Resto VanHarte Cookoff 2018



Jury RestoVanHarte 2018
De voltallige jury, vlnr Felix Wilbrink – ondergetekende – Hester Oppedijk van Veen – Jonathan Zandbergen

Wat doet Resto VanHarte

Nog even over deze fantastische organisatie. Jong of oud, arm of rijk, en uit welke windstreek dan ook: iedereen is welkom om bij Resto VanHarte te komen eten, of te komen helpen in de keuken of de bediening. Tot mijn verrassing ontdekte ik dat er in Leiden, letterlijk om de hoek van waar ik woon, iedere maandag een restaurantavond van VanHarte is. Zo dichtbij kunnen ze dus ook bij jou zitten. Kijk hier maar eens voor een overzicht

De Resto’s worden gerund door een klein team van professionals, maar de echte drijvende kracht is de inzet van de vrijwilligers. En die vrijwilligers kookten dus vandaag, met hart en ziel, een driegangendiner dat wij als jury mochten proeven en beoordelen.

Cookoff 2018

Tien teams, vanuit het hele land, konden kiezen uit een box met ingrediënten en daar zelf een menu mee samenstellen. Met vrijwilligers uit Nederland, Syrië, Libanon, Iran en nog vele andere windstreken kun je je voorstellen dat de menu’s zeer divers waren. Maar mijn hemel wat hebben we fan-tás-tisch gegeten!

RestoVanHarte tompoes_.jpg

Een Libanese stoofschotel, afgedekt met een zelfgebakken brood (zie hieronder). Een tompoes met een vulling van kardemom en gesponnen suiker (zie hierboven).  Gemaakt door vrijwilligers hé, geen professionele chefs, met beperkte middelen en in een minimaal tijdsbestek. Gewéldig!

RestoVanHarte libanees stoof.jpg

Maar er kon er uiteindelijk maar ééntje de winnaar zijn en dat was het team van Venlo, bestaande uit alleen maar vrouwen wisten zij met hun gerechten de jury te overtuigen. Nogmaals van harte!

Wat kun jij doen voor en met Resto VanHarte

Ik vond het ongelofelijk om dit mee te maken. Er wordt met zó veel liefde en inzet gekookt. Eten verbindt. Dat bleek ook vandaag weer. En dat is ook precies wat Resto VanHarte wil in de buurten waar zij actief zijn.

Ga er eens eten. Het kost je max € 7,- per persoon en met dat geld help je anderen, maar je eet er ook gewoon een avond geweldig voor. En wie wil dat nou niet?! Voor meer informatie check de website van Resto VanHarte.

Gepubliceerd op 3 oktober 2018


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2022
Bloemkoolsteak met citroen en pesto
 
Bloemkoolsteak met citroen en pesto

Als je een oven aan kunt zetten kun je ook dit bloemkool recept maken. Een van de lekkerste bloemkoolsteaks, met citroen en pesto.
18 september 2022
Porcini ragu Ixta Belfrage
 
Pasta met porcini ragú

Een vega umami bommetje van pasta met porcini, die ook nog eens in no time gemaakt is. Uit Mezcla van Ixta Belfrage. Goddelijk!
17 september 2022
Twix met tahin
 
Tahin Twix van Esther Erwteman

Zelf twix maken is geweldig. Twix met tahin is next level heerlijk en die maak je heel eenvoudig zelf met dit recept.
1 september 2022
pizza met vijgen en gorgonzola
 
Flatbread pizza’s met gorgonzola & vijgen

Deze pizza van flatbread kun je zowel op de barbecue als in de oven maken. Heerlijk met de combi van gorgonzola en het zoete van vijgen.
1 september 2022
broodje chutney
 
Zelfgemaakte chutney van vijgen & rode ui

Dit is je nieuwe favoriete recept voor zelfgemaakte vijgenchutney met rode ui. Je wilt nooit meer anders. Gegarandeerd!
28 augustus 2022
cake met vijgen
 
Verjaardagscake met verse vijgen en rum

Wie jarig is trakteert; duik de keuken in om deze cake met verse vijgen en rum te maken. Ook lekker als je niet jarig bent!