Citroen-yoghurtcake met bosbessen & maanzaad



Dat een cake door het gebruik van yoghurt lekker sappig wordt wisten jullie wellicht al. Door daarin wat maanzaad te doen krijg je weer een lekkere crunch. Combineer dat weer met frisse bosbessen en je hebt deze overheerlijke en makkelijk te maken cake.

Zorg dat je alle ingrediënten op kamertemperatuur klaar hebt staan, dan staat er in een handomdraai een versgebakken cake op je aanrecht.

yoghurtcake citroenbos

Voor één yoghurtcake, ongeveer 10 plakken

150g zachte boter
100g suiker
3 eieren
75g dikke yoghurt (Grieks of Turks)
45ml citroensap
rasp van 1 citroen (schil goed schoongeboend)
1tl vanille extract
200g bloem
1tl bakpoeder
2el maanzaad
½ tl zout
100g bosbessen

Verder nodig: ingevet cakeblik – oven voorverwarmen op 160C (hetelucht)

Yoghurtcake met maanzaad en bosbessen

Mix de zachte boter en suiker met een mixer, tot de suiker is opgenomen. Dan gaan, één voor één de eieren erbij, mix tot die zijn opgenomen en schraap de zijkanten erbij. Dan de yoghurt, citroensap, rasp en vanille erbij tot je een egaal geheel hebt.

De lekkerste cake met citroen

Meng alle droge ingrediënten en doe die bij de natte ingrediënten. Meng kort door en als laatste gaan er dan de bosbessen doorheen. Giet in je bakblik en bak 40 – 45 minuten, tot je cake gaar en goudbruin is. Of je cake gaar is test je door met een satéprikker in het midden van de cake te prikken. Komt die er schoon uit, dan is je cake gaar. Laat even in het bakblik afkoelen, voor je ‘op een rooster helemaal laat afkoelen. Vers natuurlijk het allerlekkerst
 

Gepubliceerd op 14 maart 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.