Tomatenkruidensaus met gnocchi



Een kruidige tomatensaus, voor over de pasta, gemaakt met grotendeels voorraadkast ingrediënten. Makkelijk en snel op tafel.

Want met een aantal ingrediënten die bij mij standaard in de voorraadkast staan, en lekkere verse kruiden werd dit een waanzinnige tomatensaus die in nog geen half uur klaar was.

Wegens extreem lui koos ik dit keer voor kant & klare gnocchi (zelf gnocchi maken is overigens mega simpel) maar ik vermoed dat ook met pasta je een heerlijke maaltijd op tafel tovert!

Voor de tomatenkruidensaus, genoeg voor 4 personen

  • 1 el olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 flinke teen knoflook, geperst
  • 10g verse rozemarijn (één flinke tak)
  • 15 g verse basilicum
  • 5 g verse platte peterselie
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 2 blikken gepelde San Marzano tomaten á 400g (Mutti)
  • 100g zongedroogde tomaatjes, grofgesneden
  • 50g zwarte olijven, gehalveerd
  • 1 bol buffelmozzarella

Verder nodig: verse gnocchi (400g) of pasta (350g), naar keuze

Tomatenkruidensaus voor gnocchi

Voor je tomatenkruidensaus verhit je eerst de olie in een koekenpan. Fruit hierin de ui en knoflook 5 minuten op zacht vuur aan. Doe de kruiden er in zijn geheel bij en bak die, om en om, 2 minuten mee in de warme olie. Ze geven zo heerlijk al een deel van hun smaak af. Dan de blikken gepelde tomaat erbij, bestrooi met de oregano, aan de kook brengen en een half uur op zacht vuur laten pruttelen. Het eerste kwartier met de deksel op de pan, daarna zonder deksel en op iets hoger vuur. Zo kookt de saus lekker in.

Pastasaus met voorraadkast ingrediënten

Na de saus een half uur te hebben laten pruttelen haal je de takken kruiden zoveel mogelijk uit de saus. Voeg daarna de olijven en zongedroogde tomaatjes toe. Tot slot, vlak voor het serveren, kook je de gnocchi of pasta en voeg je aan de saus nog de buffelmozzarella in stukjes toe. Die smelt grotendeels in de saus weg. Serveer met de gekookte gnocchi of pasta en garneer met nog wat verse basilicum.

Gepubliceerd op 1 maart 2017


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 maart 2023
 
Paasbrood maken

Zin om met Pasen zelf een Paasbrood te maken? Dan heb ik een heerlijk en eenvoudig recept voor Paasbrood voor je!
20 februari 2023
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel
 
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel

Soeprecepten kun je gewoon niet genoeg hebben. En dit recept voor witlofsoep mag je ook aan je repertoire toevoegen. Lekker én gezond.
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!