Kerstrecepten – 10 x hoofdgerechten
Er zijn zó veel geweldige kerstrecepten die je kunt kiezen als hoofdgerecht voor jouw kerstmenu. Ik geef je 10 verschillende hoofdgerechten ter inspiratie.
De hoofdgerechten zijn zorgvuldig uitgekozen uit de gewone en kerstrecepten van de afgelopen 8 jaar. Er staat namelijk zoveel lekkers op de site en zoveel ook die ooit niet perse zijn bedacht voor kerst, maar daar meer dan prima voor geschikt zijn.
Het betekent wel ook dat de foto’s niet in één stijl zijn. Soms speciaal voor kerst gefotografeerd, maar even vaak ook niet. Het doet niks af aan de recepten. Die zijn getest en heerlijk. Voor iedere dag van het jaar al lekker en gegarandeerd dus ook met kerst. Wat wordt de ster van jouw kerstmenu!
10 x hoofdgerechten voor kerst
Gevulde rosbief met kweeperen en ovenaardappeltjes
Boeuf Bourguignon met aardappelkroketjes
Kippenragout met aardappelkroketjes
Gebakken scholfilet met citroen/kappertjessaus
Hartige taart met gekarameliseerde ui (vega)
Varkenshaas in pancetta
Beurre noisette kip uit de oven
Gebakken tongfilet op Italiaanse wijze met pasta
Gevulde scholfilet met smeuïge aardappelpuree
Vega pompoenburger met pastinaakfrietjes
Kerstrecepten – hoofdgerechten
1.Gevulde rosbief – een absolute showstopper, voor wie met kerst wil uitpakken. Maar toch een stuk makkelijker te maken dan je denkt!
2. Boeuf Bourguignon – een klassieker, dit Franse stoofvlees en bij uitstek geschikt om relaxt met kerst aan tafel te gaan. In zijn geheel fantastisch voor te bereiden.
3. Zelfgemaakte kippenragout – een familierecept, want deze kippenragout aten wij decennia lang thuis met kerst. Nog altijd even lekker!
4. Scholfilet met kappertjes/citroensaus – ogenschijnlijk eenvoudig, maar voor de liefhebber van vis als hoofdgerecht een absolute aanrader.
5. Hartige taart (vega) – een feestelijk en heerlijk vegetarisch hoofdgerecht voor je kerstmenu, deze hartige taart met gekarameliseerde ui
6. Varkenshaas met pancetta – een heerlijke manier om varkenshaas als hoofdgerecht tijdens je kerstmenu te maken
7. Gebraden kip met beurre noisette – als er één moment dit jaar is om deze perfect gebraden kip met beurre noisette te maken, dan is het wel kerst.
8. Gebakken tongfilet op Italiaanse wijze- een ogenschijnlijk eenvoudig visgerecht, maar een klapper qua smaken.
9. Scholfilet uit de oven – vul je scholfilet en geniet van een fantastisch vis hoofdgerecht voor jouw kerstmenu.
10. Vega pompoenburger – wil je voor jouw kerstmenu een vega hoofdgerecht, maak dan zeker deze pompoenburgers.
Gepubliceerd op 5 december 2020