Tomatenkruidensaus met gnocchi



Een kruidige tomatensaus, voor over de pasta, gemaakt met grotendeels voorraadkast ingrediënten. Makkelijk en snel op tafel.

Want met een aantal ingrediënten die bij mij standaard in de voorraadkast staan, en lekkere verse kruiden werd dit een waanzinnige tomatensaus die in nog geen half uur klaar was.

Wegens extreem lui koos ik dit keer voor kant & klare gnocchi (zelf gnocchi maken is overigens mega simpel) maar ik vermoed dat ook met pasta je een heerlijke maaltijd op tafel tovert!

Voor de tomatenkruidensaus, genoeg voor 4 personen

  • 1 el olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 flinke teen knoflook, geperst
  • 10g verse rozemarijn (één flinke tak)
  • 15 g verse basilicum
  • 5 g verse platte peterselie
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 2 blikken gepelde San Marzano tomaten á 400g (Mutti)
  • 100g zongedroogde tomaatjes, grofgesneden
  • 50g zwarte olijven, gehalveerd
  • 1 bol buffelmozzarella

Verder nodig: verse gnocchi (400g) of pasta (350g), naar keuze

Tomatenkruidensaus voor gnocchi

Voor je tomatenkruidensaus verhit je eerst de olie in een koekenpan. Fruit hierin de ui en knoflook 5 minuten op zacht vuur aan. Doe de kruiden er in zijn geheel bij en bak die, om en om, 2 minuten mee in de warme olie. Ze geven zo heerlijk al een deel van hun smaak af. Dan de blikken gepelde tomaat erbij, bestrooi met de oregano, aan de kook brengen en een half uur op zacht vuur laten pruttelen. Het eerste kwartier met de deksel op de pan, daarna zonder deksel en op iets hoger vuur. Zo kookt de saus lekker in.

Pastasaus met voorraadkast ingrediënten

Na de saus een half uur te hebben laten pruttelen haal je de takken kruiden zoveel mogelijk uit de saus. Voeg daarna de olijven en zongedroogde tomaatjes toe. Tot slot, vlak voor het serveren, kook je de gnocchi of pasta en voeg je aan de saus nog de buffelmozzarella in stukjes toe. Die smelt grotendeels in de saus weg. Serveer met de gekookte gnocchi of pasta en garneer met nog wat verse basilicum.

Gepubliceerd op 1 maart 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
16 maart 2024
everything bagel quiche
 
Everything bagel hartige taart met zalm

Alles wat lekker is aan een everything bagel met zalm, maar dan in de vorm van een hartige taart. Je favoriete lunchrecept is nu binnen handbereik.
8 maart 2024
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.