Smulpaapje in Editie NLMet kinderen uit eten

Samen met mijn dochter (die bij hoge uitzondering mee mocht) en 2 vriendinnen gingen we naar RIJKS restaurant van Joris Bijdendijk. Dat was voor ons extra leuk, want de allereerste keer dat wij met onze dochter echt op chique uit eten gingen was dat ook bij Joris, die toen nog in restaurant Bridges werkte (daar schreef ik toen dit artikel over) Joris werd vandaag trouwens ook geïnterviewd, over zijn visie – als chef – op kinderen en restaurants.

EditieNL_Joris

Dat je trouwens prima met kinderen in een sterrenrestaurant kunt eten – want inmiddels heeft RIJKS ook een ster – lieten we eerder ook al zien bij Niven *, tijdens de Sterrenkidslunch

Goed eten met kinderen, uit & thuis

En dat is dus precies wat ik met Smulpaapje wil laten zien en waarom ik zo blij ben om dit ook aan een groot publiek op tv te kunnen vertellen. Je kunt echt geweldig met kinderen uit eten, zonder dat je hoeft te vervallen in patat, kip en appelmoes. Het standaard kindermenu is echt niet meer van deze tijd.

EditieNL-hoofdgerecht.jpg EditieNL dessert.jpg

Smaak ontwikkel je thuis

Begin thuis met smaken ontwikkelen, verleg (misschien ook wel je eigen) grenzen, praat over eten, doe het voor, kook samen. Je legt een basis voor de toekomst die onbetaalbaar is .

En ja, niet ieder kind vindt uit eten leuk. Maar dat kan jij, als ouder, prima inschatten. Het hoeft ook niet op sterrenniveau (ook wij eten meer niet in sterrenrestaurants dan wel..was het maar waar!) Ga lekker naar een restaurant waar jij je prettig bij voelt. Je zult zien hoe leuk het is!

EditieNL Smulpaapje

Smulpaapje bij Editie NL

Maar goed, hierover mocht ik dus vertellen in een item voor Editie NL. En dat was echt heel tof. De kinderen mochten vier (!!) gerechten proeven van RIJKS en daarna aangeven of ze het lekker vonden of niet. De uitzending is helaas niet meer terug te kijken.

Gepubliceerd op 16 februari 2018


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!