Hartige cake met paprika en feta



Hartige cake met paprika & feta

Met deze hartige cake kun je echt alle kanten uit. Serveer als lunchgerecht, stop een stuk in de broodtrommel van je kind(eren) of snijd er borrelhapjes van. Ook met de ingrediënten kun je naar hartenlust variëren. Kijk wat je in de koelkast en/of voorraadkast hebt staan en geef er je eigen draai aan. Kortom, een blijvertje dus wat ons betreft

Voor 1 hartige cake heb je nodig
3 eieren
150g bloem
1 zakje gist (7g)
vers gemalen peper
0,8dl zonnebloemolie (=80ml)
125ml melk, warm
1 pot geroosterde paprika, grof gesneden
100g feta, in blokjes
Zwarte olijven, gehalveerd (ongeveer 50g)
Taleggiokaas, in plakjes als garnering

Oven voorverwarmen 180C – cakeblik invetten of voorzien van bakpapier

Tip: voor je begint

De laatste vier ingrediënten zijn mijn invulling van het recept geweest. Deze gelden dus vooral ter inspiratie. Je kunt de paprika’s zelf roosteren, maar ik ben bij tijd en wijle een luie kok dus heb een pot geroosterde gele paprika’s gebruikt. Je hebt dan ongeveer de helft nodig. Spoel ze voor je ze snijdt even af en dep droog. Taleggiokaas kun je bij de kaashandel kopen. Deze Italiaanse kaas smelt geweldig. Maar gebruik rustig een kaas die je in huis hebt en ook goed smelt. Oké, aan de slag nu

Hartige cake met paprika

In een kom gaat de bloem, gist, peper en daar klop je de eieren met een garde doorheen. Dan de zonnebloemolie en melk er door heen. Tot slot alle smaakmakers erbij en nog even goed mengen. Voorzie een cakeblik van bakpapier en giet daar het beslag in. Dek af met wat plakjes Taleggio. Bak de cake een minuut of 45 in de voorverwarmde oven.

Hartige cake als borrelhapje of lunch

Als de cake mooi goudbruin kleurt en de Taleggio is gesmolten haal je de cake uit de oven. Laat in de vorm afkoelen en haal ‘er dan pas uit. Lauwwarm is de cake eigenlijk het lekkerst, maar ook volledig afgekoeld smaakt ‘ie geweldig. Je kunt plakjes die overblijven invriezen voor later gebruik.

Gepubliceerd op 9 juni 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!