Hartige cake met paprika en feta



Hartige cake met paprika & feta

Met deze hartige cake kun je echt alle kanten uit. Serveer als lunchgerecht, stop een stuk in de broodtrommel van je kind(eren) of snijd er borrelhapjes van. Ook met de ingrediënten kun je naar hartenlust variëren. Kijk wat je in de koelkast en/of voorraadkast hebt staan en geef er je eigen draai aan. Kortom, een blijvertje dus wat ons betreft

Voor 1 hartige cake heb je nodig
3 eieren
150g bloem
1 zakje gist (7g)
vers gemalen peper
0,8dl zonnebloemolie (=80ml)
125ml melk, warm
1 pot geroosterde paprika, grof gesneden
100g feta, in blokjes
Zwarte olijven, gehalveerd (ongeveer 50g)
Taleggiokaas, in plakjes als garnering

Oven voorverwarmen 180C – cakeblik invetten of voorzien van bakpapier

Tip: voor je begint

De laatste vier ingrediënten zijn mijn invulling van het recept geweest. Deze gelden dus vooral ter inspiratie. Je kunt de paprika’s zelf roosteren, maar ik ben bij tijd en wijle een luie kok dus heb een pot geroosterde gele paprika’s gebruikt. Je hebt dan ongeveer de helft nodig. Spoel ze voor je ze snijdt even af en dep droog. Taleggiokaas kun je bij de kaashandel kopen. Deze Italiaanse kaas smelt geweldig. Maar gebruik rustig een kaas die je in huis hebt en ook goed smelt. Oké, aan de slag nu

Hartige cake met paprika

In een kom gaat de bloem, gist, peper en daar klop je de eieren met een garde doorheen. Dan de zonnebloemolie en melk er door heen. Tot slot alle smaakmakers erbij en nog even goed mengen. Voorzie een cakeblik van bakpapier en giet daar het beslag in. Dek af met wat plakjes Taleggio. Bak de cake een minuut of 45 in de voorverwarmde oven.

Hartige cake als borrelhapje of lunch

Als de cake mooi goudbruin kleurt en de Taleggio is gesmolten haal je de cake uit de oven. Laat in de vorm afkoelen en haal ‘er dan pas uit. Lauwwarm is de cake eigenlijk het lekkerst, maar ook volledig afgekoeld smaakt ‘ie geweldig. Je kunt plakjes die overblijven invriezen voor later gebruik.

Gepubliceerd op 9 juni 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.