Manchego kaaskoekjes (uit Het Hartige Bakboek van Rutger)



Tijdens de boekpresentatie van het Hartige Bakboek van Rutger Bakt heb ik me moeten inhouden om niet álle kaaskoekjes op te eten. Want als ik ergens blij van word is het wel van versgebakken, knapperige kaaskoekjes. Het is een van mijn ultieme guilty pleasures.

Wat een feest dan ook dat je die ultieme kaaskoekjes super gemakkelijk thuis zelf kunt maken. Een bakplaat vol brosse kaaskoekjes is het resultaat. Heerlijk voor als weekendsnack, voor bij de borrel.

Manchego kaaskoekjes Smulpaapje

Voor een bakplaat vol (30-40stuks)

Voor het deeg

150g boter, op kamertemperatuur
150g manchego, geraspt
1-2tl verse tijm, alleen de blaadjes, fijngehakt
½ tl zout
225g bloem
versgemalen zwarte peper

Verder nodig

1 losgeklopt ei
75g geraspte Manchego kaas, om te bestrooien
extra bloem
invetkwastje
bakplaat met bakpapier – Oven voorverwarmen op 180C

Kaaskoekjes van Rutger

Mix de boter in een paar minuten romig. Meng het eerste deel geraspte Manchego en de tijm door de boter en breng op smaak met zout en peper. Voeg dan de bloem toe en meng tot je een bal deeg ervan kunt vormen. Dit kan zowel met de hand, als met de keukenmachine. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het minimaal een uur rusten in de koelkast.

Manchego kaaskoekjes uit Het Hartige Bakboek

Haal het deeg uit de koelkast, bloem je aanrecht lichtjes en rol het deeg uit tot een halve centimeter. Steek met een borrelglaasje koekjes uit het deeg en leg die op de bakplaat. Het deeg dat overblijft voeg je weer samen en rol je opnieuw uit. Herhaal tot je deeg op is en je bakplaat vol. De koekjes worden tijdens het bakken in de oven niet groter, dus je kunt ze gerust allemaal op je bakplaat kwijt.

Verse kaaskoekjes – de ultieme weekendsnack

Bestrijk de koekjes nu met losgeklopt ei en bestrooi met het tweede deel van de geraspte Manchego. Bak ze 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze goudbruin en gaar zijn. Laat ze daarna afkoelen op een rooster.

Gepubliceerd op 24 september 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.