Resto VanHarte Cookoff 2018



Jury RestoVanHarte 2018
De voltallige jury, vlnr Felix Wilbrink – ondergetekende – Hester Oppedijk van Veen – Jonathan Zandbergen

Wat doet Resto VanHarte

Nog even over deze fantastische organisatie. Jong of oud, arm of rijk, en uit welke windstreek dan ook: iedereen is welkom om bij Resto VanHarte te komen eten, of te komen helpen in de keuken of de bediening. Tot mijn verrassing ontdekte ik dat er in Leiden, letterlijk om de hoek van waar ik woon, iedere maandag een restaurantavond van VanHarte is. Zo dichtbij kunnen ze dus ook bij jou zitten. Kijk hier maar eens voor een overzicht

De Resto’s worden gerund door een klein team van professionals, maar de echte drijvende kracht is de inzet van de vrijwilligers. En die vrijwilligers kookten dus vandaag, met hart en ziel, een driegangendiner dat wij als jury mochten proeven en beoordelen.

Cookoff 2018

Tien teams, vanuit het hele land, konden kiezen uit een box met ingrediënten en daar zelf een menu mee samenstellen. Met vrijwilligers uit Nederland, Syrië, Libanon, Iran en nog vele andere windstreken kun je je voorstellen dat de menu’s zeer divers waren. Maar mijn hemel wat hebben we fan-tás-tisch gegeten!

RestoVanHarte tompoes_.jpg

Een Libanese stoofschotel, afgedekt met een zelfgebakken brood (zie hieronder). Een tompoes met een vulling van kardemom en gesponnen suiker (zie hierboven).  Gemaakt door vrijwilligers hé, geen professionele chefs, met beperkte middelen en in een minimaal tijdsbestek. Gewéldig!

RestoVanHarte libanees stoof.jpg

Maar er kon er uiteindelijk maar ééntje de winnaar zijn en dat was het team van Venlo, bestaande uit alleen maar vrouwen wisten zij met hun gerechten de jury te overtuigen. Nogmaals van harte!

Wat kun jij doen voor en met Resto VanHarte

Ik vond het ongelofelijk om dit mee te maken. Er wordt met zó veel liefde en inzet gekookt. Eten verbindt. Dat bleek ook vandaag weer. En dat is ook precies wat Resto VanHarte wil in de buurten waar zij actief zijn.

Ga er eens eten. Het kost je max € 7,- per persoon en met dat geld help je anderen, maar je eet er ook gewoon een avond geweldig voor. En wie wil dat nou niet?! Voor meer informatie check de website van Resto VanHarte.

Gepubliceerd op 3 oktober 2018


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.