Citroen-yoghurtcake met bosbessen & maanzaad



Dat een cake door het gebruik van yoghurt lekker sappig wordt wisten jullie wellicht al. Door daarin wat maanzaad te doen krijg je weer een lekkere crunch. Combineer dat weer met frisse bosbessen en je hebt deze overheerlijke en makkelijk te maken cake.

Zorg dat je alle ingrediënten op kamertemperatuur klaar hebt staan, dan staat er in een handomdraai een versgebakken cake op je aanrecht.

yoghurtcake citroenbos

Voor één yoghurtcake, ongeveer 10 plakken

150g zachte boter
100g suiker
3 eieren
75g dikke yoghurt (Grieks of Turks)
45ml citroensap
rasp van 1 citroen (schil goed schoongeboend)
1tl vanille extract
200g bloem
1tl bakpoeder
2el maanzaad
½ tl zout
100g bosbessen

Verder nodig: ingevet cakeblik – oven voorverwarmen op 160C (hetelucht)

Yoghurtcake met maanzaad en bosbessen

Mix de zachte boter en suiker met een mixer, tot de suiker is opgenomen. Dan gaan, één voor één de eieren erbij, mix tot die zijn opgenomen en schraap de zijkanten erbij. Dan de yoghurt, citroensap, rasp en vanille erbij tot je een egaal geheel hebt.

De lekkerste cake met citroen

Meng alle droge ingrediënten en doe die bij de natte ingrediënten. Meng kort door en als laatste gaan er dan de bosbessen doorheen. Giet in je bakblik en bak 40 – 45 minuten, tot je cake gaar en goudbruin is. Of je cake gaar is test je door met een satéprikker in het midden van de cake te prikken. Komt die er schoon uit, dan is je cake gaar. Laat even in het bakblik afkoelen, voor je ‘op een rooster helemaal laat afkoelen. Vers natuurlijk het allerlekkerst
 

Gepubliceerd op 14 maart 2018


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!