Varkenshaas in pancetta met honing & tijm



Een prachtig stuk vlees die je met liefde inpakt in nóg lekkerder vlees. Samen met een paar simpele smaakmakers en wat eenvoudige handelingen zet je dan zonder moeite een prachtig gerecht op tafel.

Deze klassieker in een modern jasje steelt gegarandeerd de show aan tafel!

varkenshaas mosterd smulpaapje kerst

Voor 4 personen

2x250g varkenshaas (koop de beste kwaliteit die je je kunt veroorloven)
2x50g pancetta (liefst lange plakken)
1el olie
1tl mosterd
2el honing
2x 2 takjes tijm
zout & peper

Verder nodig: ovenvaste pan – oven voorverwarmen op 180C (hetelucht)

varkenshaas pancetta kerst smulpaapje

Varkenshaas in pancetta

Bestrooi de varkenshaas met zout en peper en zet een ovenvaste koekenpan op vuur met de olie. Schroei de varkenshaasjes om en om dicht.  Haal ze uit de pan halen, smeer in met de mosterd. Strooi de blaadjes tijm over beide varkenshaasjes en wikkel ze in de pancetta. Zorg dat de pancetta met de naad naar beneden komt.

varkenshaas honing smulpaapje

Leg ze dan terug in de pan, laat de honing erover laten. Zet de pan in de voorverwarmde oven en bak de varkenshaas in 15 minuten rosé gaar. Bedruip het vlees om de 5 minuten met de sappen uit de pan. Haal met een ovenwant uit de oven, dek af en laat 5 minuten rusten.

varkenshaas klaar smulpaapje kerst

Serveer met de pastinaakfrietjes en beetgaar gekookte sperzieboontjes.

Wijnadvies

Belondrade y Lurton Verdejo 2014: 10 maanden houtrijping, maar subtiel,. Enorme rijkheid in de structuur door het lange contact sur lie (contact met gistcellen).Een elegante stijl, maar aromatisch, bijna geen herkenbaar Verdejo aroma, complex en een stenige mineraliteit. Verkrijgbaar oa bij Jean Arnaud (prijs vanaf €34,95)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
1 juni 2020
Asperge aardappelsalade
 
Asperge aardappelsalade met rivierkreeftjes

Als je bent opgegroeid met Limburgse ouders betekent dat ook dat je opgroeit met asperges. En dit prachtige witte goud toverde ik om tot een asperge aardappelsalade die je op alle momenten van de dag kunt eten.
1 juni 2020
 
Vlierbloesem waterijsjes met aardbeien

3 ingrediënten, een nachtje geduld is alles wat je nodig hebt voor deze heerlijke waterijsjes met vlierbloesem en aardbeien.
29 mei 2020
 
Turkse pizza met lamsgehakt

Dat je een Turkse pizza thuis kunt maken wist je misschien nog niet. Maar met dit recept voor Turkse pizza met lamsgehakt wil je nooit meer anders.
29 mei 2020
 
Tomatensalade met verse erwtjes

Rijpe tomaten met de allerlekkerste verse erwtjes, gecombineerd met geurige dille in een heerlijke zomerse salade.
29 mei 2020
 
Lockdown life terugblik – Corona op Curaçao

Hoe het is om op Curacao in lockdown te zijn met een dreumes? Maaike neemt je mee in haar ervaringen.
26 mei 2020
bokkenpootjes
 
Bokkenpootjes

Bokkenpootjes zijn een super klassiek Nederlands koekje. Maar vandaag hijsen we dit bokkenpootjes recept in een modern jasje.