Spaghetti Puttanesca



Een traditionele Italiaanse pastasaus die je toch ook weer op heel veel manieren kunt maken, dat is deze pasta puttanesca. Ik kies voor mijn versie van deze pastasaus de iets mildere optie, zodat de kinderen gewoon mee kunnen eten. Maar voeg gerust een chilipepertje toe als je dat lekker vindt.

Het fijne vind ik ook dat je deze pasta maakt met grotendeels voorraadkast-ingrediënten. Makkelijk, snel klaar én lekker betaalbaar. Een ideale pasta na de dure decembermaand!

Ingrediënten voor vier personen

  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1el neutrale olie
  • 3 ansjovisfilets op olie (ik gebruik Fish Tales)
  • 175g vleestomaat, in blokjes
  • 1tl gedroogde oregano
  • 1 blik San Marzano gepelde tomaten à 400g (Mutti)
  • 75g zwarte olijven, gehalveerd
  • 60g kappertjes (afgespoeld)
  • 350g spaghetti, al dente gekookt

Spaghetti puttanesca

Je start je pastasaus met het fruiten van de ui en knoflook in de warme olie, een minuut of vijf. Voeg dan de ansjovisfilets toe en laat die in de warme olie smelten. Dan mag de vleestomaat erbij, die je op hoger vuur 5 minuten meebakt. Voeg nu de tomaten uit blik, olijven en kappertjes toe, bestrooi met oregano en laat alles 15-30 minuten inkoken. In de laatste 8 minuten kook je de pasta beetgaar.

Breng je saus op smaak met (matig!) zout en lekker wat zwarte peper en serveer met geraspte Parmezaanse kaas.

Gepubliceerd op 10 januari 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2021
vega curry
 
Weekmenu 2021 – week 38

Het weekmenu geeft je weer inspiratie voor doordeweekse maaltijden, waar het hele gezin van mee geniet. Of je nu voor vega, vis of vleesrecepten kiest.
20 september 2021
appeltaart recept met amandelspijs
 
Appeltaart met frangipane

Een klassieke appeltaartrecept met korstdeeg met een smeuïge frangipane op de bodem. Het is gewoon de lekkerste appeltaart die je kunt bedenken!
16 september 2021
ijs zonder ijsmachine
 
Bananen-aardbei ijs zonder ijsmachine

Toveren met restjes kun je wel aan Yvette van Boven overlaten. Geïnspireerd door haar Van Bovens Leftovers maakte ik er dit ijs mee.
14 september 2021
Zalm teriyaki bowl
 
Zalm teriyaki bowl

Er is niets lekkerder dan eten uit een kommetje. Deze zalm teriyaki bowl is daar geen uitzondering op. Zeker omdat je de teriyaki marinade zelf maakt.
13 september 2021
parelcouscous op Griekse wijze
 
Griekse parelcouscous met pigs in blankets

Een hele makkelijke maaltijd die ideaal is voor drukke dagen. Deze parelcouscous op Griekse wijze is in een handomdraai gemaakt.
10 september 2021
brownie cheesecake
 
Weekmenu 2021 – week 37

Het weekmenu zit weer bomvol makkelijke maaltijden, snelle recepten en inspiratie voor een week lang lekker samen eten.