Tomatenkruidensaus met gnocchi
Een kruidige tomatensaus, voor over de pasta, gemaakt met grotendeels voorraadkast ingrediënten. Makkelijk en snel op tafel.
Want met een aantal ingrediënten die bij mij standaard in de voorraadkast staan, en lekkere verse kruiden werd dit een waanzinnige tomatensaus die in nog geen half uur klaar was.
Wegens extreem lui koos ik dit keer voor kant & klare gnocchi (zelf gnocchi maken is overigens mega simpel) maar ik vermoed dat ook met pasta je een heerlijke maaltijd op tafel tovert!
Voor de tomatenkruidensaus, genoeg voor 4 personen
- 1 el olie
- 1 ui, gesnipperd
- 1 flinke teen knoflook, geperst
- 10g verse rozemarijn (één flinke tak)
- 15 g verse basilicum
- 5 g verse platte peterselie
- 1 tl gedroogde oregano
- 2 blikken gepelde San Marzano tomaten á 400g (Mutti)
- 100g zongedroogde tomaatjes, grofgesneden
- 50g zwarte olijven, gehalveerd
- 1 bol buffelmozzarella
Verder nodig: verse gnocchi (400g) of pasta (350g), naar keuze
Tomatenkruidensaus voor gnocchi
Voor je tomatenkruidensaus verhit je eerst de olie in een koekenpan. Fruit hierin de ui en knoflook 5 minuten op zacht vuur aan. Doe de kruiden er in zijn geheel bij en bak die, om en om, 2 minuten mee in de warme olie. Ze geven zo heerlijk al een deel van hun smaak af. Dan de blikken gepelde tomaat erbij, bestrooi met de oregano, aan de kook brengen en een half uur op zacht vuur laten pruttelen. Het eerste kwartier met de deksel op de pan, daarna zonder deksel en op iets hoger vuur. Zo kookt de saus lekker in.
Pastasaus met voorraadkast ingrediënten
Na de saus een half uur te hebben laten pruttelen haal je de takken kruiden zoveel mogelijk uit de saus. Voeg daarna de olijven en zongedroogde tomaatjes toe. Tot slot, vlak voor het serveren, kook je de gnocchi of pasta en voeg je aan de saus nog de buffelmozzarella in stukjes toe. Die smelt grotendeels in de saus weg. Serveer met de gekookte gnocchi of pasta en garneer met nog wat verse basilicum.
Gepubliceerd op 1 maart 2017