Limoen & gember cheesecake



In de bakset van Lilliputiens die mijn dochter kreeg zat ook een kinderkookboek, met onder andere een recept voor een makkelijk te maken cheesecake. Dat recept paste ik iets aan, zodat het wat spannender van smaak werd maar nog steeds heel gemakkelijk te maken is.

Het resultaat is een frisse cheesecake, met een spannende bodem die bijna niet kan mislukken en die super leuk is om samen met je kind(eren) te maken.

cheesecake limoen gember

Voor één cheesecake, 8 royale punten

200g gemberkoekjes, verkruimeld
150g boter, gesmolten
500g roomkaas naturel (Philadelphia)
175ml slagroom
2el limoensap
rasp van 3 limoenen (schil goed geboend)
1el gembersiroop
3 eieren
150g suiker
2el amandelmeel

Verder nodig: ingevette springvorm 20cm – oven voorverwarmen 150C (hetelucht)

Gember & limoen cheesecake

Verkruimel de gemberkoekjes, door ze in een dubbelgevouwen theedoek te leggen en er met een deegroller op te meppen (heerlijk afreageren!). Meng die met de gesmolten boter en beleg de bodem van je springvorm er gelijkmatig mee. Zet in de koelkast terwijl je de rest voorbereidt.

Cheesecake met limoen

Roer de roomkaas los in een grote kom en doe daar de slagroom, limoensap en – rasp bij. Meng er nu, een voor een, de eieren door tot alles is opgenomen. Dan gaat er nog het gembersap door heen. Meng de suiker met amandelmeel (of gebruik gewone bloem) en mix dit door het roomkaasmengsel. Giet alles nu op de koekjes bodem.

Cheesecake die bijna niet kan mislukken

Zet een kommetje water op de bodem van je oven en het bakblik op het rooster midden in de oven. Bak de cheesecake – doe op geen enkel moment de ovendeur open! – 50 tot 60 minuten in de voorverwarmde oven. Je cheesecake wiebelt in het midden nog íets als je ‘uit de oven haalt, maar niet teveel.

Laat nu op het aanrecht afkoelen tot kamertemperatuur en daarna in de koelkast volledig (minstens 4 uur, maar liefst de hele nacht). Beleg met schijfjes limoen en serveer op kamertemperatuur.

Gepubliceerd op 28 februari 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.