Gebakken Scholfilet met citroen en kappertjes



Perfect gebakken scholfilet, gecombineerd met een botersaus van citroen en kappertjes. Het is zo ongenadig lekker én makkelijk. Dit visrecept wil je gemaakt hebben. Want vis bakken is echt niet moeilijk. Ik denk zelfs dat dit het makkelijkste visrecept is dat ik op de site heb staan. En er staan echt behoorlijk veel recepten met vis op de site.

Gebakken scholfilet

Voor dit recept van gebakken scholfilet is het wel noodzakelijk dat je goede vis koopt. Bij de visboer dus. Die fileert de schol tot mooie filets voor je. Reken op één schol per persoon, dan heb je twee filets.

Schol is nu volop in het seizoen. Dat betekent niet alleen dat de schol op z’n lekkerst is, maar ook dat ‘ie goed verkrijgbaar en dus betaalbaar(der) is. Doe daar je voordeel mee. Vries de vis desnoods in voor een later moment.

Veel van de schol die gevangen wordt gaat naar Zuid-Europese landen, waar vooral kinderen de vis eten. Door de neutrale smaak van scholfilet is deze vis echt een allemansvriend.

Vis met de feestdagen

Dit recept met scholfilet is ook fantastisch recept om vis met de feestdagen te eten. Of maak deze gebakken scholfilet als je vrienden te eten krijgt. Je staat namelijk minimaal in de keuken en het resultaat is geweldig.

Dit heb je nodig

4 schollen, gefileerd tot 2 filets per persoon
30-40 g roomboter
3 ansjovisfilets
zout & peper
2 – 3 el kappertjes (even afgespoeld)
2 – 3 el citroensap (liefst vers)
30 g boter (ja, nog meer)
1 – 2 el verse fijngesneden kervel (of gebruik peterselie)

Voor erbij: gekookte (Opperdoes) aardappeltjes en groente naar keuze
Verder nodig: grote koekenpan

gebakken schol

Scholfilet met citroensaus en kappertjes

Om je scholfilet te bakken verhit je 30-40g boter in de koekenpan en laat die smelten. Hier gaat de ansjovisfilet in, die je laat oplossen in de warme boter. Bestrooi je scholfilet nu met zout en peper en haal de witte kant door de boter en bak dan eerst de huidkant.

Voeg de kappertjes en citroensap toe en na 2 minuten draai je (voorzichtig!) met een spatel je scholfilets om. Voeg dan ook de kervel toe en nog 30g boter. Bak de vis nog 2 minuten en klaar is je gebakken scholfilet met saus van citroen en kappertjes.

Serveer je perfect gebakken scholfilet met de frisse citroensaus, kappertjes en kruiden samen met gekookte aardappeltjes en groente naar keuze. Makkelijker kan ik het niet maken 😉

 

Gepubliceerd op 4 oktober 2020


2 reacties

  1. Anna schreef:

    Mag ik wat bloem gebruiken voor de scholfile?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.