De 5 lekkerste recepten met verse pestoVerse, zelfgemaakte pesto is de basis voor zo ongelofelijk veel lekkere recepten. Pasta pesto kennen de meesten wel, maar er is meer. Neem 5 minuten de tijd om je verse pesto te maken en je kunt daarna werkelijk alle kanten op. Of het nou een recept is voor een maaltijdsalade met pesto, of een groenterecept van de BBQ of dat je er een borrelhapje wil maken. Het kan allemaal met de lekkerste verse pesto!

Hoe maak je verse pesto?

Het kan niet eenvoudiger. 5 ingrediënten, 5 minuten tijd, dat is het! En zoals altijd met recepten waar je weinig ingrediënten voor nodig hebt, zorg dat die van goede kwaliteit zijn. Dat maakt namelijk echt het verschil! Overigens zijn er meer soorten pesto tegenwoordig dan alleen de oorspronkelijke variant met basilicum. Op de site vind je bijvoorbeeld ook een walnotenpesto, spinaziepesto en een boerenkoolpesto

Het basisrecept voor mijn verse pesto op basis van basilicum vind je hier. Het is al jaren een hit op de site. Door zijn eenvoud, maar ook doordat je er zo veel lekkers mee kunt. Ik zette mijn 5 favoriete recepten met verse pesto voor je op een rijtje!

basilicum vers

5 favoriete pestorecepten

  1. Pasta pesto pastasalade
  2. Portobello van de BBQ
  3. Maaltijdsalade met gegrilde kip
  4. Kip pesto tomatensalade
  5. Crostini caprese

1.Pasta pesto pastasalade

Een variant op de klassieker pasta pesto, maar dan in de vorm van een pastasalade. Met extra groente erdoor, zodat het ook nog eens een gezondere pastasalade is en de notoire groenteweigeraar toch lekker wat groente eet. Een van de lievelings pastasalades van onze dochter.

pastasalade smulpaapje

2. Portobello van de BBQ
Op de BBQ kun je fantastisch gevulde portobello’s klaarmaken. Vul ze met burata, tomaat en verse pesto en je weet niet wat je proeft!

portobello BBQ

3. Maaltijdsalade met kip
De eenvoud van deze salade maakt ‘m onweerstaanbaar. Zomerfruit, gegrilde kip, verse pesto. Yum!

maaltijdsalade kip

4. Kip pesto tomatensalade
Een van mijn lievelings maaltijdsalades is deze met heel veel rijpe tomaten, verse pesto en nog heel veel ander lekkers. Perfect voor die (na) zomerdagen.

5. Crostini Caprese
Waan je op een Italiaans terras, met als borrelhapje een crostini. Die we dit keer volledig in het thema maken met verse pesto, tomaat en mozzarella.

crostini

Gepubliceerd op 2 augustus 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
22 juni 2022
recept Laksa Vanja van der Leeden
 
Laksa met kip en garnalen

Laksa is de nieuwe ramen verkondigt Vanja van der Leeden in Insane. Ik ben zeker ook team Laksa, want deze noedelsoep is zó lekker!
13 juni 2022
vegan Raman
 
Vegan ramen met paddenstoelen

Een makkelijke, snelle, zelfgemaakte ramen op basis van groentebouillon en paddenstoelen. Zó lekker!
8 juni 2022
Pasta met bloemkool en citroen
 
Pasta met geroosterde bloemkool & citroen

Dit recept voor pasta met geroosterde bloemkool & citroen is een lekkere variant voor je makkelijke doordeweekse maaltijd.
4 juni 2022
gevulde paprika recept
 
Gevulde puntpaprika’s uit de oven met parelcouscous

Met verse groente en HAK Uit de Oven zet je een makkelijke, maar ook gezonde én lekkere maaltijd op tafel. Zoals deze gevulde puntpaprika’s.
30 mei 2022
bananenhavermoutmuffin-web2.jpg
 
Ontbijtmuffins met banaan & bosbessen

Ontbijtmuffins met banaan en bosbessen, die ook de rest van de dag trouwens prima smaken! Een eenvoudig en lekker muffinrecept
27 mei 2022
zoetzure kip
 
Zoetzure kip met ananas

Uit de keuken van Xi'an Famous Foods komt dit waanzinnig lekkere recept voor zoetzure kip met ananas. Je wilt nooit meer anders.