Gebakken Scholfilet met citroen en kappertjes



Perfect gebakken scholfilet, gecombineerd met een botersaus van citroen en kappertjes. Het is zo ongenadig lekker én makkelijk. Dit visrecept wil je gemaakt hebben. Want vis bakken is echt niet moeilijk. Ik denk zelfs dat dit het makkelijkste visrecept is dat ik op de site heb staan. En er staan echt behoorlijk veel recepten met vis op de site.

Gebakken scholfilet

Voor dit recept van gebakken scholfilet is het wel noodzakelijk dat je goede vis koopt. Bij de visboer dus. Die fileert de schol tot mooie filets voor je. Reken op één schol per persoon, dan heb je twee filets.

Schol is nu volop in het seizoen. Dat betekent niet alleen dat de schol op z’n lekkerst is, maar ook dat ‘ie goed verkrijgbaar en dus betaalbaar(der) is. Doe daar je voordeel mee. Vries de vis desnoods in voor een later moment.

Veel van de schol die gevangen wordt gaat naar Zuid-Europese landen, waar vooral kinderen de vis eten. Door de neutrale smaak van scholfilet is deze vis echt een allemansvriend.

Vis met de feestdagen

Dit recept met scholfilet is ook fantastisch recept om vis met de feestdagen te eten. Of maak deze gebakken scholfilet als je vrienden te eten krijgt. Je staat namelijk minimaal in de keuken en het resultaat is geweldig.

Dit heb je nodig

4 schollen, gefileerd tot 2 filets per persoon
30-40 g roomboter
3 ansjovisfilets
zout & peper
2 – 3 el kappertjes (even afgespoeld)
2 – 3 el citroensap (liefst vers)
30 g boter (ja, nog meer)
1 – 2 el verse fijngesneden kervel (of gebruik peterselie)

Voor erbij: gekookte (Opperdoes) aardappeltjes en groente naar keuze
Verder nodig: grote koekenpan

gebakken schol

Scholfilet met citroensaus en kappertjes

Om je scholfilet te bakken verhit je 30-40g boter in de koekenpan en laat die smelten. Hier gaat de ansjovisfilet in, die je laat oplossen in de warme boter. Bestrooi je scholfilet nu met zout en peper en haal de witte kant door de boter en bak dan eerst de huidkant.

Voeg de kappertjes en citroensap toe en na 2 minuten draai je (voorzichtig!) met een spatel je scholfilets om. Voeg dan ook de kervel toe en nog 30g boter. Bak de vis nog 2 minuten en klaar is je gebakken scholfilet met saus van citroen en kappertjes.

Serveer je perfect gebakken scholfilet met de frisse citroensaus, kappertjes en kruiden samen met gekookte aardappeltjes en groente naar keuze. Makkelijker kan ik het niet maken 😉

 

Gepubliceerd op 4 oktober 2020


2 reacties

  1. Anna schreef:

    Mag ik wat bloem gebruiken voor de scholfile?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!