Manchego kaaskoekjes (uit Het Hartige Bakboek van Rutger)



Tijdens de boekpresentatie van het Hartige Bakboek van Rutger Bakt heb ik me moeten inhouden om niet álle kaaskoekjes op te eten. Want als ik ergens blij van word is het wel van versgebakken, knapperige kaaskoekjes. Het is een van mijn ultieme guilty pleasures.

Wat een feest dan ook dat je die ultieme kaaskoekjes super gemakkelijk thuis zelf kunt maken. Een bakplaat vol brosse kaaskoekjes is het resultaat. Heerlijk voor als weekendsnack, voor bij de borrel.

Manchego kaaskoekjes Smulpaapje

Voor een bakplaat vol (30-40stuks)

Voor het deeg

150g boter, op kamertemperatuur
150g manchego, geraspt
1-2tl verse tijm, alleen de blaadjes, fijngehakt
½ tl zout
225g bloem
versgemalen zwarte peper

Verder nodig

1 losgeklopt ei
75g geraspte Manchego kaas, om te bestrooien
extra bloem
invetkwastje
bakplaat met bakpapier – Oven voorverwarmen op 180C

Kaaskoekjes van Rutger

Mix de boter in een paar minuten romig. Meng het eerste deel geraspte Manchego en de tijm door de boter en breng op smaak met zout en peper. Voeg dan de bloem toe en meng tot je een bal deeg ervan kunt vormen. Dit kan zowel met de hand, als met de keukenmachine. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het minimaal een uur rusten in de koelkast.

Manchego kaaskoekjes uit Het Hartige Bakboek

Haal het deeg uit de koelkast, bloem je aanrecht lichtjes en rol het deeg uit tot een halve centimeter. Steek met een borrelglaasje koekjes uit het deeg en leg die op de bakplaat. Het deeg dat overblijft voeg je weer samen en rol je opnieuw uit. Herhaal tot je deeg op is en je bakplaat vol. De koekjes worden tijdens het bakken in de oven niet groter, dus je kunt ze gerust allemaal op je bakplaat kwijt.

Verse kaaskoekjes – de ultieme weekendsnack

Bestrijk de koekjes nu met losgeklopt ei en bestrooi met het tweede deel van de geraspte Manchego. Bak ze 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze goudbruin en gaar zijn. Laat ze daarna afkoelen op een rooster.

Gepubliceerd op 24 september 2017


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
22 juni 2022
recept Laksa Vanja van der Leeden
 
Laksa met kip en garnalen

Laksa is de nieuwe ramen verkondigt Vanja van der Leeden in Insane. Ik ben zeker ook team Laksa, want deze noedelsoep is zó lekker!
13 juni 2022
vegan Raman
 
Vegan ramen met paddenstoelen

Een makkelijke, snelle, zelfgemaakte ramen op basis van groentebouillon en paddenstoelen. Zó lekker!
8 juni 2022
Pasta met bloemkool en citroen
 
Pasta met geroosterde bloemkool & citroen

Dit recept voor pasta met geroosterde bloemkool & citroen is een lekkere variant voor je makkelijke doordeweekse maaltijd.
4 juni 2022
gevulde paprika recept
 
Gevulde puntpaprika’s uit de oven met parelcouscous

Met verse groente en HAK Uit de Oven zet je een makkelijke, maar ook gezonde én lekkere maaltijd op tafel. Zoals deze gevulde puntpaprika’s.
30 mei 2022
bananenhavermoutmuffin-web2.jpg
 
Ontbijtmuffins met banaan & bosbessen

Ontbijtmuffins met banaan en bosbessen, die ook de rest van de dag trouwens prima smaken! Een eenvoudig en lekker muffinrecept
27 mei 2022
zoetzure kip
 
Zoetzure kip met ananas

Uit de keuken van Xi'an Famous Foods komt dit waanzinnig lekkere recept voor zoetzure kip met ananas. Je wilt nooit meer anders.