De maand van Susan – augustusAugustus en het is tijd voor vakantie. En die maand augustus van mij begon met een dochter uit logeren. Dus reed ik op en neer naar Twente om haar naar mijn ouders te brengen. Logeren bij opa & oma is een van de leukste dingen in de zomer voor haar, dus dat was echt geen straf.

Date night

Voor ons trouwens ook niet, want dat betekende eindelijk weer eens een date night met z’n tweetjes. Iets dat er de afgelopen maanden door Corona redelijk was ingeschoten. En het werden niet één, maar twee avonden ongekend genieten.

amuses Daalder  

Als eerste mochten we aanschuiven bij Daalder, waar Arturo Dalhuisen tijdelijk in de keuken stond. Hoe dat was lees je hier.

 

De avond erna was het feest bij Vinnies. Daar kun je iedere donderdag en vrijdag terecht voor een fantastisch menu. Ook daar kun je hier meer over lezen. En ik kan je alleen maar aanbevelen om dat binnenkort een keer zelf te ervaren. Het was echt super!

Vakantie in Limburg

De week erna, terwijl mijn ouders op ons huis passen, rijden we voor onze eerste week vakantie naar Limburg. We hadden mazzel dat we op tijd de Heerlijkheid Vijlen boekten, een plek waar we ons ontzettend thuis voelen. Het is direct thuiskomen. Wat is het toch een heerlijke plek.

Omdat manlief net zijn gips eraf heeft en ik het met mijn gekneusde tenen ook rustig aan moet doen bestaat deze eerste vakantieweek vooral uit niks doen. Het is overigens ook te warm om écht iets te ondernemen. Dus zitten we lekker in boomgaard, een boek erbij, wat lekkers te drinken. Heerlijk!

Susan die zag eens pruimen hangen

Hoewel ik me had voorgenomen deze vakantie echt amper de keuken in te gaan was één blik op de boomgaard in Vijlen genoeg om me van m’n principes te doen afstappen. Een boomgaard vol rijpe pruimen en reine claudes! Wat een rijkdom. En dus stond ik de eerste ochtend om 6u ’s ochtends manden vol pruimen te plukken en de dag erna waren de eerste zes potjes jam al een feit hahaha. Ik kan het ook écht niet laten.

reine claudes

Maar ik maakte nog véél meer met pruimen en al die recepten komen de komende tijd online. De eerste pruimenrecepten, de pruimenjam en een heerlijke pruimen tarte tatin, vind je nu al op de site. De rest volgt heel snel! Geen straf hoor, allemaal lekkers maken als je zoveel goddelijks tot je beschikking hebt aan rijp fruit.

Borreltijd

Wat ook geen straf blijkt is dat je, ook op locatie en zéker als je eigen Borreltijd boek er ligt, hele fijne borrelhapjes kunt maken. Er blijken namelijk vrienden van ons in het andere huisje te zitten bij de Heerlijkheid. En die hadden we al véél te lang niet meer gezien. Dus maakt iedereen iets lekkers, halen we bij St. Martinus een flesje bubbels en vieren we met elkaar uitgebreid en goed het leven.

 

Om dit alles een beetje te compenseren, en naast niks doen ook nog íets te doen qua sporten had ik wat sportspullen meegenomen. ’s Morgens vroeg, met de koeien als gezelschap, werk ik in de boomgaard mijn workout programma af. Wie had dat ooit gedacht?

Brut172

Een van de dingen waar ik me enorm op had verheugd is onze lunch bij restaurant Brut172 van Hans van Wolde. Dat is sinds een paar maanden open en – na Beluga in Maastricht – de plek waar Van Wolde samen met zijn team weer sterren wil gaan koken.

 

Wij genieten in ieder geval de hele middag van al het lekkers dat op tafel komt. Je leest er hier  meer over.

Vakantie in Zeeland

De tweede week van de vakantie rijden we naar Zeeland. Naar Zeeuws Vlaanderen om precies te zijn. Met nog steeds prachtig weer settelen we ons in een huisje in Hoofdplaat, dat manlief online gevonden had. Met prachtig uitzicht, en ook hier weer een fijne keuken.

zonsondergang

De eerste dagen is er een vriendinnetje van onze dochter mee. Omdat ik donderdags voor (nog geheime) tv opnames in Hilversum moet zijn breng ik haar woensdag terug naar Leiden. Daarna is het even schakelen als ik weer in Zeeland ben. Maar met nog een hele dag zon en strand ben je gelukkig ook snel weer in vakantiestemming (meer over de grootste misverstanden rondom vakantie lees je trouwens hier).

 zilt & zout

En ja, ook in Zeeland eten we fantástisch. Alle tips daarover heb ik, natúúrlijk, hier voor je verzameld. En als je meer wil weten over hoe het is om te eten bij de Kromme Watergang moet je vooral ook even hier kijken.

