Varkenshaas in pancetta met honing & tijm

Een klassiek kerstrecept in een modern jasje, geniet van deze varkenshaas in pancetta met honing en tijm
Een prachtig stuk vlees die je met liefde inpakt in nóg lekkerder vlees. Samen met een paar simpele smaakmakers en wat eenvoudige handelingen zet je dan zonder moeite een prachtig gerecht op tafel.
Deze klassieker in een modern jasje steelt gegarandeerd de show aan tafel!
Voor 4 personen
- 2x250g varkenshaas (koop de beste kwaliteit die je je kunt veroorloven)
- 2x50g pancetta (liefst lange plakken)
- 1el olie
- 1tl mosterd
- 2el honing
- 2x 2 takjes tijm
- zout & peper
Verder nodig: ovenvaste pan – oven voorverwarmen op 180C (hetelucht)
Varkenshaas in pancetta
Bestrooi de varkenshaas met zout en peper en zet een ovenvaste koekenpan op vuur met de olie. Schroei de varkenshaasjes om en om dicht. Haal ze uit de pan halen, smeer in met de mosterd. Strooi de blaadjes tijm over beide varkenshaasjes en wikkel ze in de pancetta. Zorg dat de pancetta met de naad naar beneden komt.
Leg ze dan terug in de pan, giet de honing erover. Zet de pan in de voorverwarmde oven en bak de varkenshaas in 15 minuten rosé gaar. Bedruip het vlees om de 5 minuten met de sappen uit de pan. Haal met een ovenwant uit de oven, dek af en laat 5 minuten rusten.
Serveer met de pastinaakfrietjes en beetgaar gekookte sperzieboontjes.
Wijnadvies
Belondrade y Lurton Verdejo 2014: 10 maanden houtrijping, maar subtiel,. Enorme rijkheid in de structuur door het lange contact sur lie (contact met gistcellen).Een elegante stijl, maar aromatisch, bijna geen herkenbaar Verdejo aroma, complex en een stenige mineraliteit. Verkrijgbaar oa bij Jean Arnaud (prijs vanaf €34,95)
Gepubliceerd op 10 december 2016