Gebakken Scholfilet met citroen en kappertjes



Perfect gebakken scholfilet, gecombineerd met een botersaus van citroen en kappertjes. Het is zo ongenadig lekker én makkelijk. Dit visrecept wil je gemaakt hebben. Want vis bakken is echt niet moeilijk. Ik denk zelfs dat dit het makkelijkste visrecept is dat ik op de site heb staan. En er staan echt behoorlijk veel recepten met vis op de site.

Gebakken scholfilet

Voor dit recept van gebakken scholfilet is het wel noodzakelijk dat je goede vis koopt. Bij de visboer dus. Die fileert de schol tot mooie filets voor je. Reken op één schol per persoon, dan heb je twee filets.

Schol is nu volop in het seizoen. Dat betekent niet alleen dat de schol op z’n lekkerst is, maar ook dat ‘ie goed verkrijgbaar en dus betaalbaar(der) is. Doe daar je voordeel mee. Vries de vis desnoods in voor een later moment.

Veel van de schol die gevangen wordt gaat naar Zuid-Europese landen, waar vooral kinderen de vis eten. Door de neutrale smaak van scholfilet is deze vis echt een allemansvriend.

Vis met de feestdagen

Dit recept met scholfilet is ook fantastisch recept om vis met de feestdagen te eten. Of maak deze gebakken scholfilet als je vrienden te eten krijgt. Je staat namelijk minimaal in de keuken en het resultaat is geweldig.

Dit heb je nodig

4 schollen, gefileerd tot 2 filets per persoon
30-40 g roomboter
3 ansjovisfilets
zout & peper
2 – 3 el kappertjes (even afgespoeld)
2 – 3 el citroensap (liefst vers)
30 g boter (ja, nog meer)
1 – 2 el verse fijngesneden kervel (of gebruik peterselie)

Voor erbij: gekookte (Opperdoes) aardappeltjes en groente naar keuze
Verder nodig: grote koekenpan

gebakken schol

Scholfilet met citroensaus en kappertjes

Om je scholfilet te bakken verhit je 30-40g boter in de koekenpan en laat die smelten. Hier gaat de ansjovisfilet in, die je laat oplossen in de warme boter. Bestrooi je scholfilet nu met zout en peper en haal de witte kant door de boter en bak dan eerst de huidkant.

Voeg de kappertjes en citroensap toe en na 2 minuten draai je (voorzichtig!) met een spatel je scholfilets om. Voeg dan ook de kervel toe en nog 30g boter. Bak de vis nog 2 minuten en klaar is je gebakken scholfilet met saus van citroen en kappertjes.

Serveer je perfect gebakken scholfilet met de frisse citroensaus, kappertjes en kruiden samen met gekookte aardappeltjes en groente naar keuze. Makkelijker kan ik het niet maken 😉

 

Gepubliceerd op 4 oktober 2020


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
23 oktober 2020
Foss Curacao Kokosnoot
 
7x eten uit eigen tuin op Curaçao

Maaike verhuisde naar een nieuw huis met een paradijselijke tuin waar je dus gewoon tropisch uit kunt eten. Wat? Maaike zet het voor je op een rijtje.
23 oktober 2020
stukje appeltaart met kruimel
 
Appelkruimeltaart, de lekkerste appeltaart ooit

Als het op appeltaartrecepten aankomt mag het recept voor de állerlekkerste appeltaart niet ontbreken. En dat is zonder twijfel deze appelkruimeltaart.
22 oktober 2020
Limburgs zuurvlees
 
Smulpaapje weekmenu – week 44

Niet zelf hoeven nadenken over wat je nu weer op tafel zet. 5x antwoord op de vraag Wat eten we vandaag? Welkom bij jouw wekelijkse menu.
20 oktober 2020
soep met noodles
 
Wonton noodlesoep

Een subliem lekkere noodlesoep, juist door zijn eenvoud. Samen met de kinderen de wontons maken voor in de soep maakt er een echt feestje van.
19 oktober 2020
brownies met tahin van sabrina ghayour
 
Brownies met tahin & mandarijn

Glutenvrije brownies met als verrassende smaakmaker tahin. Het is mijn versie van het recept uit Simply van Sabrina Ghayour.
16 oktober 2020
Spaghetti Bazaar_Smulpaapje
 
Midden-Oostenspaghetti met champignons & tahin

Deze verrassende vegetarische spaghetti met champignons en tahin komt uit het prachtige boek Bazaar van Sabrina Ghayour