Gebakken Scholfilet met citroen en kappertjes



Perfect gebakken scholfilet, gecombineerd met een botersaus van citroen en kappertjes. Het is zo ongenadig lekker én makkelijk. Dit visrecept wil je gemaakt hebben. Want vis bakken is echt niet moeilijk. Ik denk zelfs dat dit het makkelijkste visrecept is dat ik op de site heb staan. En er staan echt behoorlijk veel recepten met vis op de site.

Gebakken scholfilet

Voor dit recept van gebakken scholfilet is het wel noodzakelijk dat je goede vis koopt. Bij de visboer dus. Die fileert de schol tot mooie filets voor je. Reken op één schol per persoon, dan heb je twee filets.

Schol is nu volop in het seizoen. Dat betekent niet alleen dat de schol op z’n lekkerst is, maar ook dat ‘ie goed verkrijgbaar en dus betaalbaar(der) is. Doe daar je voordeel mee. Vries de vis desnoods in voor een later moment.

Veel van de schol die gevangen wordt gaat naar Zuid-Europese landen, waar vooral kinderen de vis eten. Door de neutrale smaak van scholfilet is deze vis echt een allemansvriend.

Vis met de feestdagen

Dit recept met scholfilet is ook fantastisch recept om vis met de feestdagen te eten. Of maak deze gebakken scholfilet als je vrienden te eten krijgt. Je staat namelijk minimaal in de keuken en het resultaat is geweldig.

Dit heb je nodig

4 schollen, gefileerd tot 2 filets per persoon
30-40 g roomboter
3 ansjovisfilets
zout & peper
2 – 3 el kappertjes (even afgespoeld)
2 – 3 el citroensap (liefst vers)
30 g boter (ja, nog meer)
1 – 2 el verse fijngesneden kervel (of gebruik peterselie)

Voor erbij: gekookte (Opperdoes) aardappeltjes en groente naar keuze
Verder nodig: grote koekenpan

gebakken schol

Scholfilet met citroensaus en kappertjes

Om je scholfilet te bakken verhit je 30-40g boter in de koekenpan en laat die smelten. Hier gaat de ansjovisfilet in, die je laat oplossen in de warme boter. Bestrooi je scholfilet nu met zout en peper en haal de witte kant door de boter en bak dan eerst de huidkant.

Voeg de kappertjes en citroensap toe en na 2 minuten draai je (voorzichtig!) met een spatel je scholfilets om. Voeg dan ook de kervel toe en nog 30g boter. Bak de vis nog 2 minuten en klaar is je gebakken scholfilet met saus van citroen en kappertjes.

Serveer je perfect gebakken scholfilet met de frisse citroensaus, kappertjes en kruiden samen met gekookte aardappeltjes en groente naar keuze. Makkelijker kan ik het niet maken ?

 

Gepubliceerd op 4 oktober 2020


2 reacties

  1. Anna schreef:

    Mag ik wat bloem gebruiken voor de scholfile?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.