10x recepten met tomaten in blik



Als er íets is dat ik altijd in huis heb zijn dan zijn dat wel tomaten in blik. De lekkerste Italiaanse tomaten van Mutti zijn de basis voor vele lekkere recepten.

Italiaanse tomaten worden door Mutti al 120 jaar verwerkt. Honderdtwintig jaar! Dan snap je wel dat ze daar inmiddels héél veel verstand van hebben. Het is al die jaren de overtuigde passie van Mutti om de meest verse, kwalitatief hoogstaande tomatenproducten te maken.

Ik gebruik onder andere hun gepelde tomaten echt al járen. Maar ik heb bijvoorbeeld ook de geconcentreerde tomatenpuree in tube altijd in huis.Net als hun passata en datterini tomaten in blik. Voorheen nam ik altijd alles mee naar huis als we op vakantie in Italië waren. Ideaal dus dat die producten niet langer een goed bewaard geheim zijn, maar ook gewoon in Nederland te koop zijn. Een must in de voorraadkast van iedere foodie wat mij betreft.

verse en verwerkte tomaten

San Marzano tomaten

De San Marzano tomaten van Mutti komen uit de buurt van Napels, waar ze groeien op vulkaangrond. Zeer vruchtbare grond! In combinatie met de Italiaanse zon zorgt het ervoor dat je hele pure, zoete tomaten oogst. Die worden door Mutti vervolgens binnen 24 uur na de oogst verwerkt en ingeblikt.

Om de oorsprong van de San Marzano tomaat te waarborgen hebben de gepelde tomaten in blik inmiddels een DOP label. Op ieder blik gepelde tomaten staat een nummer. Als je dat opzoekt op de site van Mutti lees je meer over de reis die de tomaat heeft afgelegd, voor ‘ie in jouw blik belandde. Hoe cool is dat?

verse tomaten

Koken met tomaten in blik

Zoals gezegd, ik kook al heel lang met tomaten in blik van Mutti. Juist omdat de smaak van de tomaten in blik zo puur is zijn ze ideaal als basis voor bijvoorbeeld je pastasaus. Maar je kunt er nog véél meer mee.

Kijk maar eens naar de onderstaande recepten die ik de afgelopen jaren maakte met onder meer San Marzano tomaten, tomatenpuree en de Datterini tomaten van Mutti. Dan zie je dat ik écht fan ben! Kun je geen San Marzano tomaten vinden, dan is dat geen ramp. De Pelati tomaten in blik zijn een prachtig én smaakvol alternatief.

mutti producten

Veelzijdig in gebruik

Want niet alleen zijn ze dus geweldig om in Italiaanse recepten te gebruiken. Je zult zien dat hun toepasbaarheid echt mega veelzijdig is én in heel veel keukens toepasbaar is.

Het was dus ook lastig kiezen, want ik heb echt tientallen recepten met tomaten in blik op de site staan. Maar dit zijn wat mij betreft tien van de lekkerste recepten.

10 x de lekkerste recepten met tomaten in blik

Bolognesesaus – de moeder aller Italiaanse pastasauzen mag natuurlijk in deze lijst niet ontbreken en verdient het om op nummer 1 te staan.

Bolognesesaus voor pasta

Wildstoofschotel met hert in tomatensaus – de inspiratie voor dit recept ontstond tijdens een van onze vele vakanties in Italië. Een verrassend lekker stoofrecept met wild.

stoofschotel hert

Gnocchi met tomatenkruidensaus – gepelde tomaten (welke je van Mutti ook kiest) zijn een geweldige basis voor verschillende sauzen. Zoals deze tomatenkruidensaus, die ik serveer met gnocchi.

tomatenkruidensaus

Spaghetti Puttanesca – waarom het zo handig is om gepelde tomaten op voorraad te hebben bewijst dit recept voor nog zo’n klassieke Italiaanse pastasaus, Puttanesca.

puttanesca pastasaus

Italiaans stoofvlees – het is een van dé hits van de afgelopen maanden. Dit recept voor Italiaans stoofvlees waarbij ik de Datterini tomaten van Mutti gebruikte is echt smullen geblazen!

stoofvlees in gele pan BK

Gebakken tongfilet met tomatensaus –ook als je een saus voor gebakken vis maakt is een blik gepelde tomaten echt een geweldig uitgangspunt.

vis met saus

Spaanse stoofschotel – je hoeft niet alleen maar Italiaans te koken, als je Italiaanse tomaten in blik gebruikt. Dat laat dit lekkere Spaanse stoofschotel recept wel zien.

spaanse stoofschotel

Slowroast met chili & chocola – een heel spannend recept met heel veel verrassende ingrediënten maar waarbij alles prachtig in balans blijft door de tomaten uit blik die je gebruikt en ik ook de tomatenpuree van Mutti gebruik.

slowroast chilibeef

Minestronesoep – ook voor snellere recepten, zoals voor een goedgevulde Minestronesoep is een blik gepelde tomaten onmisbaar!

soep

Eenpansmaaltijd met snijbonen en kikkererwten – juist omdat de gepelde tomaten van Mutti zo puur van smaak zijn heb je maar weinig extra nodig om iets héél lekkers op tafel te zetten!

eenpansmaaltijd kikkererwten

Susan Aretz x Mutti

Dit artikel is onderdeel van een samenwerking tussen SusanAretz.nl en Mutti

 

Gepubliceerd op 2 december 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
28 april 2024
Londen tips
 
Boodschappenlijstje voor de supermarkt in Engeland

Wat neem je aan boodschappen mee uit de de supermarkt in Engeland? Dit is mijn Engelse boodschappenlijstje!
28 april 2024
verschil champagne cava prosecco
 
Verschil champagne cava en prosecco

Qua bubbels is er voor iedere smaak en portemonnee een lekkere fles te vinden. Maar wat is nou het verschil tussen champagne, cava en prosecco?
18 april 2024
MothrEarthProof- skincare
 
MOTHR EARTH PROOF® natuurlijke huidverzorging

Maak van je eigen badkamer een Spa met de producten van MOTHR EARTH PROOF®. Plantaardige huidverzorging waar je huid blij van wordt.
15 april 2024
 
Favoriete rosé wijnen

YES, het is weer voorjaar. Tijd voor rosé. Welke ik graag drink? Ik geef je een aantal van mijn favorieten rosé wijnen voor deze zomer!
26 maart 2024
 
Alles wat je wilt weten over zonnebrand

Er zijn veel, héél veel soorten zonnebrand te koop. Ik zet in dit artikel alles wat je wilt weten over zonnebrand op een rijtje.
10 februari 2024
toko favorieten
 
Favorieten uit de toko

De toko is al jaren een favoriete plek om boodschappen te doen. Hoog tijd dus om eens een lijstje te maken met favoriete producten uit de toko.