Arturo Dalhuisen kookt deze zomer bij DaalderArturo Dalhuisen (The White Room*, De Leest***) keert terug naar Amsterdam en neemt vanaf vrijdag 7 augustus gedurende twee weken de keuken van Daalder over. De sterrenchef serveert elke avond aan een beperkt aantal gasten een menu van al zijn én Daalder’s meest geliefde gerechtjes.

Dalhuisen mag zich met recht een sterrenchef noemen. De 36-jarige chef kookte eerder onder andere in De Jonkman in Brugge (**) en als souschef in De Leest***. In 2016 maakte hij definitief culinair naam als chef de cuisine van The White Room*. Wij aten daar, vlak voor hij vertrok, ter gelegenheid van onze trouwdag. Een memorabele avond. Na zijn vertrek in 2019 maakt hij nu – voor eventjes – zijn rentree in de hoofdstad.

daalder zomer

Arturo Dalhuisen kookt bij Daalder

Tot en met 17 augustus staan alle favorieten (opnieuw) op het menu. De lievelingen van Daalder chef Huwaë maar ook Arturo’s meest geliefde gerechten. Zo verschijnen onder andere de duif met pistache en zijn signature langoustine op tafel. Chef van Daalder, Dennis Huwaë, geeft gedurende die periode het recept voor de iconische “stroopwafel” uit handen.

Dalhuisen vertelt dat hij zich enorm op zijn Daalderavontuur verheugt: ‘Ik eet al jaren graag in Daalder, dus het is heerlijk om eens het allerbeste van mij en Dennis op één menu te zetten.’

Voorproeven bij Dalhuisen x Daalder

Wij mochten de avond voor de officiële start komen voorproeven. Met een heel nieuw team dat in nog geen week 7 gerechten onder de knie moest krijgen is dat best spannend. Maar ik kan je eigenlijk alleen maar verklappen ‘they nailed it!’

amuses Daalder  

Met de amuses wordt meteen een fundament aan smaken je zintuigen in geslingerd. Op de lepel een krokant bakje van braam met daarin tonijn en braam. Eén brok umami vliegt naar je smaakpapillen. Holy fck! De tweede amuse met meloen en appel is subtieler, maar zó verfijnd. Hallo Dalhuisen x Daalder!

Ik ga je niet verklappen hoe alle zeven gangen smaken, dat moet je echt zelf ervaren. Maar ik kan alleen maar zeggen dat wat Arturo Dalhuisen samen met Dennis Huwaë laat zien smaakt naar meer. Ik mag toch hopen dat die twee samen verder gaan, want het werkt aan alle fronten. Oké, ik laat je nog twee gerechtjes zien die ook echt waanzinnig waren.

 

Hoe minder ingrediënten er op het bord komen, hoe verfijnder de smaken worden lijkt het wel. Links op de foto zie je een zacht gegaard 65C ei met een schuim van cêpes, morrilles en groene asperges. Alles klopt op dit bord. In het glas trouwens ook, want kies je voor de wijnpairing bij het menu (wat ik je kan aanbevelen!) komen er prachtig passende wijnen op tafel.

Zo ook bij een van de twee desserts. Naast de befaamde stroopwafel van Dennis Huwaë is het andere dessert van de hand van Arturo. Kokos, mandarijn en yuzu. Het klinkt zo simpel. Het was fantástisch! Nu mag je mij sowieso yuzu intraveneus inspuiten, maar de combi met de mandarijn en dat subtiele kokossmaakje klopt gewoon.

Unieke culinaire avond

Arturo’s 7 gangenmenu is t/m 17 augustus te reserveren (niet op dinsdag en woensdag) en kost € 89,-. Dat is echt meer dan in verhouding voor hetgeen er op tafel komt. Wat de bijpassende wijnen kosten weet ik niet. Maar ik zou zeggen, gun jezelf dit. Een unieke culinaire avond, op een van de mooiste grachten van Amsterdam. Mooie gerechten, super bediening, een verrassend menu. What’s not to like?!

In het weekend is Daalder ook geopend voor lunch. Plekken zijn gelimiteerd. Reserveer via de site van Daalder.

Gepubliceerd op 3 augustus 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 mei 2024
boodschappenlijstje
 
Boodschappenlijstje voor de supermarkt in Duitsland

Wat staat er op mijn boodschappenlijstje voor de Duitse supermarkt? Heel veel tips voor Duitse boodschappen!
28 april 2024
Londen tips
 
Boodschappenlijstje voor de supermarkt in Engeland

Wat neem je aan boodschappen mee uit de de supermarkt in Engeland? Dit is mijn Engelse boodschappenlijstje!
28 april 2024
verschil champagne cava prosecco
 
Verschil champagne cava en prosecco

Qua bubbels is er voor iedere smaak en portemonnee een lekkere fles te vinden. Maar wat is nou het verschil tussen champagne, cava en prosecco?
18 april 2024
MothrEarthProof- skincare
 
MOTHR EARTH PROOF® natuurlijke huidverzorging

Maak van je eigen badkamer een Spa met de producten van MOTHR EARTH PROOF®. Plantaardige huidverzorging waar je huid blij van wordt.
15 april 2024
 
Favoriete rosé wijnen

YES, het is weer voorjaar. Tijd voor rosé. Welke ik graag drink? Ik geef je een aantal van mijn favorieten rosé wijnen voor deze zomer!
26 maart 2024
 
Alles wat je wilt weten over zonnebrand

Er zijn veel, héél veel soorten zonnebrand te koop. Ik zet in dit artikel alles wat je wilt weten over zonnebrand op een rijtje.