Smulpaapje & samenwerkingen



Sponsored content op Smulpaapje

Het is overigens – hoe pijnlijk voor je portemonnee ook – heel gemakkelijk om nee te zeggen tegen samenwerkingen waarvan ik vind dat die niet passen bij Smulpaapje. Dat deed ik de afgelopen jaren dan ook meer dan dat ik ja zei. Toch is Smulpaapje ook het bedrijf waar ik van leef en wordt mijn hypotheek niet betaald van de pakketjes en/of exposure.

Dus vind ik het super tof dat – na zolang mijn poot stijf houden – ik nu word benaderd voor samenwerkingen met partijen waar ik wél in geloof en die wél passen bij Smulpaapje.

Samenwerkingen op Smulpaapje

En dus zul je heel langzaam vaker zien dat een artikel begint met samenwerking. En dat wordt dan gevolgd door een achtergrondartikel over een merk dat ik interessant vind. Of ik maak een recept met ingrediënten die passen bij de filosofie van Smulpaapje en die ik in veel gevallen ook zelf in huis heb.

De teksten die ik schrijf zijn nog steeds naar eigen inzicht. Je vindt er mijn mening in terug, maar ik geef je wel meer info over een merk. En ja, dat merk betaalt daarvoor. En daar betaal ik mijn rekeningen dan weer van. Het zijn altijd samenwerkingen waar ik trots op ben, zeker als het over de lange termijn samenwerkingen gaat. Ik sta voor de merken waar ik ambassadeur van ben en/of hopelijk ooit ga worden.

Kritisch blijven

Niet alleen mijn rekeningen betaal ik hier trouwens van, het maakt ook dat de site kan draaien met daarop inmiddels bijna 1000 recepten die voor iedereen beschikbaar zijn. De investeringen die ik de afgelopen jaren deed in de site (veul kan ik je vertellen) betaalde ik uit eigen zak. En met liefde hé, laat dat duidelijk zijn.

En nee, dat betekent niet dat nu klakkeloos maar iedereen een sponsored artikel op de site kan krijgen. Nope. Kritisch blijf ik altijd. Ook over de inhoud van die artikelen. Jullie moeten mijn stijl daar te allen tijden in kunnen herkennen.

Transparant

Waarom dan nu dit artikel? Omdat ik eerlijk ben en blijf over wat er op Smulpaapje staat en daar helder over wil zijn. Niet alleen naar de merken die vragen om samenwerking, maar ook naar jullie.. Daarom staat bij ieder artikel waar ik voor betaald krijg aan het begin dat het onderdeel is van een samenwerking en vind je onder aan het artikel nogmaals uitleg daarover. Altijd. Zonder uitzondering.

Betaling in natura

Heb ik iets (gevraagd of ongevraagd) toegestuurd gekregen, dan zul je dat ook altijd vermeld zien staan als ik erover schrijf. Dat geldt voor reviews van boeken of (pers)diners waar ik ben geweest. Maar ook voor de food post artikelen die ik schrijf. Overigens krijg ik over het algemeen niet betaald om die artikelen te schrijven, maar is dat een vorm van betaling in natura. Ik hoef die spullen niet terug te sturen.

Dank voor je aandacht

Of ik vind dat ik me naar jou als lezer voor deze samenwerkingen moet verantwoorden. Deels. Ik wil vooral dat je snapt wat de afwegingen zijn, dat ze zuiver zijn en dat je erop kunt vertrouwen dat ik er het beste mee voor heb. Met de site, maar ook met jou als lezer. Maar ook dat je snapt dat dit ook (deels) de manier is waarop ik kan leven van mijn bedrijf. Heb je vragen? Stel ze dan! Ik beantwoord ze graag. Heb je een mening, ik weet dat ik niet iedereen tevreden kan houden, dat mag. Maar formuleer die dan even zorgvuldig, als dat ik mijn samenwerkingen kies. Voor nu, dank je wel voor je aandacht.

 

 

Gepubliceerd op 12 november 2018


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
4 september 2023
Caponata recept
 
Siciliaanse Caponata Recept, een mediterraanse favoriet

Caponata, een smaakvolle Siciliaanse specialiteit, is een ware traktatie voor liefhebbers van de mediterrane keuken.
17 augustus 2023
onigiri met makreel
 
Onigiri met gerookte makreel

Onigiri zijn Japanse rijsthapjes die veel sneller zijn gemaakt dan sushi en die je kunt vullen met wat je maar lekker vindt. Zoals deze met gerookte makreel
31 juli 2023
american pancakes
 
American blueberry pancakes

De ultieme American pancakes maak je vanaf nu gewoon zelf. Met dit pancake recept geniet je van een enorme stapel American blueberry pancakes
28 juli 2023
risotto basisrecept
 
Risotto, een eenvoudig basisrecept

Met dit basis risottorecept kun je alle kanten op. Ik laat je ook zien hoe je van de basis risotto heel eenvoudig een paddenstoelen risotto maakt.
28 juli 2023
recept pasta carbonara
 
Klassieke pasta Carbonara

Hoe het kan dat er nog geen recept voor een klassieke Carbonara op de site staat is me een raadsel. Want dit geweldige pastarecept is zó lekker!
29 juni 2023
rabarber compote
 
Rabarber compote met aardbei

Dit is mogelijk het lekkerste recept dat ik heb voor rabarber compote. Met verse aardbeien erdoor, maar ook met een vleugje vanille en kaneel.