Spaghetti Puttanesca

Een traditionele Italiaanse pastasaus die je toch ook weer op heel veel manieren kunt maken, dat is deze pasta puttanesca. Ik kies voor mijn versie van deze pastasaus de iets mildere optie, zodat de kinderen gewoon mee kunnen eten. Maar voeg gerust een chilipepertje toe als je dat lekker vindt.
Het fijne vind ik ook dat je deze pasta maakt met grotendeels voorraadkast-ingrediënten. Makkelijk, snel klaar én lekker betaalbaar. Een ideale pasta na de dure decembermaand!
Ingrediënten voor vier personen
- 1 ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 1el neutrale olie
- 3 ansjovisfilets op olie (ik gebruik Fish Tales)
- 175g vleestomaat, in blokjes
- 1tl gedroogde oregano
- 1 blik San Marzano gepelde tomaten à 400g (Mutti)
- 75g zwarte olijven, gehalveerd
- 60g kappertjes (afgespoeld)
- 350g spaghetti, al dente gekookt
Spaghetti puttanesca
Je start je pastasaus met het fruiten van de ui en knoflook in de warme olie, een minuut of vijf. Voeg dan de ansjovisfilets toe en laat die in de warme olie smelten. Dan mag de vleestomaat erbij, die je op hoger vuur 5 minuten meebakt. Voeg nu de tomaten uit blik, olijven en kappertjes toe, bestrooi met oregano en laat alles 15-30 minuten inkoken. In de laatste 8 minuten kook je de pasta beetgaar.
Breng je saus op smaak met (matig!) zout en lekker wat zwarte peper en serveer met geraspte Parmezaanse kaas.
Gepubliceerd op 10 januari 2020