Pasta met voorjaarsgroente & burrata



Dit is letterlijk en figuurlijk het voorjaar op je bord. Heel veel frisse groene, knapperige groente. Samen met de romigste burrata en de frisheid van citroen. Het beste bewijs dat een goed bord eten 1) niet veel opsmuk behoeft en 2) in een kwartier op tafel kan staan.

Burrata lijkt overigens op mozzarella, maar is nóg romiger. Niet zo gek ook want het is een kaas gemaakt van mozzarella én room. Dubbel genieten dus!

pastavoorjaarsgroente Smulpaapje

Voor 4 personen

200g baby spinazie
200g aspergetips
200g peultjes, schoongemaakt
150g burrata (o.a. bij AH en een goede kaasboer)
350g pasta
1 citroen, de rasp en klein kneepje van het sap
2el goede olijfolie, ik gebruik Siciliaanse novello olie (Foodelicious)
1el neutrale olie
zout & peper

Snelle pasta met veel groente

Verhit een grillpan (of gewone koekenpan). Hussel de aspergetips in een kom met de neutrale olie en leg ze in de hete grillpan. Rooster ze 10 minuten, tot ze beetgaar zijn. In de tussentijd breng je een grote pan met water aan de kook. Hierin de pasta, die je in 8 minuten beetgaar kookt. De laatste 3 minuten gaan hier de peultjes bij.

pasta voorjaarsgroente creamy

Wat is burrata en waarom is het lekker?

In een grote schaal gaat de spinazie. Giet de pasta en peultjes af en doe alles meteen bij de spinazie en hussel goed om. De spinazie slinkt iets door de warme pasta. Daarover gaat de citroenrasp, een beetje citroenrasp, lekker wat olijfolie, zout en peper. Serveer met schepjes burrata op de pasta en nog wat extra olie. Door de warmte smelt de burrata, en wordt die super creamy. Echt, er is niks lekkerder!

Gepubliceerd op 29 maart 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.