Spaanse stoofschotel met chorizo

Spaanse stoofschotel met chorizo, tomaat en spinazie en het beste bewijs dat een stoofschotel niet altijd héél veel tijd in beslag hoeft te nemen!
Bij een Spaanse stoofschotel denk je misschien niet direct aan een snel en makkelijk recept. Maar deze stoofschotel met chorizo staat in een half uur op tafel en heeft maar zes ingrediënten en wat lekkere kruiden nodig om tot z’n recht te komen.
Afhankelijk van de smaak van je tafelgenoten kies je voor een lekker pittig of een mildere chorizo. Let wel op, de kwaliteit ervan bepaalt het resultaat van je Spaanse stoofschotel, dus koop de beste die je je kunt veroorloven. Vamos!
Spaanse stoofschotel met chorizo
voor vier personen, als volledige maaltijd
- 1 ui, gesnipperd
- 3 tenen knoflook, fijngesneden
- 2 el neutrale olie
- 200g chorizo (ik kocht de mijne via Foodelicious), in dunne plakjes
- 1 blik kikkererwten (400g) afgespoeld en uitgelekt
- 1 zak linzen (200g), ik gebruikte die van HAK
- 2 blikken gepelde tomaten (á 400g), ik gebruik altijd San Marzano-tomaten
- 1tl gerookt paprikapoeder
- ½ tl cayennepoeder
- versgemalen zwarte peper en zout, naar smaak1 zak spinazie (400g)
Bereidingstijd: 30 minuten
Spaanse stoofschotel met chorizo en spinazie
Voor je stoofschotel zet je een grote pan op het vuur en verwarm de olie. Fruit hierin, op zacht vuur en zonder te kleuren, de ui en knoflook tien minuutjes aan. Voeg dan de chorizo en kruiden toe en bak dit 3-5 minuten, op iets hoger vuur, mee. Dan de gepelde tomaten, kikkererwten en linzen erbij en goed warm laten worden. Proef en breng waar nodig op smaak met zout en peper.
Tot slot voeg je, handje voor handje, de spinazie toe. Die slinkt door de warmte van de saus in je gerecht. Geen geduld voor? Bak de spinazie dan kort in een grote koekenpan met wat olie, tot alles geslonken is en voeg dan toe aan je stoof. Serveer met dikke gesneden brood, zodat je iedere laatste druppel saus kunt opvegen!
Gepubliceerd op 7 april 2020