Resto VanHarte Cookoff 2018
De voltallige jury, vlnr Felix Wilbrink – ondergetekende – Hester Oppedijk van Veen – Jonathan Zandbergen
Wat doet Resto VanHarte
Nog even over deze fantastische organisatie. Jong of oud, arm of rijk, en uit welke windstreek dan ook: iedereen is welkom om bij Resto VanHarte te komen eten, of te komen helpen in de keuken of de bediening. Tot mijn verrassing ontdekte ik dat er in Leiden, letterlijk om de hoek van waar ik woon, iedere maandag een restaurantavond van VanHarte is. Zo dichtbij kunnen ze dus ook bij jou zitten. Kijk hier maar eens voor een overzicht
De Resto’s worden gerund door een klein team van professionals, maar de echte drijvende kracht is de inzet van de vrijwilligers. En die vrijwilligers kookten dus vandaag, met hart en ziel, een driegangendiner dat wij als jury mochten proeven en beoordelen.
Cookoff 2018
Tien teams, vanuit het hele land, konden kiezen uit een box met ingrediënten en daar zelf een menu mee samenstellen. Met vrijwilligers uit Nederland, Syrië, Libanon, Iran en nog vele andere windstreken kun je je voorstellen dat de menu’s zeer divers waren. Maar mijn hemel wat hebben we fan-tás-tisch gegeten!
Een Libanese stoofschotel, afgedekt met een zelfgebakken brood (zie hieronder). Een tompoes met een vulling van kardemom en gesponnen suiker (zie hierboven). Gemaakt door vrijwilligers hé, geen professionele chefs, met beperkte middelen en in een minimaal tijdsbestek. Gewéldig!
Maar er kon er uiteindelijk maar ééntje de winnaar zijn en dat was het team van Venlo, bestaande uit alleen maar vrouwen wisten zij met hun gerechten de jury te overtuigen. Nogmaals van harte!
Wat kun jij doen voor en met Resto VanHarte
Ik vond het ongelofelijk om dit mee te maken. Er wordt met zó veel liefde en inzet gekookt. Eten verbindt. Dat bleek ook vandaag weer. En dat is ook precies wat Resto VanHarte wil in de buurten waar zij actief zijn.
Ga er eens eten. Het kost je max € 7,- per persoon en met dat geld help je anderen, maar je eet er ook gewoon een avond geweldig voor. En wie wil dat nou niet?! Voor meer informatie check de website van Resto VanHarte.
Gepubliceerd op 3 oktober 2018