Smulpaapje x Nederlands Visbureau




Betrapt tijdens het openen van een vispakketje op de kleinste garnalenboot van Nederland

Ambassadeur voor het Nederlands Visbureau

Want ik ga samen met het Nederlands Visbureau, iedere maand, een vis uit het seizoen in een lekker recept verwerken. Die ga je hier maandelijks terugvinden op de site en ook in de uitingen van het Nederlands Visbureau.

Op die manier wil ik jullie gaan helpen niet alleen om lekker en gemakkelijk met vis te koken, maar ook om jullie wat meer te leren over welke vis er wanneer in het seizoen is (en dus betaalbaar!). Alle vis waarmee ik recepten ga maken zwemt overigens in onze eigen Noordzee.  Dus je eet ook nog eens van lekker dichtbij!

Recepten met de vis van de maand

Iedere maand dus een andere vis op het menu; de vangst van de maand. Dat betekent ook voor mij trouwens uit mijn comfortzone, want hoewel ik met de meeste vis al wel eerder heb gekookt zit er ook voor mij nieuwe vissoorten tussen. Super leuk om te ontdekken wat je bijvoorbeeld met griet of rog kunt. Ik ga je meenemen op mijn eigen visavontuur!

Samenwerking

Smulpaapje gaat dus een jaar lang samenwerken met het Nederlands Visbureau. En daar ben ik ongelofelijk trots op. Ik hoop dat jullie blij gaan zijn met alle recepten en achtergrondinformatie. Heb je vragen over bepaalde vis, vissoorten of bereidingen stel die dan vooral. Hier, bij het recept of op Facebook. Zo leren we samen meer over koken met vis!

Gepubliceerd op 12 oktober 2018


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.