Terugblik 2018Smulpaapje terugblik 2018

Het jaar begint met het bezoeken van héél veel restaurants. Voor IENS bezoek ik alle restaurants in Den Haag en Scheveningen die door IENS tot insider zijn benoemd. Dat is veel proeven, veel mooie nieuwe restaurants ontdekken. Totaal geen straf!

Mijn favoriete restaurants van Den Haag vind je hier. Die van Scheveningen vind je hier.

Smulpaapje op tv

Februari start met filmopnamen voor televisie. In Editie NL komt een item over betere keuzes voor kindermenu’s en ik mag, samen met mijn dochter en 2 vriendinnetjes, hierover vertellen in RIJKS. Het wordt een superleuk item. Terugkijken? Dat kan hier

Smulpaapje op de radio

En dan mocht ik ook nog koken tijdens een live radio uitzending. Bij de Tineke show, op Omroep Max, kook ik begin december een aantal gerechten uit het Smulpaapje kerstmenu. Te leuk!

Haagse museumnacht voor kinderen

Met mijn dochter ga ik in maart naar de Haagse museumnacht. Een superleuk initiatief waarbij in veel musea in Den Haag een speciaal kinderprogramma is tot in de avond. We maken er een weekendje van en blijven in Den Haag logeren. Hoe het ons beviel lees je hier en dan weet je dat jij volgend jaar ook wil!

Persreizen

Het was een fijn jaar voor leuke persreizen. Zo ging in april mee naar Chaudfontaine. Het watermerk ondersteunt trouwens ook Resto van Harte, waar ik later dit jaar nog mede jurylid ben tijdens hun jaarlijkse kookwedstrijd

Ook mag ik mee naar het episch centrum van een van mijn favoriete snoepjes, Lakrids. In Kopenhagen nemen we een kijkje in de fabriek en ontmoeten oprichter Johan Bülow. Ik plak er een extra dag aan vast en geniet ook nog van de waanzinnige gave stad Kopenhagen. Die tips vind je trouwens hier

In het vroege najaar mocht ik voor het tweede jaar naar Texel Culinair, dit keer samen met mijn gezin. Wat hebben we genoten en wat is het toch – letterlijk en figuurlijk – een heerlijk eiland. Al mijn Texel tips (én recepten) vind je hier

Later dat najaar ga ik twee dagen op persreis naar Ierland, naar de oorsprong van Iers rundvlees. Het leverde niet alleen heel veel fijne culitips voor Dublin op maar ook een lekker recept voor stoofvlees

Met Jigal Krant naar Tel Aviv

In mei een hele bijzondere reis, met (inmiddels gouden kookboekschrijver) Jigal Krant reis ik mee voor een paar dagen Tel Aviv. Het wordt een van de meest indrukwekkende reizen dit jaar. Een bruisende stad met op culinair gebied zo ontzettend veel moois en lekkers. Ik kijk er echt met ongelofelijk veel plezier op terug. Al mijn Tel Aviv tips vind je trouwens hier.

In de keuken met…

Net als het vorige jaar interview ik ook dit jaar weer een aantal te gekke culi collega’s. Kers op de taart is toch wel het interview met Donal Skehan Maar ik sprak ook uitgebreid met Janny van der Heijden, Yvette van Boven en nog véél meer geweldige mensen

Taste of Amsterdam

Afgelopen jaar stond ik ook twee dagen op culi festival Taste of Amsterdam. In twee dagen tijd gaven we honderden kinderen een kookworkshop waarbij ze drie gerechten maakten. Wat een feest was dat zeg. In de prachtige NEFF keuken smulden de kinderen van hun zelfgemaakte eten.

Zespri ambassadeur

Dit is ook het jaar dat ik een van de ambassadeurs ben voor Zespri. Een samenwerking waar ik heel trots op ben en die heel veel lekkere en gezonde kiwi recepten oplevert.

Samenwerkingen

Het is ook eigenlijk voor het eerst dat je meerdere samenwerkingen vindt op Smulpaapje. Het is fijn om eindelijk ja te kunnen zeggen tegen samenwerkingen, nadat ik eigenlijk vooral veel heb bedankt voor samenwerkingen de afgelopen jaren. Fijn ook om te merken dat jullie mijn zorgvuldige afwegingen daarin waarderen. Voor alle duidelijkheid schreef ik er nog wel dit artikel over.

Geen hoogtepunten zonder dieptepunten

Het is niet alleen maar hoogtepunten dit jaar, dat zou ook raar zijn. Hoewel het wel vooral is wat ik jullie laat zien. Maar geen hoogtepunten zonder dieptepunten. Na de zomer neem ik afscheid van mijn management. Val ik na terugkomst uit Kopenhagen van de trap en kneus mijn enkel nogal zwaar. Nadat die bíjna beter is breek ik in Italië, aan dezelfde voet, mijn kleine teen. Dat blijkt een akeligere blessure dan gedacht, want een half jaar na dato kan ik nog steeds niet goed mijn voet gebruiken en wacht ik op een afspraak in het ziekenhuis begin volgend jaar.

