Spaghetti Puttanesca



Een traditionele Italiaanse pastasaus die je toch ook weer op heel veel manieren kunt maken, dat is deze pasta puttanesca. Ik kies voor mijn versie van deze pastasaus de iets mildere optie, zodat de kinderen gewoon mee kunnen eten. Maar voeg gerust een chilipepertje toe als je dat lekker vindt.

Het fijne vind ik ook dat je deze pasta maakt met grotendeels voorraadkast-ingrediënten. Makkelijk, snel klaar én lekker betaalbaar. Een ideale pasta na de dure decembermaand!

Ingrediënten voor vier personen

  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1el neutrale olie
  • 3 ansjovisfilets op olie (ik gebruik Fish Tales)
  • 175g vleestomaat, in blokjes
  • 1tl gedroogde oregano
  • 1 blik San Marzano gepelde tomaten à 400g (Mutti)
  • 75g zwarte olijven, gehalveerd
  • 60g kappertjes (afgespoeld)
  • 350g spaghetti, al dente gekookt

Spaghetti puttanesca

Je start je pastasaus met het fruiten van de ui en knoflook in de warme olie, een minuut of vijf. Voeg dan de ansjovisfilets toe en laat die in de warme olie smelten. Dan mag de vleestomaat erbij, die je op hoger vuur 5 minuten meebakt. Voeg nu de tomaten uit blik, olijven en kappertjes toe, bestrooi met oregano en laat alles 15-30 minuten inkoken. In de laatste 8 minuten kook je de pasta beetgaar.

Breng je saus op smaak met (matig!) zout en lekker wat zwarte peper en serveer met geraspte Parmezaanse kaas.

Gepubliceerd op 10 januari 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.