De 5 lekkerste recepten met verse pestoVerse, zelfgemaakte pesto is de basis voor zo ongelofelijk veel lekkere recepten. Pasta pesto kennen de meesten wel, maar er is meer. Neem 5 minuten de tijd om je verse pesto te maken en je kunt daarna werkelijk alle kanten op. Of het nou een recept is voor een maaltijdsalade met pesto, of een groenterecept van de BBQ of dat je er een borrelhapje wil maken. Het kan allemaal met de lekkerste verse pesto!

Hoe maak je verse pesto?

Het kan niet eenvoudiger. 5 ingrediënten, 5 minuten tijd, dat is het! En zoals altijd met recepten waar je weinig ingrediënten voor nodig hebt, zorg dat die van goede kwaliteit zijn. Dat maakt namelijk echt het verschil! Overigens zijn er meer soorten pesto tegenwoordig dan alleen de oorspronkelijke variant met basilicum. Op de site vind je bijvoorbeeld ook een walnotenpesto, spinaziepesto en een boerenkoolpesto

Het basisrecept voor mijn verse pesto op basis van basilicum vind je hier. Het is al jaren een hit op de site. Door zijn eenvoud, maar ook doordat je er zo veel lekkers mee kunt. Ik zette mijn 5 favoriete recepten met verse pesto voor je op een rijtje!

basilicum vers

5 favoriete pestorecepten

  1. Pasta pesto pastasalade
  2. Portobello van de BBQ
  3. Maaltijdsalade met gegrilde kip
  4. Kip pesto tomatensalade
  5. Crostini caprese

1.Pasta pesto pastasalade

Een variant op de klassieker pasta pesto, maar dan in de vorm van een pastasalade. Met extra groente erdoor, zodat het ook nog eens een gezondere pastasalade is en de notoire groenteweigeraar toch lekker wat groente eet. Een van de lievelings pastasalades van onze dochter.

pastasalade smulpaapje

2. Portobello van de BBQ
Op de BBQ kun je fantastisch gevulde portobello’s klaarmaken. Vul ze met burata, tomaat en verse pesto en je weet niet wat je proeft!

portobello BBQ

3. Maaltijdsalade met kip
De eenvoud van deze salade maakt ‘m onweerstaanbaar. Zomerfruit, gegrilde kip, verse pesto. Yum!

maaltijdsalade kip

4. Kip pesto tomatensalade
Een van mijn lievelings maaltijdsalades is deze met heel veel rijpe tomaten, verse pesto en nog heel veel ander lekkers. Perfect voor die (na) zomerdagen.

5. Crostini Caprese
Waan je op een Italiaans terras, met als borrelhapje een crostini. Die we dit keer volledig in het thema maken met verse pesto, tomaat en mozzarella.

crostini

Gepubliceerd op 2 augustus 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
30 maart 2023
gyoza rijst bowl
 
Rijstbowl met gyoza

Een briljant recept! De vulling van een gyoza op een kom warme rijst. Wel de smaak, niet het gedoe. Love it!
20 maart 2023
 
Paasbrood maken

Zin om met Pasen zelf een Paasbrood te maken? Dan heb ik een heerlijk en eenvoudig recept voor Paasbrood voor je!
20 februari 2023
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel
 
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel

Soeprecepten kun je gewoon niet genoeg hebben. En dit recept voor witlofsoep mag je ook aan je repertoire toevoegen. Lekker én gezond.
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.