Pasta met voorjaarsgroente & burrata



Dit is letterlijk en figuurlijk het voorjaar op je bord. Heel veel frisse groene, knapperige groente. Samen met de romigste burrata en de frisheid van citroen. Het beste bewijs dat een goed bord eten 1) niet veel opsmuk behoeft en 2) in een kwartier op tafel kan staan.

Burrata lijkt overigens op mozzarella, maar is nóg romiger. Niet zo gek ook want het is een kaas gemaakt van mozzarella én room. Dubbel genieten dus!

pastavoorjaarsgroente Smulpaapje

Voor 4 personen

200g baby spinazie
200g aspergetips
200g peultjes, schoongemaakt
150g burrata (o.a. bij AH en een goede kaasboer)
350g pasta
1 citroen, de rasp en klein kneepje van het sap
2el goede olijfolie, ik gebruik Siciliaanse novello olie (Foodelicious)
1el neutrale olie
zout & peper

Snelle pasta met veel groente

Verhit een grillpan (of gewone koekenpan). Hussel de aspergetips in een kom met de neutrale olie en leg ze in de hete grillpan. Rooster ze 10 minuten, tot ze beetgaar zijn. In de tussentijd breng je een grote pan met water aan de kook. Hierin de pasta, die je in 8 minuten beetgaar kookt. De laatste 3 minuten gaan hier de peultjes bij.

pasta voorjaarsgroente creamy

Wat is burrata en waarom is het lekker?

In een grote schaal gaat de spinazie. Giet de pasta en peultjes af en doe alles meteen bij de spinazie en hussel goed om. De spinazie slinkt iets door de warme pasta. Daarover gaat de citroenrasp, een beetje citroenrasp, lekker wat olijfolie, zout en peper. Serveer met schepjes burrata op de pasta en nog wat extra olie. Door de warmte smelt de burrata, en wordt die super creamy. Echt, er is niks lekkerder!

Gepubliceerd op 29 maart 2017


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
9 augustus 2020
camembert uit de oven
 
Camembert uit de oven met gekarameliseerde noten

Een van de meest ultieme borrelhapjes is camembert uit de oven. Helemaal met een topping van gekarameliseerde noten erop.
9 augustus 2020
scones met bramen
 
Scones met bramen

Scones kun je op diverse manieren maken, ik maak ze nu met bramen. Bramen zijn nu volop in het seizoen en geven je warme scone dat beetje extra.
9 augustus 2020
bramencompote
 
Bramencompote met granaatappel

Nu is het moment om bramen te plukken en er compote van te maken. Deze bramencompote met granaatappel maak je in minder dan een kwartier
7 augustus 2020
tomatensaus vers smulpaapje
 
Smulpaapje weekmenu – week 32

Ook dit weekmenu blijven we nog even in zomerse sferen. Met makkelijke maaltijden, gemaakt met minimale inspanning.
4 augustus 2020
courgette inmaken
 
Courgette inmaken

Maaike neemt ons vanaf Curaçao mee in de wereld van courgette inmaken. Wist jij dat je courgette kon inmaken? Nu heb je daar het beste recept voor!
3 augustus 2020
bietjes bbq
 
Bietjes van de barbecue

Als je bietjes op de barbecue poft, tover je ze daarna om in een heerlijke salade met feta en pijnboompitjes. Een lekker vega BBQ recept dus