De 5 lekkerste recepten met verse pesto

Verse, zelfgemaakte pesto is de basis voor zo ongelofelijk veel lekkere recepten. Pasta pesto kennen de meesten wel, maar er is meer. Neem 5 minuten de tijd om je verse pesto te maken en je kunt daarna werkelijk alle kanten op. Of het nou een recept is voor een maaltijdsalade met pesto, of een groenterecept van de BBQ of dat je er een borrelhapje wil maken. Het kan allemaal met de lekkerste verse pesto!
Hoe maak je verse pesto?
Het kan niet eenvoudiger. 5 ingrediënten, 5 minuten tijd, dat is het! En zoals altijd met recepten waar je weinig ingrediënten voor nodig hebt, zorg dat die van goede kwaliteit zijn. Dat maakt namelijk echt het verschil! Overigens zijn er meer soorten pesto tegenwoordig dan alleen de oorspronkelijke variant met basilicum. Op de site vind je bijvoorbeeld ook een walnotenpesto, spinaziepesto en een boerenkoolpesto
Het basisrecept voor mijn verse pesto op basis van basilicum vind je hier. Het is al jaren een hit op de site. Door zijn eenvoud, maar ook doordat je er zo veel lekkers mee kunt. Ik zette mijn 5 favoriete recepten met verse pesto voor je op een rijtje!
5 favoriete pestorecepten
- Pasta pesto pastasalade
- Portobello van de BBQ
- Maaltijdsalade met gegrilde kip
- Kip pesto tomatensalade
- Crostini caprese
Een variant op de klassieker pasta pesto, maar dan in de vorm van een pastasalade. Met extra groente erdoor, zodat het ook nog eens een gezondere pastasalade is en de notoire groenteweigeraar toch lekker wat groente eet. Een van de lievelings pastasalades van onze dochter.
2. Portobello van de BBQ
Op de BBQ kun je fantastisch gevulde portobello’s klaarmaken. Vul ze met burata, tomaat en verse pesto en je weet niet wat je proeft!
3. Maaltijdsalade met kip
De eenvoud van deze salade maakt ‘m onweerstaanbaar. Zomerfruit, gegrilde kip, verse pesto. Yum!
4. Kip pesto tomatensalade
Een van mijn lievelings maaltijdsalades is deze met heel veel rijpe tomaten, verse pesto en nog heel veel ander lekkers. Perfect voor die (na) zomerdagen.
5. Crostini Caprese
Waan je op een Italiaans terras, met als borrelhapje een crostini. Die we dit keer volledig in het thema maken met verse pesto, tomaat en mozzarella.
Gepubliceerd op 2 augustus 2020