De 5 lekkerste recepten met verse pestoVerse, zelfgemaakte pesto is de basis voor zo ongelofelijk veel lekkere recepten. Pasta pesto kennen de meesten wel, maar er is meer. Neem 5 minuten de tijd om je verse pesto te maken en je kunt daarna werkelijk alle kanten op. Of het nou een recept is voor een maaltijdsalade met pesto, of een groenterecept van de BBQ of dat je er een borrelhapje wil maken. Het kan allemaal met de lekkerste verse pesto!

Hoe maak je verse pesto?

Het kan niet eenvoudiger. 5 ingrediënten, 5 minuten tijd, dat is het! En zoals altijd met recepten waar je weinig ingrediënten voor nodig hebt, zorg dat die van goede kwaliteit zijn. Dat maakt namelijk echt het verschil! Overigens zijn er meer soorten pesto tegenwoordig dan alleen de oorspronkelijke variant met basilicum. Op de site vind je bijvoorbeeld ook een walnotenpesto, spinaziepesto en een boerenkoolpesto

Het basisrecept voor mijn verse pesto op basis van basilicum vind je hier. Het is al jaren een hit op de site. Door zijn eenvoud, maar ook doordat je er zo veel lekkers mee kunt. Ik zette mijn 5 favoriete recepten met verse pesto voor je op een rijtje!

basilicum vers

5 favoriete pestorecepten

  1. Pasta pesto pastasalade
  2. Portobello van de BBQ
  3. Maaltijdsalade met gegrilde kip
  4. Kip pesto tomatensalade
  5. Crostini caprese

1.Pasta pesto pastasalade

Een variant op de klassieker pasta pesto, maar dan in de vorm van een pastasalade. Met extra groente erdoor, zodat het ook nog eens een gezondere pastasalade is en de notoire groenteweigeraar toch lekker wat groente eet. Een van de lievelings pastasalades van onze dochter.

pastasalade smulpaapje

2. Portobello van de BBQ
Op de BBQ kun je fantastisch gevulde portobello’s klaarmaken. Vul ze met burata, tomaat en verse pesto en je weet niet wat je proeft!

portobello BBQ

3. Maaltijdsalade met kip
De eenvoud van deze salade maakt ‘m onweerstaanbaar. Zomerfruit, gegrilde kip, verse pesto. Yum!

maaltijdsalade kip

4. Kip pesto tomatensalade
Een van mijn lievelings maaltijdsalades is deze met heel veel rijpe tomaten, verse pesto en nog heel veel ander lekkers. Perfect voor die (na) zomerdagen.

5. Crostini Caprese
Waan je op een Italiaans terras, met als borrelhapje een crostini. Die we dit keer volledig in het thema maken met verse pesto, tomaat en mozzarella.

crostini

Gepubliceerd op 2 augustus 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.