De 5 lekkerste recepten met verse pestoVerse, zelfgemaakte pesto is de basis voor zo ongelofelijk veel lekkere recepten. Pasta pesto kennen de meesten wel, maar er is meer. Neem 5 minuten de tijd om je verse pesto te maken en je kunt daarna werkelijk alle kanten op. Of het nou een recept is voor een maaltijdsalade met pesto, of een groenterecept van de BBQ of dat je er een borrelhapje wil maken. Het kan allemaal met de lekkerste verse pesto!

Hoe maak je verse pesto?

Het kan niet eenvoudiger. 5 ingrediënten, 5 minuten tijd, dat is het! En zoals altijd met recepten waar je weinig ingrediënten voor nodig hebt, zorg dat die van goede kwaliteit zijn. Dat maakt namelijk echt het verschil! Overigens zijn er meer soorten pesto tegenwoordig dan alleen de oorspronkelijke variant met basilicum. Op de site vind je bijvoorbeeld ook een walnotenpesto, spinaziepesto en een boerenkoolpesto

Het basisrecept voor mijn verse pesto op basis van basilicum vind je hier. Het is al jaren een hit op de site. Door zijn eenvoud, maar ook doordat je er zo veel lekkers mee kunt. Ik zette mijn 5 favoriete recepten met verse pesto voor je op een rijtje!

basilicum vers

5 favoriete broccolirecepten

  1. Pasta pesto pastasalade
  2. Portobello van de BBQ
  3. Maaltijdsalade met gegrilde kip
  4. Kip pesto tomatensalade
  5. Crostini caprese

1.Pasta pesto pastasalade

Een variant op de klassieker pasta pesto, maar dan in de vorm van een pastasalade. Met extra groente erdoor, zodat het ook nog eens een gezondere pastasalade is en de notoire groenteweigeraar toch lekker wat groente eet. Een van de lievelings pastasalades van onze dochter.

pastasalade smulpaapje

2. Portobello van de BBQ
Op de BBQ kun je fantastisch gevulde portobello’s klaarmaken. Vul ze met burata, tomaat en verse pesto en je weet niet wat je proeft!

portobello BBQ

3. Maaltijdsalade met kip
De eenvoud van deze salade maakt ‘m onweerstaanbaar. Zomerfruit, gegrilde kip, verse pesto. Yum!

maaltijdsalade kip

4. Kip pesto tomatensalade
Een van mijn lievelings maaltijdsalades is deze met heel veel rijpe tomaten, verse pesto en nog heel veel ander lekkers. Perfect voor die (na) zomerdagen.

5. Crostini Caprese
Waan je op een Italiaans terras, met als borrelhapje een crostini. Die we dit keer volledig in het thema maken met verse pesto, tomaat en mozzarella.

crostini

Gepubliceerd op 2 augustus 2020


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
9 augustus 2020
camembert uit de oven
 
Camembert uit de oven met gekarameliseerde noten

Een van de meest ultieme borrelhapjes is camembert uit de oven. Helemaal met een topping van gekarameliseerde noten erop.
9 augustus 2020
scones met bramen
 
Scones met bramen

Scones kun je op diverse manieren maken, ik maak ze nu met bramen. Bramen zijn nu volop in het seizoen en geven je warme scone dat beetje extra.
9 augustus 2020
bramencompote
 
Bramencompote met granaatappel

Nu is het moment om bramen te plukken en er compote van te maken. Deze bramencompote met granaatappel maak je in minder dan een kwartier
7 augustus 2020
tomatensaus vers smulpaapje
 
Smulpaapje weekmenu – week 32

Ook dit weekmenu blijven we nog even in zomerse sferen. Met makkelijke maaltijden, gemaakt met minimale inspanning.
4 augustus 2020
courgette inmaken
 
Courgette inmaken

Maaike neemt ons vanaf Curaçao mee in de wereld van courgette inmaken. Wist jij dat je courgette kon inmaken? Nu heb je daar het beste recept voor!
3 augustus 2020
bietjes bbq
 
Bietjes van de barbecue

Als je bietjes op de barbecue poft, tover je ze daarna om in een heerlijke salade met feta en pijnboompitjes. Een lekker vega BBQ recept dus