Minestronesoep



Een rijkgevulde, hartverwarmde soep. Deze minestronesoep regelt het. En je maakt genoeg voor een heel elftal!

Minestronesoep is eigenlijk niets anders dan een Italiaanse, goed gevulde groentesoep. Wij gaan nog een stapje verder en maken er een maaltijdsoep van.

Ideaal voor koude zondagen, of als je een grote hoeveelheid mensen over de vloer hebt.

Deze minestronesoep is rijk gevuld, vól met groente. Door de toevoeging van bonen en pasta heb je meteen een hele maaltijd in één kom.

Krijg je niet alles in één keer op dan is dit een ideale soep om (per portie) in te vriezen. Fijn om in de vriezer te hebben liggen voor dagen dat je weinig tijd hebt maar wel een lekkere, goedgevulde maaltijdsoep op tafel wilt zetten.

Voor 6 porties, als maaltijdsoep

  • 1 ui, gesnipperd
  • 1teen knoflook, fijngehakt
  • 2el olie
  • 2 wortels, in plakjes
  • 2 stengels bleekselderij, in plakjes
  • 1 oranje paprika, in kleine blokjes
  • 1 prei, in ringen
  • ½ courgette, in blokjes
  • 1L groentebouillon
  • 1 blik (San Marzano) gepelde tomaten met sap (Mutti)
  • 1 pot bonenmix (HAK), afgespoeld
  • 1tl tijm
  • 1tl oregano
  • 3 blaadjes laurier
  • 1 worstje, in plakjes (ik gebruikte een Fuet van Foodelicious)
  • zout & peper
  • (kleine) pasta, naar keuze (+/- 200g)

soep

Minestronesoep, de basis

Om de basis van je minestronesoep te maken verwarm je een grote soeppan met 2 eetlepels olie. Fruit op zacht vuur hierin de ui en knoflook aan (niet bruin laten worden). Daarbij nu de bleekselderij, wortel, paprika. Laat dit 5 minuten zachtjes meebakken. Dan de prei en courgette erbij, en ook die nog een paar minuten meebakken. Kruid de groente met tijm en oregano en schep nog even om

Maaltijdsoep

Nu de bouillon en de gepelde San Marzano tomaten erbij. De tomaten kun je, in het blik, nog wat kleiner snijden als je wilt. Laurierblaadjes en bonen erin en alles een half uurtje laten pruttelen. Proef en breng op smaak met zout en peper. De pasta warm je nu mee en laat je in de soep gaar worden. Laatste minuten mag ook de worst erin. Ik had nog een Spaanse fuet met olijven liggen, maar denk ook eens aan hamblokjes of chorizo.

Serveer je zelfgemaakte minestronesoep met lekker wat geraspte kaas en brood. Er kan een heel elftal mee eten!

Gepubliceerd op 23 september 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
25 oktober 2024
pasta kaas beemster
 
Mac & Cheese deluxe

Echt genieten doe je met deze deluxe Mac & Cheese, die zo gemaakt is. Want echt genieten met Beemster kaas, is zo simpel als dit pastarecept.
21 oktober 2024
 
Hummus bowl met harissa tomaatjes

Deze hummus bowl is niet alleen heel gezond, maar super makkelijk voor te bereiden. Hét bewijs dat lekker en gezond eten niet moeilijk hoeft te zijn.
18 oktober 2024
nacho's beemster
 
Loaded cheesy Beemster nacho’s

Is er íets lekkerder dan loaded nacho’s? Ja hoor, loaded nacho’s van de barbecue met héél veel gesmolten Beemster kaas.
17 oktober 2024
Spaanse soep Smulpaapje
 
Spaanse soep met bonen, chorizo & cavolo nero

Makkelijke en goedgevulde Spaanse maaltijdsoep met bonen, chorizo en cavolo nero. Zo lekker heb je een soep met bonen nog nooit gegeten.
16 oktober 2024
pumpkin spice cake
 
Pumpkin spice cake

Uit Zoete Zooi. van Eefje Friedhoff komt het recept voor deze geurige pumpkin spice cake. Die wil je bakken. Geloof me!
14 oktober 2024
Noedels uit Comfort
 
Noedels met avocado en radijs

Uit Comfort van Ottolenghi komt dit (aangepaste) recept voor noedels met avocado en radijs. Super snel én gezond. Een toprecept!