Smulpaapje & samenwerkingen



Sponsored content op Smulpaapje

Het is overigens – hoe pijnlijk voor je portemonnee ook – heel gemakkelijk om nee te zeggen tegen samenwerkingen waarvan ik vind dat die niet passen bij Smulpaapje. Dat deed ik de afgelopen jaren dan ook meer dan dat ik ja zei. Toch is Smulpaapje ook het bedrijf waar ik van leef en wordt mijn hypotheek niet betaald van de pakketjes en/of exposure.

Dus vind ik het super tof dat – na zolang mijn poot stijf houden – ik nu word benaderd voor samenwerkingen met partijen waar ik wél in geloof en die wél passen bij Smulpaapje.

Samenwerkingen op Smulpaapje

En dus zul je heel langzaam vaker zien dat een artikel begint met samenwerking. En dat wordt dan gevolgd door een achtergrondartikel over een merk dat ik interessant vind. Of ik maak een recept met ingrediënten die passen bij de filosofie van Smulpaapje en die ik in veel gevallen ook zelf in huis heb.

De teksten die ik schrijf zijn nog steeds naar eigen inzicht. Je vindt er mijn mening in terug, maar ik geef je wel meer info over een merk. En ja, dat merk betaalt daarvoor. En daar betaal ik mijn rekeningen dan weer van. Het zijn altijd samenwerkingen waar ik trots op ben, zeker als het over de lange termijn samenwerkingen gaat. Ik sta voor de merken waar ik ambassadeur van ben en/of hopelijk ooit ga worden.

Kritisch blijven

Niet alleen mijn rekeningen betaal ik hier trouwens van, het maakt ook dat de site kan draaien met daarop inmiddels bijna 1000 recepten die voor iedereen beschikbaar zijn. De investeringen die ik de afgelopen jaren deed in de site (veul kan ik je vertellen) betaalde ik uit eigen zak. En met liefde hé, laat dat duidelijk zijn.

En nee, dat betekent niet dat nu klakkeloos maar iedereen een sponsored artikel op de site kan krijgen. Nope. Kritisch blijf ik altijd. Ook over de inhoud van die artikelen. Jullie moeten mijn stijl daar te allen tijden in kunnen herkennen.

Transparant

Waarom dan nu dit artikel? Omdat ik eerlijk ben en blijf over wat er op Smulpaapje staat en daar helder over wil zijn. Niet alleen naar de merken die vragen om samenwerking, maar ook naar jullie.. Daarom staat bij ieder artikel waar ik voor betaald krijg aan het begin dat het onderdeel is van een samenwerking en vind je onder aan het artikel nogmaals uitleg daarover. Altijd. Zonder uitzondering.

Betaling in natura

Heb ik iets (gevraagd of ongevraagd) toegestuurd gekregen, dan zul je dat ook altijd vermeld zien staan als ik erover schrijf. Dat geldt voor reviews van boeken of (pers)diners waar ik ben geweest. Maar ook voor de food post artikelen die ik schrijf. Overigens krijg ik over het algemeen niet betaald om die artikelen te schrijven, maar is dat een vorm van betaling in natura. Ik hoef die spullen niet terug te sturen.

Dank voor je aandacht

Of ik vind dat ik me naar jou als lezer voor deze samenwerkingen moet verantwoorden. Deels. Ik wil vooral dat je snapt wat de afwegingen zijn, dat ze zuiver zijn en dat je erop kunt vertrouwen dat ik er het beste mee voor heb. Met de site, maar ook met jou als lezer. Maar ook dat je snapt dat dit ook (deels) de manier is waarop ik kan leven van mijn bedrijf. Heb je vragen? Stel ze dan! Ik beantwoord ze graag. Heb je een mening, ik weet dat ik niet iedereen tevreden kan houden, dat mag. Maar formuleer die dan even zorgvuldig, als dat ik mijn samenwerkingen kies. Voor nu, dank je wel voor je aandacht.

 

 

Gepubliceerd op 12 november 2018


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.