Minestronesoep



Een rijkgevulde, hartverwarmde soep. Deze minestronesoep regelt het. En je maakt genoeg voor een heel elftal!

Minestronesoep is eigenlijk niets anders dan een Italiaanse, goed gevulde groentesoep. Wij gaan nog een stapje verder en maken er een maaltijdsoep van.

Ideaal voor koude zondagen, of als je een grote hoeveelheid mensen over de vloer hebt.

Deze minestronesoep is rijk gevuld, vól met groente. Door de toevoeging van bonen en pasta heb je meteen een hele maaltijd in één kom.

Krijg je niet alles in één keer op dan is dit een ideale soep om (per portie) in te vriezen. Fijn om in de vriezer te hebben liggen voor dagen dat je weinig tijd hebt maar wel een lekkere, goedgevulde maaltijdsoep op tafel wilt zetten.

Voor 6 porties, als maaltijdsoep

  • 1 ui, gesnipperd
  • 1teen knoflook, fijngehakt
  • 2el olie
  • 2 wortels, in plakjes
  • 2 stengels bleekselderij, in plakjes
  • 1 oranje paprika, in kleine blokjes
  • 1 prei, in ringen
  • ½ courgette, in blokjes
  • 1L groentebouillon
  • 1 blik (San Marzano) gepelde tomaten met sap (Mutti)
  • 1 pot bonenmix (HAK), afgespoeld
  • 1tl tijm
  • 1tl oregano
  • 3 blaadjes laurier
  • 1 worstje, in plakjes (ik gebruikte een Fuet van Foodelicious)
  • zout & peper
  • (kleine) pasta, naar keuze (+/- 200g)

soep

Minestronesoep, de basis

Om de basis van je minestronesoep te maken verwarm je een grote soeppan met 2 eetlepels olie. Fruit op zacht vuur hierin de ui en knoflook aan (niet bruin laten worden). Daarbij nu de bleekselderij, wortel, paprika. Laat dit 5 minuten zachtjes meebakken. Dan de prei en courgette erbij, en ook die nog een paar minuten meebakken. Kruid de groente met tijm en oregano en schep nog even om

Maaltijdsoep

Nu de bouillon en de gepelde San Marzano tomaten erbij. De tomaten kun je, in het blik, nog wat kleiner snijden als je wilt. Laurierblaadjes en bonen erin en alles een half uurtje laten pruttelen. Proef en breng op smaak met zout en peper. De pasta warm je nu mee en laat je in de soep gaar worden. Laatste minuten mag ook de worst erin. Ik had nog een Spaanse fuet met olijven liggen, maar denk ook eens aan hamblokjes of chorizo.

Serveer je zelfgemaakte minestronesoep met lekker wat geraspte kaas en brood. Er kan een heel elftal mee eten!

Gepubliceerd op 23 september 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.