Er zijn gezondheidszorgen bij mijzelf, bij familieleden en vrienden, er gaan zakelijke klussen niet door. Het is klote, maar het hoort erbij…

Goed eten voor kinderen, uit & thuis

Maar gelukkig schijnt de zon vooral vaker dan het regent. Zoals ieder jaar probeer ik nog altijd om de kern van Smulpaapje – goed eten voor kinderen, uit & thuis – ook op het gebied van buiten de deur eten aan te pakken. We gaan naar het Congres Gezond Uit, zijn bij de lancering van het programma Go Do maar onderzoeken ook hoe het er, na ons eerder bezoek, tegenwoordig voorstaat bij de Efteling qua gezond(er) eten

Never not eating – waar ging ik dit jaar uit eten?

Toni Loco AlexHaupt_101Gowrie.jpg

Het is ook dit jaar weer een feest qua perslunches en -diners. Het is niet te doen om álle favorieten op te noemen, maar een aantal waren er toch wel weer memorabel. Zoals de lunch in Parkheuvel, tijdens de opnamen van het Videoland programma De Nieuwe Garde Ook in Rotterdam, maar dan bij Zeezout ter gelegenheid van hun 20jarige verjaardag. Smullen!

En, je verwacht het misschien niet, een pizza tent in Amsterdam. Toni Loco. Een paar tafeltjes, fantástische homemade pizza (die korst!), goeie wijn (of als je wilt Dom Perignon champagne! geen geintje) en ga niet weg zonder hun heerlijke softijs te hebben geproefd. Woon je in Amsterdam, dan kun je ook laten bezorgen (mazzelaars!). Ben je in Amsterdam en heb je zin in de lekkerste pizza, dan weet je nu waar je moet zijn.

101 Gowrie

En mijn absoluut favoriet dit jaar is het nieuwe restaurant van Alex Haupt (foto door Ingrid Hofstra) in Amsterdam (101 Gowrie) Ik verklapte het vorig jaar (toen wist ik het al namelijk) dat we nog veel van hem zouden horen. En dat blijkt dit jaar. Niet alleen is hij een van de deelnemers aan The Final Table van Netflix, maar hij opent dus ook zijn eerste restaurant en daar wil je gegeten hebben. Zo simpel is het 😉

Carpefckndiem.nl

En alsof ik nog niet genoeg te doen had, startte ik ook nog met een tweede site; Carpefckndiem.nl – voor alles wat het leven mooier, leuker én lekkerder maakt maar dan zónder kinderen 😉

Plannen voor 2019

Succesvolle jaren komen niet uit de lucht vallen, dat betekent heel vroeg al plannen maken en gesprekken voeren. Een van de plannen die ik al kon verklappen is dat ik heel 2019 ambassadeur ben voor het Nederlands Visbureau.

De eerste vier ‘vis van de maand recepten’ zijn al gemaakt, ik kan je alleen maar vertellen dat het smullen wordt. Houd Smulpaapje in de gaten, want iedere eerste week van de maand komt een visrecept online.

Maar er zijn nog véél meer toffe plannen, waar ik dan helaas nog niks over kan zeggen. Maar zodra die concreet worden horen jullie het natuurlijk als eerste!

Dankjewel

En hoewel ik Smulpaapje officieel nog steeds alleen run (hoe dan vraag je je mischien af? Dat vraag ik me inmiddels bijna wekelijks af 😉) zou dit jaar niet mogelijk zijn geweest zonder de hulp van een aantal mensen die ik toch nog even expliciet wil bedanken. Allereerst natuurlijk mijn gezin, mijn alles. Zonder mijn meisje geen Smulpaapje. Zonder mijn vent was ik al tig keer knettergek geworden 😉

Maar ook dankjewel aan Aukje, voor het inspringen bij een persreis naar de Veluwe en voor haar fantastische wijntips voor het kerstmenu. En dat kerstmenu had er niet zo prachtig uitgezien als Marrigt daar niet zulke geweldige foto’s voor had gemaakt. Dankjewel ook aan Suus, die voor mij naar het congres Gezond Uit ging.

Dankjewel ook aan alle restaurateurs, PR bureaus, culi-collega’s.  En last, but not least dank aan al mijn opdrachtgevers het afgelopen jaar. Dank voor jullie vertrouwen, in mij én in Smulpaapje. Ik verheug me erop om met velen van jullie volgend jaar weer samen te werken!

Maak er een mooi nieuw jaar van

Rest mij eigenlijk niets anders dan jullie wéér te bedanken. Voor jullie bezoek aan de site (voor het zoveelste jaar op rij zijn het er maandelijks wéér meer dan vorig jaar. ZO tof!). Voor jullie reacties, hier, op Facebook maar in toenemende mate ook steeds vaker op Instagram. Te gek vind ik dat.

Ik hoop dat ik jullie ook komend jaar weer wekelijks kan verblijden met lekkere recepten, fijne artikelen en nog heel veel meer. Heb een fantastische oudejaarsavond (gezien dat er lekkere nieuwe borrelhapjes online staan én dat ik een gouden tip heb voor fantastische bubbels?) en een nog mooier nieuwjaar met iedereen die je lief is!

Liefs,

Susan

Alle eerdere terugblikken en behind the scenes op Smulpaapje vind je hier en hier

 

 

 

Gepubliceerd op 24 december 2018


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.