Spaghetti Puttanesca



Een traditionele Italiaanse pastasaus die je toch ook weer op heel veel manieren kunt maken, dat is deze pasta puttanesca. Ik kies voor mijn versie van deze pastasaus de iets mildere optie, zodat de kinderen gewoon mee kunnen eten. Maar voeg gerust een chilipepertje toe als je dat lekker vindt.

Het fijne vind ik ook dat je deze pasta maakt met grotendeels voorraadkast-ingrediënten. Makkelijk, snel klaar én lekker betaalbaar. Een ideale pasta na de dure decembermaand!

Ingrediënten voor vier personen

  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1el neutrale olie
  • 3 ansjovisfilets op olie (ik gebruik Fish Tales)
  • 175g vleestomaat, in blokjes
  • 1tl gedroogde oregano
  • 1 blik San Marzano gepelde tomaten à 400g (Mutti)
  • 75g zwarte olijven, gehalveerd
  • 60g kappertjes (afgespoeld)
  • 350g spaghetti, al dente gekookt

Spaghetti puttanesca

Je start je pastasaus met het fruiten van de ui en knoflook in de warme olie, een minuut of vijf. Voeg dan de ansjovisfilets toe en laat die in de warme olie smelten. Dan mag de vleestomaat erbij, die je op hoger vuur 5 minuten meebakt. Voeg nu de tomaten uit blik, olijven en kappertjes toe, bestrooi met oregano en laat alles 15-30 minuten inkoken. In de laatste 8 minuten kook je de pasta beetgaar.

Breng je saus op smaak met (matig!) zout en lekker wat zwarte peper en serveer met geraspte Parmezaanse kaas.

Gepubliceerd op 10 januari 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!