Minestronesoep



Een rijkgevulde, hartverwarmde soep. Deze minestronesoep regelt het. En je maakt genoeg voor een heel elftal!

Minestronesoep is eigenlijk niets anders dan een Italiaanse, goed gevulde groentesoep. Wij gaan nog een stapje verder en maken er een maaltijdsoep van.

Ideaal voor koude zondagen, of als je een grote hoeveelheid mensen over de vloer hebt.

Deze minestronesoep is rijk gevuld, vól met groente. Door de toevoeging van bonen en pasta heb je meteen een hele maaltijd in één kom.

Krijg je niet alles in één keer op dan is dit een ideale soep om (per portie) in te vriezen. Fijn om in de vriezer te hebben liggen voor dagen dat je weinig tijd hebt maar wel een lekkere, goedgevulde maaltijdsoep op tafel wilt zetten.

Voor 6 porties, als maaltijdsoep

  • 1 ui, gesnipperd
  • 1teen knoflook, fijngehakt
  • 2el olie
  • 2 wortels, in plakjes
  • 2 stengels bleekselderij, in plakjes
  • 1 oranje paprika, in kleine blokjes
  • 1 prei, in ringen
  • ½ courgette, in blokjes
  • 1L groentebouillon
  • 1 blik (San Marzano) gepelde tomaten met sap (Mutti)
  • 1 pot bonenmix (HAK), afgespoeld
  • 1tl tijm
  • 1tl oregano
  • 3 blaadjes laurier
  • 1 worstje, in plakjes (ik gebruikte een Fuet van Foodelicious)
  • zout & peper
  • (kleine) pasta, naar keuze (+/- 200g)

soep

Minestronesoep, de basis

Om de basis van je minestronesoep te maken verwarm je een grote soeppan met 2 eetlepels olie. Fruit op zacht vuur hierin de ui en knoflook aan (niet bruin laten worden). Daarbij nu de bleekselderij, wortel, paprika. Laat dit 5 minuten zachtjes meebakken. Dan de prei en courgette erbij, en ook die nog een paar minuten meebakken. Kruid de groente met tijm en oregano en schep nog even om

Maaltijdsoep

Nu de bouillon en de gepelde San Marzano tomaten erbij. De tomaten kun je, in het blik, nog wat kleiner snijden als je wilt. Laurierblaadjes en bonen erin en alles een half uurtje laten pruttelen. Proef en breng op smaak met zout en peper. De pasta warm je nu mee en laat je in de soep gaar worden. Laatste minuten mag ook de worst erin. Ik had nog een Spaanse fuet met olijven liggen, maar denk ook eens aan hamblokjes of chorizo.

Serveer je zelfgemaakte minestronesoep met lekker wat geraspte kaas en brood. Er kan een heel elftal mee eten!

Gepubliceerd op 23 september 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 maart 2023
 
Paasbrood maken

Zin om met Pasen zelf een Paasbrood te maken? Dan heb ik een heerlijk en eenvoudig recept voor Paasbrood voor je!
20 februari 2023
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel
 
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel

Soeprecepten kun je gewoon niet genoeg hebben. En dit recept voor witlofsoep mag je ook aan je repertoire toevoegen. Lekker én gezond.
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!