Limoen & gember cheesecake



In de bakset van Lilliputiens die mijn dochter kreeg zat ook een kinderkookboek, met onder andere een recept voor een makkelijk te maken cheesecake. Dat recept paste ik iets aan, zodat het wat spannender van smaak werd maar nog steeds heel gemakkelijk te maken is.

Het resultaat is een frisse cheesecake, met een spannende bodem die bijna niet kan mislukken en die super leuk is om samen met je kind(eren) te maken.

cheesecake limoen gember

Voor één cheesecake, 8 royale punten

200g gemberkoekjes, verkruimeld
150g boter, gesmolten
500g roomkaas naturel (Philadelphia)
175ml slagroom
2el limoensap
rasp van 3 limoenen (schil goed geboend)
1el gembersiroop
3 eieren
150g suiker
2el amandelmeel

Verder nodig: ingevette springvorm 20cm – oven voorverwarmen 150C (hetelucht)

Gember & limoen cheesecake

Verkruimel de gemberkoekjes, door ze in een dubbelgevouwen theedoek te leggen en er met een deegroller op te meppen (heerlijk afreageren!). Meng die met de gesmolten boter en beleg de bodem van je springvorm er gelijkmatig mee. Zet in de koelkast terwijl je de rest voorbereidt.

Cheesecake met limoen

Roer de roomkaas los in een grote kom en doe daar de slagroom, limoensap en – rasp bij. Meng er nu, een voor een, de eieren door tot alles is opgenomen. Dan gaat er nog het gembersap door heen. Meng de suiker met amandelmeel (of gebruik gewone bloem) en mix dit door het roomkaasmengsel. Giet alles nu op de koekjes bodem.

Cheesecake die bijna niet kan mislukken

Zet een kommetje water op de bodem van je oven en het bakblik op het rooster midden in de oven. Bak de cheesecake – doe op geen enkel moment de ovendeur open! – 50 tot 60 minuten in de voorverwarmde oven. Je cheesecake wiebelt in het midden nog íets als je ‘uit de oven haalt, maar niet teveel.

Laat nu op het aanrecht afkoelen tot kamertemperatuur en daarna in de koelkast volledig (minstens 4 uur, maar liefst de hele nacht). Beleg met schijfjes limoen en serveer op kamertemperatuur.

Gepubliceerd op 28 februari 2018


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
sangria
 
De lekkerste sangria

De allerlekkerste sangria maak je wat mij betreft deze zomer héél vaak. Dit is mijn fool proof recept voor rosé sangria.
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.