Wildstoofschotel met hert en tomaat



Het was een van de lekkerste gerechten die ik afgelopen zomer in Italië at, een stoofschotel met in dat geval toen ree uit de heuvels waar het restaurant lag. Hoog op mijn lijstje dus om voor jullie te maken, maar dan met ingrediënten waarvoor je niet persé naar Italie hoeft 😉

Het resultaat is een malse stoofschotel met hert, tomaten en heel veel verrassende specerijen.

Wildstoofschotel Smulpaapje

Voor ruim 6 personen

1kg hertenvlees, in blokjes gesneden (bij de poelier)
zout en peper
2el olie
1el boter
3 blikken San Marzano tomaten (blik á 400g)
3 laurierblaadjes
2el tomatenpuree
3el bloem
½ tl kardemom
1tl tijm
1tl kaneel
½tl gemalen kruidnagel
½ tl piment

Stoofschotel met hert en tomaat

Zet een grote braadpan op en verwarm de olie en boter. Dep het vlees en kruid met zout en peper. Bak het vlees in de hete olie/boter om en om goudbruin aan. Kruiden erover strooien, als ook de bloem en nog 2 minuten bakken.

Italiaanse wildstoofschotel

Dan mogen de blikken gepelde tomaten erbij, en de laurierblaadjes. Breng dit aan de kook, draai het vuur terug en laat het dan 2-3 uur stoven, tot het vlees helemaal zacht is en praktisch uit elkaar valt. Breng op smaak met zout en peper, indien nodig. Serveer met wat knapperig vers brood en eventueel wat kort gekookte boontjes met een scheutje olie. Meer heeft dit gerecht niet nodig.

Efficiënt koken

Wil je de smaken nóg intenser, maak dit gerecht dan de dag voor je het wilt eten al klaar, bijvoorbeeld in het weekend als je wat meer tijd hebt. Op een drukke werkdag ben je dan niet alleen zó klaar, je eet ook nog eens vorstelijk lekker!

Invriezen voor later

Dit is een gerecht dat zich perfect laat invriezen voor later. De smaken worden er zelfs nog intenser van. Laat het gerecht helemaal afkoelen, schep in vriezer geschikte bakjes en je kunt het nog zeker 2 maanden goed houden. Ontdooi voor gebruik en laat in een pan zachtjes warm worden.

Gepubliceerd op 22 oktober 2016


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 augustus 2020
courgette inmaken
 
Courgette inmaken

Maaike neemt ons vanaf Curaçao mee in de wereld van courgette inmaken. Wist jij dat je courgette kon inmaken? Nu heb je daar het beste recept voor!
3 augustus 2020
bietjes bbq
 
Bietjes van de barbecue

Als je bietjes op de barbecue poft, tover je ze daarna om in een heerlijke salade met feta en pijnboompitjes. Een lekker vega BBQ recept dus
2 augustus 2020
 
De 5 lekkerste recepten met verse pesto

Verse, zelfgemaakte pesto is de basis voor zo ongelofelijk veel lekkere recepten. Want er is meer dan pasta pesto. Kijk maar!
2 augustus 2020
geklopte boter
 
Geklopte borrelboter à la Felix Amsterdam

Het is dé trend dit jaar; geklopte boter. Bij Felix Amsterdam at ik de lekkerste geklopte boter ooit. En dit is hét recept!
1 augustus 2020
pesto vers
 
De lekkerste zelfgemaakte verse pesto

In een handomdraai maak je zelf de allerlekkerste verse, pesto. met maar een paar ingrediënten. Je wilt nooit meer anders!
30 juli 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 31

Een zomers weekmenu voor wie niet op vakantie gaat, maar wel lekker zomers wil eten. Of voor als je terugkomt en nog niet toe bent aan de realiteit ...