoorjaarsgroente Smulpaapje

Voor 4 personen

200g baby spinazie
200g aspergetips
200g peultjes, schoongemaakt
150g burrata (o.a. bij AH en een goede kaasboer)
350g pasta
1 citroen, de rasp en klein kneepje van het sap
2el goede olijfolie, ik gebruik Siciliaanse novello olie (Foodelicious)
1el neutrale olie
zout & peper

Snelle pasta met veel groente

Verhit een grillpan (of gewone koekenpan). Hussel de aspergetips in een kom met de neutrale olie en leg ze in de hete grillpan. Rooster ze 10 minuten, tot ze beetgaar zijn. In de tussentijd breng je een grote pan met water aan de kook. Hierin de pasta, die je in 8 minuten beetgaar kookt. De laatste 3 minuten gaan hier de peultjes bij.

pasta voorjaarsgroente creamy

Wat is burrata en waarom is het lekker?

In een grote schaal gaat de spinazie. Giet de pasta en peultjes af en doe alles meteen bij de spinazie en hussel goed om. De spinazie slinkt iets door de warme pasta. Daarover gaat de citroenrasp, een beetje citroenrasp, lekker wat olijfolie, zout en peper. Serveer met schepjes burrata op de pasta en nog wat extra olie. Door de warmte smelt de burrata, en wordt die super creamy. Echt, er is niks lekkerder!

Gepubliceerd op 29 maart 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.