Smulpaapje x Nederlands Visbureau




Betrapt tijdens het openen van een vispakketje op de kleinste garnalenboot van Nederland

Ambassadeur voor het Nederlands Visbureau

Want ik ga samen met het Nederlands Visbureau, iedere maand, een vis uit het seizoen in een lekker recept verwerken. Die ga je hier maandelijks terugvinden op de site en ook in de uitingen van het Nederlands Visbureau.

Op die manier wil ik jullie gaan helpen niet alleen om lekker en gemakkelijk met vis te koken, maar ook om jullie wat meer te leren over welke vis er wanneer in het seizoen is (en dus betaalbaar!). Alle vis waarmee ik recepten ga maken zwemt overigens in onze eigen Noordzee.  Dus je eet ook nog eens van lekker dichtbij!

Recepten met de vis van de maand

Iedere maand dus een andere vis op het menu; de vangst van de maand. Dat betekent ook voor mij trouwens uit mijn comfortzone, want hoewel ik met de meeste vis al wel eerder heb gekookt zit er ook voor mij nieuwe vissoorten tussen. Super leuk om te ontdekken wat je bijvoorbeeld met griet of rog kunt. Ik ga je meenemen op mijn eigen visavontuur!

Samenwerking

Smulpaapje gaat dus een jaar lang samenwerken met het Nederlands Visbureau. En daar ben ik ongelofelijk trots op. Ik hoop dat jullie blij gaan zijn met alle recepten en achtergrondinformatie. Heb je vragen over bepaalde vis, vissoorten of bereidingen stel die dan vooral. Hier, bij het recept of op Facebook. Zo leren we samen meer over koken met vis!

Gepubliceerd op 12 oktober 2018


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.