Hartige cake met paprika en feta



Hartige cake met paprika & feta

Met deze hartige cake kun je echt alle kanten uit. Serveer als lunchgerecht, stop een stuk in de broodtrommel van je kind(eren) of snijd er borrelhapjes van. Ook met de ingrediënten kun je naar hartenlust variëren. Kijk wat je in de koelkast en/of voorraadkast hebt staan en geef er je eigen draai aan. Kortom, een blijvertje dus wat ons betreft

Voor 1 hartige cake heb je nodig
3 eieren
150g bloem
1 zakje gist (7g)
vers gemalen peper
0,8dl zonnebloemolie (=80ml)
125ml melk, warm
1 pot geroosterde paprika, grof gesneden
100g feta, in blokjes
Zwarte olijven, gehalveerd (ongeveer 50g)
Taleggiokaas, in plakjes als garnering

Oven voorverwarmen 180C – cakeblik invetten of voorzien van bakpapier

Tip: voor je begint

De laatste vier ingrediënten zijn mijn invulling van het recept geweest. Deze gelden dus vooral ter inspiratie. Je kunt de paprika’s zelf roosteren, maar ik ben bij tijd en wijle een luie kok dus heb een pot geroosterde gele paprika’s gebruikt. Je hebt dan ongeveer de helft nodig. Spoel ze voor je ze snijdt even af en dep droog. Taleggiokaas kun je bij de kaashandel kopen. Deze Italiaanse kaas smelt geweldig. Maar gebruik rustig een kaas die je in huis hebt en ook goed smelt. Oké, aan de slag nu

Hartige cake met paprika

In een kom gaat de bloem, gist, peper en daar klop je de eieren met een garde doorheen. Dan de zonnebloemolie en melk er door heen. Tot slot alle smaakmakers erbij en nog even goed mengen. Voorzie een cakeblik van bakpapier en giet daar het beslag in. Dek af met wat plakjes Taleggio. Bak de cake een minuut of 45 in de voorverwarmde oven.

Hartige cake als borrelhapje of lunch

Als de cake mooi goudbruin kleurt en de Taleggio is gesmolten haal je de cake uit de oven. Laat in de vorm afkoelen en haal ‘er dan pas uit. Lauwwarm is de cake eigenlijk het lekkerst, maar ook volledig afgekoeld smaakt ‘ie geweldig. Je kunt plakjes die overblijven invriezen voor later gebruik.

Gepubliceerd op 9 juni 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!