Spaanse stoofschotel met chorizo



Spaanse stoofschotel met chorizo, tomaat en spinazie en het beste bewijs dat een stoofschotel niet altijd héél veel tijd in beslag hoeft te nemen!

Bij een Spaanse stoofschotel denk je misschien niet direct aan een snel en makkelijk recept. Maar deze stoofschotel met chorizo staat in een half uur op tafel en heeft maar zes ingrediënten en wat lekkere kruiden nodig om tot z’n recht te komen.

Afhankelijk van de smaak van je tafelgenoten kies je voor een lekker pittig of een mildere chorizo. Let wel op, de kwaliteit ervan bepaalt het resultaat van je Spaanse stoofschotel, dus koop de beste die je je kunt veroorloven. Vamos!

Spaanse stoofschotel met chorizo

voor vier personen, als volledige maaltijd

  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, fijngesneden
  • 2 el neutrale olie
  • 200g chorizo (ik kocht de mijne via Foodelicious), in dunne plakjes
  • 1 blik kikkererwten (400g) afgespoeld en uitgelekt
  • 1 zak linzen (200g), ik gebruikte die van HAK
  • 2 blikken gepelde tomaten (á 400g), ik gebruik altijd San Marzano-tomaten
  • 1tl gerookt paprikapoeder
  • ½ tl cayennepoeder
  • versgemalen zwarte peper en zout, naar smaak1 zak spinazie (400g)

Bereidingstijd: 30 minuten

spaanse stoofschotel

Spaanse stoofschotel met chorizo en spinazie

Voor je stoofschotel zet je een grote pan op het vuur en verwarm de olie. Fruit hierin, op zacht vuur en zonder te kleuren, de ui en knoflook tien minuutjes aan. Voeg dan de chorizo en kruiden toe en bak dit 3-5 minuten, op iets hoger vuur, mee. Dan de gepelde tomaten, kikkererwten en linzen erbij en goed warm laten worden. Proef en breng waar nodig op smaak met zout en peper.

Tot slot voeg je, handje voor handje, de spinazie toe. Die slinkt door de warmte van de saus in je gerecht. Geen geduld voor? Bak de spinazie dan kort in een grote koekenpan met wat olie, tot alles geslonken is en voeg dan toe aan je stoof. Serveer met dikke gesneden brood, zodat je iedere laatste druppel saus kunt opvegen!

Gepubliceerd op 7 april 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 april 2024
makreel recept
 
Ceviche van makreel met grapefruit

Ceviche wordt bereid met rauwe vis, die je koud gaart. Dit recept is een ceviche van makreel met grapefruit. Heel fris en zo gemaakt!
26 april 2024
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Dit recept is voor de lekkerste gebakken makreel!
25 april 2024
welsh cakes
 
Welsh cakes uit de Bakatlas

Dit zijn de lekkerste, zelfgebakken Welsh cakes die je kunt bakken. Laat het maar aan Rutger Bakt over om het perfecte recept in zijn Bakatlas te zetten.
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.