Home sweet home

En dan zijn we weer thuis. Ik blijf het stiekem ook altijd weer fijn vinden om thuis te komen. De laatste week schoolvakantie hebben we gelukkig nog even samen. Ook al ben ik ook al wel weer deels aan het werk, maar dat is gewoon omdat ik de leukste baan ter wereld heb 😉 Ook het sporten pak ik deze week weer op. Het is zelfs fijn om weer lekker in mijn eigen keuken te koken. Home sweet home!

Museum Voorlinden

Op verzoek van dochterlief gaan we de laatste dag van de vakantie naar Museum Voorlinden in Wassenaar. Wat is dat toch een prachtig museum. Persoonlijk vind ik die timeslots die je moet reserveren een zegen, want het betekent dat je veel rustiger en zonder teveel mensen om je heen, van al het moois kunt genieten.

Voorlinden  

Naast twee nieuwe tentoonstellingen bekijken we ook nog een keer het permanente werk dat er hangt en staat. Alleen al die werken zijn een tripje waard.

Terug naar school

En dan is het toch echt zo ver, terug naar school, ritme en regelmaat. Terug naar school is ook terug naar lunchtrommels. Voor wie het niet (meer) weet, ik schreef in 2017 Wat lunchen we vandaag? Een boek vol inspiratie voor lunchtrommels, traktaties en feestdagen op school.

wat lunchen we vandaag

En ook dit jaar trek ik ‘m zelf weer uit de kast zodat straks de trommel van onze dochter weer volop lekkers heeft. Dus maak ik een voorraadje de bacon & egg taartjes (een van haar favorieten) en een hartige cake. Beiden stop ik na het afkoelen goed verpakt in de vriezer.

Nu even een half uurtje werk, maar daar hebben we de komende weken lekker het gemak er van. Mocht je trouwens nog een exemplaar willen, je kunt Wat lunchen we vandaag? (net als Borreltijd) via mij bestellen of in de online boekhandel kopen.

Nieuw boek Susan Aretz

En dan is het september. Het voelt altijd een beetje als oud en nieuw. Het is de maand dat ik jarig ben en traditioneel mega melancholisch word. Dat leverde dit jaar dit artikel op.

Maar het is ook de maand dat project nieuw boek start! Volgend jaar september moet het in de winkel liggen. Vanaf deze maand ga ik aan de slag met het maken en testen van alle recepten. Heerlijk om daar alle tijd voor te hebben dit keer. De lijst met alle opties ligt al klaar, daar moeten er alleen nog wel een aantal van afvallen. Dat wordt dus proeven. Héél veel proeven.

Deze maand is het trouwens ook precies een jaar geleden dat Borreltijd uitkwam. Mán wat is er veel gebeurd in dat afgelopen jaar. Kijk hier maar eens.

Aan de slag!

Kortom, er is weer genoeg te doen. De batterij is weer grotendeels opgeladen en ik heb zin om aan de slag te gaan. Tot volgende maand! x

Gepubliceerd op 29 augustus 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 april 2024
Susan Aretz kookboeken
 
Boekentips – maart

Ook deze maand deel ik hier mijn boekentips. Twee leesboeken en één geweldig kookboek. Dit zijn mijn tips voor deze heerlijke boeken.
5 maart 2024
boekrecensies
 
Boekentips – februari

Met nog steeds volop tijd om te lezen hou ik ook deze maand bij welke boeken dat zijn. En ook deze maand deel ik hier deze boekentips.
18 februari 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
8 februari 2024
boekentips Susan Aretz
 
Boekentips – januari

Nu ik de tijd heb om te lezen, hou ik per maand op mijn Instagram bij welke boeken dat zijn. Iedere maand deel ik achteraf ook […]
30 januari 2024
Susan Aretz
 
Ervaringen schouderoperatie

Dit zijn mijn ervaringen met een schouderoperatie. Tips om je voor te bereiden. Maar ook, de impact die een schouderoperatie mentaal heeft. Belangrijk daarbij is wel, […]
23 december 2023
 
Terugblik 2023

Al een aantal jaren traditie op de site, een terugblik op het jaar. En wat een jaar was het zeg… Poeh! Ben je er klaar voor? Dan gaan we terug in de tijd!