Varkenshaas in pancetta met honing & tijm



Een klassiek kerstrecept in een modern jasje, geniet van deze varkenshaas in pancetta met honing en tijm

Een prachtig stuk vlees die je met liefde inpakt in nóg lekkerder vlees. Samen met een paar simpele smaakmakers en wat eenvoudige handelingen zet je dan zonder moeite een prachtig gerecht op tafel.

Deze klassieker in een modern jasje steelt gegarandeerd de show aan tafel!

Voor 4 personen

  • 2x250g varkenshaas (koop de beste kwaliteit die je je kunt veroorloven)
  • 2x50g pancetta (liefst lange plakken)
  • 1el olie
  • 1tl mosterd
  • 2el honing
  • 2x 2 takjes tijm
  • zout & peper

Verder nodig: ovenvaste pan – oven voorverwarmen op 180C (hetelucht)

kerstmenu met vlees

Varkenshaas in pancetta

Bestrooi de varkenshaas met zout en peper en zet een ovenvaste koekenpan op vuur met de olie. Schroei de varkenshaasjes om en om dicht.  Haal ze uit de pan halen, smeer in met de mosterd. Strooi de blaadjes tijm over beide varkenshaasjes en wikkel ze in de pancetta. Zorg dat de pancetta met de naad naar beneden komt.

varkenshaas pancetta kerst smulpaapje

Leg ze dan terug in de pan, giet de honing erover. Zet de pan in de voorverwarmde oven en bak de varkenshaas in 15 minuten rosé gaar. Bedruip het vlees om de 5 minuten met de sappen uit de pan. Haal met een ovenwant uit de oven, dek af en laat 5 minuten rusten.

varkenshaas klaar smulpaapje kerst

Serveer met de pastinaakfrietjes en beetgaar gekookte sperzieboontjes.

Wijnadvies

Belondrade y Lurton Verdejo 2014: 10 maanden houtrijping, maar subtiel,. Enorme rijkheid in de structuur door het lange contact sur lie (contact met gistcellen).Een elegante stijl, maar aromatisch, bijna geen herkenbaar Verdejo aroma, complex en een stenige mineraliteit. Verkrijgbaar oa bij Jean Arnaud (prijs vanaf €34,95)

Gepubliceerd op 10 december 2016


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
sangria
 
De lekkerste sangria

De allerlekkerste sangria maak je wat mij betreft deze zomer héél vaak. Dit is mijn fool proof recept voor rosé sangria.
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.