Waanzinnig eten bij Vinnies in AmsterdamVinnies in Amsterdam kende ik vooral van hun geweldige ontbijt/lunchlocatie in hartje centrum. Maar aan de Scheldestraat kun je nu ook terecht voor het diner. Wij mochten op uitnodiging komen proeven van dit nieuwe concept.

Als je voor een diner naar Vinnies gaat is het concept simpel en (h)eerlijk. Een vast, per week wisselend menu, bestaande uit voor-, tussen-, hoofdgerecht en dessert. Jij kiest voor hoeveel gangen je gaat. Ga je voor 5 gangen, dus met kaasplankje voor het dessert, dan ben je voor het hele menu € 48,50. Wauw, hoe betaalbaar is dat?! Maar er is meer…

VinniesVinnies Scheldestraat

De eigenaren van Vinnies staan zelf in de Scheldestraat achter het fornuis. Er wordt enkel met dagverse streekproducten uit het seizoen gekookt. Iedere week is er dus een ander menu (wil je weten welke, dan kijk je hier of je laat je gewoon verrassen natuurlijk.

Aan de wieg van Vinnies staan Jules Ex (37) en Vincent de Cloet (36) . Vincent werkte eerder als (chef)kok bij onder andere; The French Café, Azur Bleu en George WPA, Jules deed zijn ervaring op bij onder andere RainaRai, kookte als chef bij restaurant van Harte en werkte daarnaast ook bij George WPA en The French Café.

In 2012 openen ze hun eerste locatie, aan de Haarlemmerstraat 46 in Amsterdam. Het ontbijt- en lunch concept ontstond uit een gedeelde passie voor goed eten en een gelijkgestemde visie. Menig keer heb ik Vinnies op de Haarlemmerstraat als tussenstop gebruikt op dagen dat ik in Amsterdam aan het werk was. Het eten, de koffie, alles klopt er. Ik was dan ook razend benieuwd naar hun avondconcept.

Diner bij Vinnies in de Scheldestraat

Het grote voordeel al van een diner bij Vinnies in de Scheldestraat is de locatie. Vlakbij station RAI, als je met de trein/ov komt. Maar ook genoeg parkeerruimte in de straat zelf. Voor mij, als ik uit Leiden met de auto, kom écht een pre. Een heerlijk terras buiten. De zaak binnen is ruim en licht opgezet. Dat klopt allemaal, zoals ik eigenlijk al wel had verwacht.

Waarom je nú gaat reserveren bij Vinnies

Maar waarom je nú een tafel gaat reserveren bij Vinnies is het eten. Oh mijn hemel. Wat kan ik zeggen. Niet normaal zo lekker. Ik geloof dat ik niet eerder na afloop in een restaurant heb gezegd dat hun menu te goedkoop is voor wat ze bieden. Echt. Zó lekker. Alle vijf de gangen.

Menu Vinnies

Vooraf aten een een lamsfilet met diverse bereidingen van doperwt. Met een jus! Je zou je bord erbij af willen likken. Goddelijk. Daarna een 65C ei, bedolven onder de lekkerste Hollandaise denkbaar. Op smaak gebracht met beurre noissette en Sambai azijn. Ik wil alleen maar dat het per emmertje verkocht gaat worden. Tering!

 

Daarna aten we een perfect gebakken stukje harder met een zomerse risotto met tomaat en wilde basilicum. Licht, fris, al dente, knapperig gebakken vis. Man wat lekker! Oké, omdat we er toch waren ook een kaasplankje. Drie kaasjes uit Nederland, te weten Gelderland en Utrecht. Met erbij een gember/uiencompote. Ook fantastisch.

 

Als afsluiter een dessert met mascarponecrème, gemarineerde aardbeien en een bolletje sorbetijs. Spot on!

Het gebeurt me niet vaak dat ik na afloop van een diner naar huis rijd en linea recta achter de laptop kruip. Nog voor ik mijn stories had geplaatst. Maar ik wilde jullie dit niet onthouden.

Doe jezelf een plezier en reserveer!

Wat een genot. Wat een lief personeel ook weer. Wat een feest om deze mannen in de keuken te hebben staan koken voor je. Wat een fantástische prijs/pretverhouding. Ik weet niet wat ik nog meer kan vertellen om je te overtuigen dat als je in Amsterdam binnenkort op donderdag of vrijdag gaat eten, je dat zeker bij Vinnies aan de Scheldestraat moet doen. Echt. Reserveren kan via hun site.

 

Gepubliceerd op 7 augustus 2020


2 reacties

  1. Marja ter Voort schreef:

    Dit klinkt wel super.
    Wat een belevenis.
    De gerechten zien er heel goed verzorgd uit

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 april 2024
MothrEarthProof- skincare
 
MOTHR EARTH PROOF® natuurlijke huidverzorging

Maak van je eigen badkamer een Spa met de producten van MOTHR EARTH PROOF®. Plantaardige huidverzorging waar je huid blij van wordt.
15 april 2024
 
Favoriete rosé wijnen

YES, het is weer voorjaar. Tijd voor rosé. Welke ik graag drink? Ik geef je een aantal van mijn favorieten rosé wijnen voor deze zomer!
26 maart 2024
 
Alles wat je wilt weten over zonnebrand

Er zijn veel, héél veel soorten zonnebrand te koop. Ik zet in dit artikel alles wat je wilt weten over zonnebrand op een rijtje.
10 februari 2024
toko favorieten
 
Favorieten uit de toko

De toko is al jaren een favoriete plek om boodschappen te doen. Hoog tijd dus om eens een lijstje te maken met favoriete producten uit de toko.
10 februari 2024
 
Restaurants en uit eten op Curaçao

Tips voor restaurants op Curaçao, daar waar ik heerlijk uit eten ben geweest. Dat je op Curaçao geweldig uit eten kunt zie je aan deze restaurant tips.
21 december 2023
Warre's port kaasplank
 
5 tips voor het lekkerste kaasplankje met port

Duik in de wereld van port en kaas met deze 5 tips voor het lekkerste kaasplankje. Zo wordt jouw kaasplankje de perfecte afsluiter van je diner.