Hartige cake met paprika en feta



Hartige cake met paprika & feta

Met deze hartige cake kun je echt alle kanten uit. Serveer als lunchgerecht, stop een stuk in de broodtrommel van je kind(eren) of snijd er borrelhapjes van. Ook met de ingrediënten kun je naar hartenlust variëren. Kijk wat je in de koelkast en/of voorraadkast hebt staan en geef er je eigen draai aan. Kortom, een blijvertje dus wat ons betreft

Voor 1 hartige cake heb je nodig
3 eieren
150g bloem
1 zakje gist (7g)
vers gemalen peper
0,8dl zonnebloemolie (=80ml)
125ml melk, warm
1 pot geroosterde paprika, grof gesneden
100g feta, in blokjes
Zwarte olijven, gehalveerd (ongeveer 50g)
Taleggiokaas, in plakjes als garnering

Oven voorverwarmen 180C – cakeblik invetten of voorzien van bakpapier

Tip: voor je begint

De laatste vier ingrediënten zijn mijn invulling van het recept geweest. Deze gelden dus vooral ter inspiratie. Je kunt de paprika’s zelf roosteren, maar ik ben bij tijd en wijle een luie kok dus heb een pot geroosterde gele paprika’s gebruikt. Je hebt dan ongeveer de helft nodig. Spoel ze voor je ze snijdt even af en dep droog. Taleggiokaas kun je bij de kaashandel kopen. Deze Italiaanse kaas smelt geweldig. Maar gebruik rustig een kaas die je in huis hebt en ook goed smelt. Oké, aan de slag nu

Hartige cake met paprika

In een kom gaat de bloem, gist, peper en daar klop je de eieren met een garde doorheen. Dan de zonnebloemolie en melk er door heen. Tot slot alle smaakmakers erbij en nog even goed mengen. Voorzie een cakeblik van bakpapier en giet daar het beslag in. Dek af met wat plakjes Taleggio. Bak de cake een minuut of 45 in de voorverwarmde oven.

Hartige cake als borrelhapje of lunch

Als de cake mooi goudbruin kleurt en de Taleggio is gesmolten haal je de cake uit de oven. Laat in de vorm afkoelen en haal ‘er dan pas uit. Lauwwarm is de cake eigenlijk het lekkerst, maar ook volledig afgekoeld smaakt ‘ie geweldig. Je kunt plakjes die overblijven invriezen voor later gebruik.

Gepubliceerd op 9 juni 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juli 2021
zelfgemaakte kruidenboter
 
Zelf kruidenboter maken

Als je zelf de lekkerste kruidenboter wilt maken heb je maar een paar ingrediënten nodig. Je stokbroodje kruidenboter is in 5 minuten gemaakt!
23 juli 2021
couscous-granaatappel-web2.jpg
 
Weekmenu 2021 – week 30

Ook in de zomervakantie volop inspiratie met het weekmenu. Want lekker, gezond en vers eten met het hele gezin gaat ook in de vakantie gewoon door!
23 juli 2021
Courgette feta fritters
 
Courgette en feta fritters

Een hartig pannenkoekje met courgette. Zo wordt groente in de vorm van een courgette fritter ineens wel heel erg lekker!
23 juli 2021
kiwi ogen_happiness fuel popup
 
Lekkere en gezonde ontbijttips

Gezond ontbijten, maar ook een ontbijt dat écht lekker is? Ik heb 3 top tips voor je. Er is weinig wat ik qua ontbijt zó lekker vind als dit vitaminebommetje.
23 juli 2021
zalm uit de oven
 
Zalm met kruidenkorst uit de oven

Er zijn heel wat lekkere zalmrecepten, maar je moet echt deze zalm met kruidenkorst een keer maken. Een heerlijk zalmrecept uit de oven.
20 juli 2021
kruimeltaart
 
Kruisbessen kruimeltaart

Met kruisbessen maak je deze heerlijke zomerse kruimeltaart. Een eenvoudig kruimeltaartrecept, daar houden we van!