Minestronesoep



Een rijkgevulde, hartverwarmde soep. Deze minestronesoep regelt het. En je maakt genoeg voor een heel elftal!

Minestronesoep is eigenlijk niets anders dan een Italiaanse, goed gevulde groentesoep. Wij gaan nog een stapje verder en maken er een maaltijdsoep van.

Ideaal voor koude zondagen, of als je een grote hoeveelheid mensen over de vloer hebt.

Deze minestronesoep is rijk gevuld, vól met groente. Door de toevoeging van bonen en pasta heb je meteen een hele maaltijd in één kom.

Krijg je niet alles in één keer op dan is dit een ideale soep om (per portie) in te vriezen. Fijn om in de vriezer te hebben liggen voor dagen dat je weinig tijd hebt maar wel een lekkere, goedgevulde maaltijdsoep op tafel wilt zetten.

Voor 6 porties, als maaltijdsoep

  • 1 ui, gesnipperd
  • 1teen knoflook, fijngehakt
  • 2el olie
  • 2 wortels, in plakjes
  • 2 stengels bleekselderij, in plakjes
  • 1 oranje paprika, in kleine blokjes
  • 1 prei, in ringen
  • ½ courgette, in blokjes
  • 1L groentebouillon
  • 1 blik (San Marzano) gepelde tomaten met sap (Mutti)
  • 1 pot bonenmix (HAK), afgespoeld
  • 1tl tijm
  • 1tl oregano
  • 3 blaadjes laurier
  • 1 worstje, in plakjes (ik gebruikte een Fuet van Foodelicious)
  • zout & peper
  • (kleine) pasta, naar keuze (+/- 200g)

soep

Minestronesoep, de basis

Om de basis van je minestronesoep te maken verwarm je een grote soeppan met 2 eetlepels olie. Fruit op zacht vuur hierin de ui en knoflook aan (niet bruin laten worden). Daarbij nu de bleekselderij, wortel, paprika. Laat dit 5 minuten zachtjes meebakken. Dan de prei en courgette erbij, en ook die nog een paar minuten meebakken. Kruid de groente met tijm en oregano en schep nog even om

Maaltijdsoep

Nu de bouillon en de gepelde San Marzano tomaten erbij. De tomaten kun je, in het blik, nog wat kleiner snijden als je wilt. Laurierblaadjes en bonen erin en alles een half uurtje laten pruttelen. Proef en breng op smaak met zout en peper. De pasta warm je nu mee en laat je in de soep gaar worden. Laatste minuten mag ook de worst erin. Ik had nog een Spaanse fuet met olijven liggen, maar denk ook eens aan hamblokjes of chorizo.

Serveer je zelfgemaakte minestronesoep met lekker wat geraspte kaas en brood. Er kan een heel elftal mee eten!

Gepubliceerd op 23 september 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2021
vega curry
 
Weekmenu 2021 – week 38

Het weekmenu geeft je weer inspiratie voor doordeweekse maaltijden, waar het hele gezin van mee geniet. Of je nu voor vega, vis of vleesrecepten kiest.
20 september 2021
appeltaart recept met amandelspijs
 
Appeltaart met frangipane

Een klassieke appeltaartrecept met korstdeeg met een smeuïge frangipane op de bodem. Het is gewoon de lekkerste appeltaart die je kunt bedenken!
16 september 2021
ijs zonder ijsmachine
 
Bananen-aardbei ijs zonder ijsmachine

Toveren met restjes kun je wel aan Yvette van Boven overlaten. Geïnspireerd door haar Van Bovens Leftovers maakte ik er dit ijs mee.
14 september 2021
Zalm teriyaki bowl
 
Zalm teriyaki bowl

Er is niets lekkerder dan eten uit een kommetje. Deze zalm teriyaki bowl is daar geen uitzondering op. Zeker omdat je de teriyaki marinade zelf maakt.
13 september 2021
parelcouscous op Griekse wijze
 
Griekse parelcouscous met pigs in blankets

Een hele makkelijke maaltijd die ideaal is voor drukke dagen. Deze parelcouscous op Griekse wijze is in een handomdraai gemaakt.
10 september 2021
brownie cheesecake
 
Weekmenu 2021 – week 37

Het weekmenu zit weer bomvol makkelijke maaltijden, snelle recepten en inspiratie voor een week lang lekker samen eten.