Gebakken Scholfilet met citroen en kappertjes



Perfect gebakken scholfilet, gecombineerd met een botersaus van citroen en kappertjes. Het is zo ongenadig lekker én makkelijk. Dit visrecept wil je gemaakt hebben. Want vis bakken is echt niet moeilijk. Ik denk zelfs dat dit het makkelijkste visrecept is dat ik op de site heb staan. En er staan echt behoorlijk veel recepten met vis op de site.

Gebakken scholfilet

Voor dit recept van gebakken scholfilet is het wel noodzakelijk dat je goede vis koopt. Bij de visboer dus. Die fileert de schol tot mooie filets voor je. Reken op één schol per persoon, dan heb je twee filets.

Schol is nu volop in het seizoen. Dat betekent niet alleen dat de schol op z’n lekkerst is, maar ook dat ‘ie goed verkrijgbaar en dus betaalbaar(der) is. Doe daar je voordeel mee. Vries de vis desnoods in voor een later moment.

Veel van de schol die gevangen wordt gaat naar Zuid-Europese landen, waar vooral kinderen de vis eten. Door de neutrale smaak van scholfilet is deze vis echt een allemansvriend.

Vis met de feestdagen

Dit recept met scholfilet is ook fantastisch recept om vis met de feestdagen te eten. Of maak deze gebakken scholfilet als je vrienden te eten krijgt. Je staat namelijk minimaal in de keuken en het resultaat is geweldig.

Dit heb je nodig

4 schollen, gefileerd tot 2 filets per persoon
30-40 g roomboter
3 ansjovisfilets
zout & peper
2 – 3 el kappertjes (even afgespoeld)
2 – 3 el citroensap (liefst vers)
30 g boter (ja, nog meer)
1 – 2 el verse fijngesneden kervel (of gebruik peterselie)

Voor erbij: gekookte (Opperdoes) aardappeltjes en groente naar keuze
Verder nodig: grote koekenpan

gebakken schol

Scholfilet met citroensaus en kappertjes

Om je scholfilet te bakken verhit je 30-40g boter in de koekenpan en laat die smelten. Hier gaat de ansjovisfilet in, die je laat oplossen in de warme boter. Bestrooi je scholfilet nu met zout en peper en haal de witte kant door de boter en bak dan eerst de huidkant.

Voeg de kappertjes en citroensap toe en na 2 minuten draai je (voorzichtig!) met een spatel je scholfilets om. Voeg dan ook de kervel toe en nog 30g boter. Bak de vis nog 2 minuten en klaar is je gebakken scholfilet met saus van citroen en kappertjes.

Serveer je perfect gebakken scholfilet met de frisse citroensaus, kappertjes en kruiden samen met gekookte aardappeltjes en groente naar keuze. Makkelijker kan ik het niet maken 😉

 

Gepubliceerd op 4 oktober 2020


2 reacties

  1. Anna schreef:

    Mag ik wat bloem gebruiken voor de scholfile?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
16 maart 2024
everything bagel quiche
 
Everything bagel hartige taart met zalm

Alles wat lekker is aan een everything bagel met zalm, maar dan in de vorm van een hartige taart. Je favoriete lunchrecept is nu binnen handbereik.
8 maart 2024
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.