Pasta met voorjaarsgroente & burrata



Dit is letterlijk en figuurlijk het voorjaar op je bord. Heel veel frisse groene, knapperige groente. Samen met de romigste burrata en de frisheid van citroen. Het beste bewijs dat een goed bord eten 1) niet veel opsmuk behoeft en 2) in een kwartier op tafel kan staan.

Burrata lijkt overigens op mozzarella, maar is nóg romiger. Niet zo gek ook want het is een kaas gemaakt van mozzarella én room. Dubbel genieten dus!

pastavoorjaarsgroente Smulpaapje

Voor 4 personen

200g baby spinazie
200g aspergetips
200g peultjes, schoongemaakt
150g burrata (o.a. bij AH en een goede kaasboer)
350g pasta
1 citroen, de rasp en klein kneepje van het sap
2el goede olijfolie, ik gebruik Siciliaanse novello olie (Foodelicious)
1el neutrale olie
zout & peper

Snelle pasta met veel groente

Verhit een grillpan (of gewone koekenpan). Hussel de aspergetips in een kom met de neutrale olie en leg ze in de hete grillpan. Rooster ze 10 minuten, tot ze beetgaar zijn. In de tussentijd breng je een grote pan met water aan de kook. Hierin de pasta, die je in 8 minuten beetgaar kookt. De laatste 3 minuten gaan hier de peultjes bij.

pasta voorjaarsgroente creamy

Wat is burrata en waarom is het lekker?

In een grote schaal gaat de spinazie. Giet de pasta en peultjes af en doe alles meteen bij de spinazie en hussel goed om. De spinazie slinkt iets door de warme pasta. Daarover gaat de citroenrasp, een beetje citroenrasp, lekker wat olijfolie, zout en peper. Serveer met schepjes burrata op de pasta en nog wat extra olie. Door de warmte smelt de burrata, en wordt die super creamy. Echt, er is niks lekkerder!

Gepubliceerd op 29 maart 2017


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
sangria
 
De lekkerste sangria

De allerlekkerste sangria maak je wat mij betreft deze zomer héél vaak. Dit is mijn fool proof recept voor rosé sangria.
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.