Limoen & gember cheesecake



In de bakset van Lilliputiens die mijn dochter kreeg zat ook een kinderkookboek, met onder andere een recept voor een makkelijk te maken cheesecake. Dat recept paste ik iets aan, zodat het wat spannender van smaak werd maar nog steeds heel gemakkelijk te maken is.

Het resultaat is een frisse cheesecake, met een spannende bodem die bijna niet kan mislukken en die super leuk is om samen met je kind(eren) te maken.

cheesecake limoen gember

Voor één cheesecake, 8 royale punten

200g gemberkoekjes, verkruimeld
150g boter, gesmolten
500g roomkaas naturel (Philadelphia)
175ml slagroom
2el limoensap
rasp van 3 limoenen (schil goed geboend)
1el gembersiroop
3 eieren
150g suiker
2el amandelmeel

Verder nodig: ingevette springvorm 20cm – oven voorverwarmen 150C (hetelucht)

Gember & limoen cheesecake

Verkruimel de gemberkoekjes, door ze in een dubbelgevouwen theedoek te leggen en er met een deegroller op te meppen (heerlijk afreageren!). Meng die met de gesmolten boter en beleg de bodem van je springvorm er gelijkmatig mee. Zet in de koelkast terwijl je de rest voorbereidt.

Cheesecake met limoen

Roer de roomkaas los in een grote kom en doe daar de slagroom, limoensap en – rasp bij. Meng er nu, een voor een, de eieren door tot alles is opgenomen. Dan gaat er nog het gembersap door heen. Meng de suiker met amandelmeel (of gebruik gewone bloem) en mix dit door het roomkaasmengsel. Giet alles nu op de koekjes bodem.

Cheesecake die bijna niet kan mislukken

Zet een kommetje water op de bodem van je oven en het bakblik op het rooster midden in de oven. Bak de cheesecake – doe op geen enkel moment de ovendeur open! – 50 tot 60 minuten in de voorverwarmde oven. Je cheesecake wiebelt in het midden nog íets als je ‘uit de oven haalt, maar niet teveel.

Laat nu op het aanrecht afkoelen tot kamertemperatuur en daarna in de koelkast volledig (minstens 4 uur, maar liefst de hele nacht). Beleg met schijfjes limoen en serveer op kamertemperatuur.

Gepubliceerd op 28 februari 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 september 2023
Vijgen kruimel muffin
 
Vijgen-kruimel muffins

Appel-kruimel muffins kennen we nu wel. Dit eenvoudige recept voor vijgen-kruimel muffins is een perfect recept voor zoete herfsttraktaties.
4 september 2023
Caponata recept
 
Siciliaanse Caponata Recept, een mediterraanse favoriet

Caponata, een smaakvolle Siciliaanse specialiteit, is een ware traktatie voor liefhebbers van de mediterrane keuken.
17 augustus 2023
onigiri met makreel
 
Onigiri met gerookte makreel

Onigiri zijn Japanse rijsthapjes die veel sneller zijn gemaakt dan sushi en die je kunt vullen met wat je maar lekker vindt. Zoals deze met gerookte makreel
31 juli 2023
american pancakes
 
American blueberry pancakes

De ultieme American pancakes maak je vanaf nu gewoon zelf. Met dit pancake recept geniet je van een enorme stapel American blueberry pancakes
28 juli 2023
risotto basisrecept
 
Risotto, een eenvoudig basisrecept

Met dit basis risottorecept kun je alle kanten op. Ik laat je ook zien hoe je van de basis risotto heel eenvoudig een paddenstoelen risotto maakt.
28 juli 2023
recept pasta carbonara
 
Klassieke pasta Carbonara

Hoe het kan dat er nog geen recept voor een klassieke Carbonara op de site staat is me een raadsel. Want dit geweldige pastarecept is zó lekker!