Smulpaapje x Nederlands Visbureau




Betrapt tijdens het openen van een vispakketje op de kleinste garnalenboot van Nederland

Ambassadeur voor het Nederlands Visbureau

Want ik ga samen met het Nederlands Visbureau, iedere maand, een vis uit het seizoen in een lekker recept verwerken. Die ga je hier maandelijks terugvinden op de site en ook in de uitingen van het Nederlands Visbureau.

Op die manier wil ik jullie gaan helpen niet alleen om lekker en gemakkelijk met vis te koken, maar ook om jullie wat meer te leren over welke vis er wanneer in het seizoen is (en dus betaalbaar!). Alle vis waarmee ik recepten ga maken zwemt overigens in onze eigen Noordzee.  Dus je eet ook nog eens van lekker dichtbij!

Recepten met de vis van de maand

Iedere maand dus een andere vis op het menu; de vangst van de maand. Dat betekent ook voor mij trouwens uit mijn comfortzone, want hoewel ik met de meeste vis al wel eerder heb gekookt zit er ook voor mij nieuwe vissoorten tussen. Super leuk om te ontdekken wat je bijvoorbeeld met griet of rog kunt. Ik ga je meenemen op mijn eigen visavontuur!

Samenwerking

Smulpaapje gaat dus een jaar lang samenwerken met het Nederlands Visbureau. En daar ben ik ongelofelijk trots op. Ik hoop dat jullie blij gaan zijn met alle recepten en achtergrondinformatie. Heb je vragen over bepaalde vis, vissoorten of bereidingen stel die dan vooral. Hier, bij het recept of op Facebook. Zo leren we samen meer over koken met vis!

Gepubliceerd op 12 oktober 2018


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!
7 november 2022
zelf paté maken
 
Paté met pruimen

Zelf paté maken is zo veel simpeler dan je denkt. Deze paté met pruimen komt uit mijn boek Borreltijd en maak ik zelf nog met regelmaat.
2 november 2022
wortelsoep maken
 
Wortel & gembersoep

Wist jij dat wortels er in véél meer kleuren zijn dan alleen oranje. En dat je er met de toevoeging van wat gember een fantastisch lekkere soep mee maakt.
23 oktober 2022
 
Nationale boerenkooldag

De 24e oktober van het jaar is het nationale boerenkooldag. Een mooi moment om mijn 5 favoriete recepten met boerenkool op een rijtje te zetten.
19 oktober 2022
broccolirijst recept
 
Broccolirijst met snijbonen

Een makkelijk recept voor broccolirijst met snijbonen en paddenstoelen. Een perfecte snelle, gezonde maaltijd