Spaanse stoofschotel met chorizo



Bij een Spaanse stoofschotel denk je misschien niet direct aan een snel en makkelijk recept. Maar deze stoofschotel met chorizo staat in een half uur op tafel en heeft maar zes ingrediënten en wat lekkere kruiden nodig om tot z’n recht te komen.

Afhankelijk van de smaak van je tafelgenoten kies je voor een lekker pittig of een mildere chorizo. Let wel op, de kwaliteit ervan bepaalt het resultaat van je Spaanse stoofschotel, dus koop de beste die je je kunt veroorloven. Vamos!

Spaanse stoofschotel chorizo

Spaanse stoofschotel met chorizo

voor vier personen, als volledige maaltijd
1 ui, gesnipperd
3 tenen knoflook, fijngesneden
2 el neutrale olie
200g chorizo (ik kocht de mijne via Foodelicious), in dunne plakjes
1 blik kikkererwten (400g) afgespoeld en uitgelekt
1 zak linzen (200g), ik gebruikte die van HAK
2 blikken gepelde tomaten (á 400g), ik gebruik altijd San Marzano-tomaten
1tl gerookt paprikapoeder
½ tl cayennepoeder
versgemalen zwarte peper en zout, naar smaak
1 zak spinazie (400g)

Bereidingstijd: 30 minuten

Spaanse stoofschotel met chorizo en spinazie

Zet een grote pan op het vuur en verwarm de olie. Fruit hierin, op zacht vuur en zonder te kleuren, de ui en knoflook tien minuutjes aan. Voeg dan de chorizo en kruiden toe en bak dit 3-5 minuten, op iets hoger vuur, mee. Dan de gepelde tomaten, kikkererwten en linzen erbij en goed warm laten worden. Proef en breng waar nodig op smaak met zout en peper.

Tot slot voeg je, handje voor handje, de spinazie toe. Die slinkt door de warmte van de saus in je gerecht. Geen geduld voor? Bak de spinazie dan kort in een grote koekenpan met wat olie, tot alles geslonken is en voeg dan toe aan je stoof. Serveer met dikke gesneden brood, zodat je iedere laatste druppel saus kunt opvegen!

Gepubliceerd op 7 april 2020


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 juli 2020
vega curry
 
Curry met aubergine en courgette

Deze geurige vegetarische curry met aubergine, courgette en tomaat staat in minder dan een half uur op tafel.
3 juli 2020
rabarber compote
 
Rabarber compote met aardbei

Dit is mogelijk het lekkerste recept dat ik heb voor rabarber compote. Met verse aardbeien erdoor, maar ook met een vleugje vanille en kaneel.
2 juli 2020
 
Twee weken zonder gas op Curaçao, hoe kook je dan?

Nee, we zijn niet aan het verbouwen. Toch hadden wij ruim twee weken in ons huis op Curaçao geen gas. Maar hoe kook je dan?
2 juli 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 27

Een weekmenu brengt als het goed is rust in huis. Weten wat je gaat eten, geen eten hoeven weggooien, maar vooral lekker en snel aan tafel met het hele gezin. Dit eten we deze week.
30 juni 2020
restjes mosselen gebruiken
 
Spaanse mosselsoep met chorizo

Wat je doet met restjes mosselen? Deze soep maken natuurlijk. Want met het rokerige van chorizo geef je deze mosselsoep net die extra kick.
29 juni 2020
focaccia recept
 
Focaccia met olijf & zongedroogde tomaat

Hét recept voor Italiaanse focaccia met olijf en zongedroogde tomaat. Ik leg je ook uit hoe het deeg (met en zonder stoomoven) nooit kan mislukken.