Spaanse stoofschotel met chorizo



Spaanse stoofschotel met chorizo, tomaat en spinazie en het beste bewijs dat een stoofschotel niet altijd héél veel tijd in beslag hoeft te nemen!

Bij een Spaanse stoofschotel denk je misschien niet direct aan een snel en makkelijk recept. Maar deze stoofschotel met chorizo staat in een half uur op tafel en heeft maar zes ingrediënten en wat lekkere kruiden nodig om tot z’n recht te komen.

Afhankelijk van de smaak van je tafelgenoten kies je voor een lekker pittig of een mildere chorizo. Let wel op, de kwaliteit ervan bepaalt het resultaat van je Spaanse stoofschotel, dus koop de beste die je je kunt veroorloven. Vamos!

Spaanse stoofschotel met chorizo

voor vier personen, als volledige maaltijd

  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, fijngesneden
  • 2 el neutrale olie
  • 200g chorizo (ik kocht de mijne via Foodelicious), in dunne plakjes
  • 1 blik kikkererwten (400g) afgespoeld en uitgelekt
  • 1 zak linzen (200g), ik gebruikte die van HAK
  • 2 blikken gepelde tomaten (á 400g), ik gebruik altijd San Marzano-tomaten
  • 1tl gerookt paprikapoeder
  • ½ tl cayennepoeder
  • versgemalen zwarte peper en zout, naar smaak1 zak spinazie (400g)

Bereidingstijd: 30 minuten

spaanse stoofschotel

Spaanse stoofschotel met chorizo en spinazie

Voor je stoofschotel zet je een grote pan op het vuur en verwarm de olie. Fruit hierin, op zacht vuur en zonder te kleuren, de ui en knoflook tien minuutjes aan. Voeg dan de chorizo en kruiden toe en bak dit 3-5 minuten, op iets hoger vuur, mee. Dan de gepelde tomaten, kikkererwten en linzen erbij en goed warm laten worden. Proef en breng waar nodig op smaak met zout en peper.

Tot slot voeg je, handje voor handje, de spinazie toe. Die slinkt door de warmte van de saus in je gerecht. Geen geduld voor? Bak de spinazie dan kort in een grote koekenpan met wat olie, tot alles geslonken is en voeg dan toe aan je stoof. Serveer met dikke gesneden brood, zodat je iedere laatste druppel saus kunt opvegen!

Gepubliceerd op 7 april 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
sangria
 
De lekkerste sangria

De allerlekkerste sangria maak je wat mij betreft deze zomer héél vaak. Dit is mijn fool proof recept voor rosé sangria.
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.