Limoen & gember cheesecake



In de bakset van Lilliputiens die mijn dochter kreeg zat ook een kinderkookboek, met onder andere een recept voor een makkelijk te maken cheesecake. Dat recept paste ik iets aan, zodat het wat spannender van smaak werd maar nog steeds heel gemakkelijk te maken is.

Het resultaat is een frisse cheesecake, met een spannende bodem die bijna niet kan mislukken en die super leuk is om samen met je kind(eren) te maken.

cheesecake limoen gember

Voor één cheesecake, 8 royale punten

200g gemberkoekjes, verkruimeld
150g boter, gesmolten
500g roomkaas naturel (Philadelphia)
175ml slagroom
2el limoensap
rasp van 3 limoenen (schil goed geboend)
1el gembersiroop
3 eieren
150g suiker
2el amandelmeel

Verder nodig: ingevette springvorm 20cm – oven voorverwarmen 150C (hetelucht)

Gember & limoen cheesecake

Verkruimel de gemberkoekjes, door ze in een dubbelgevouwen theedoek te leggen en er met een deegroller op te meppen (heerlijk afreageren!). Meng die met de gesmolten boter en beleg de bodem van je springvorm er gelijkmatig mee. Zet in de koelkast terwijl je de rest voorbereidt.

Cheesecake met limoen

Roer de roomkaas los in een grote kom en doe daar de slagroom, limoensap en – rasp bij. Meng er nu, een voor een, de eieren door tot alles is opgenomen. Dan gaat er nog het gembersap door heen. Meng de suiker met amandelmeel (of gebruik gewone bloem) en mix dit door het roomkaasmengsel. Giet alles nu op de koekjes bodem.

Cheesecake die bijna niet kan mislukken

Zet een kommetje water op de bodem van je oven en het bakblik op het rooster midden in de oven. Bak de cheesecake – doe op geen enkel moment de ovendeur open! – 50 tot 60 minuten in de voorverwarmde oven. Je cheesecake wiebelt in het midden nog íets als je ‘uit de oven haalt, maar niet teveel.

Laat nu op het aanrecht afkoelen tot kamertemperatuur en daarna in de koelkast volledig (minstens 4 uur, maar liefst de hele nacht). Beleg met schijfjes limoen en serveer op kamertemperatuur.

Gepubliceerd op 28 februari 2018


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
22 juni 2022
recept Laksa Vanja van der Leeden
 
Laksa met kip en garnalen

Laksa is de nieuwe ramen verkondigt Vanja van der Leeden in Insane. Ik ben zeker ook team Laksa, want deze noedelsoep is zó lekker!
13 juni 2022
vegan Raman
 
Vegan ramen met paddenstoelen

Een makkelijke, snelle, zelfgemaakte ramen op basis van groentebouillon en paddenstoelen. Zó lekker!
8 juni 2022
Pasta met bloemkool en citroen
 
Pasta met geroosterde bloemkool & citroen

Dit recept voor pasta met geroosterde bloemkool & citroen is een lekkere variant voor je makkelijke doordeweekse maaltijd.
4 juni 2022
gevulde paprika recept
 
Gevulde puntpaprika’s uit de oven met parelcouscous

Met verse groente en HAK Uit de Oven zet je een makkelijke, maar ook gezonde én lekkere maaltijd op tafel. Zoals deze gevulde puntpaprika’s.
30 mei 2022
bananenhavermoutmuffin-web2.jpg
 
Ontbijtmuffins met banaan & bosbessen

Ontbijtmuffins met banaan en bosbessen, die ook de rest van de dag trouwens prima smaken! Een eenvoudig en lekker muffinrecept
27 mei 2022
zoetzure kip
 
Zoetzure kip met ananas

Uit de keuken van Xi'an Famous Foods komt dit waanzinnig lekkere recept voor zoetzure kip met ananas. Je wilt nooit meer anders.