De lekkerste zelfgemaakte verse pesto
De állerlekkerste pesto maak je vanaf nu gewoon zelf. Want in de potjes pesto die je in de supermarkt koopt (zie ook onze test) zit negen van de tien keer een mix van ingrediënten die niks met echte pesto te maken heeft. En dat terwijl verse, zelfgemaakte pesto in minder dan 5 minuten gemaakt is en het is echt zó veel lekkerder.
Dus zorg dat je basilicum, pijnboompitjes, goede olijfolie en Parmezaanse kaas in huis hebt en niets houdt je meer tegen om zelf de allerlekkerste verse pesto te maken.
Wat heb je nodig voor verse pesto?
40 gram verse basilicum (alleen de blaadjes)
1 teentje knoflook, gehalveerd
35 gram geroosterde pijnboompitten
50 gram geraspte Parmezaanse kaas
5 – 6 el goede en lekkere extra vierge olijfolie
zeezout
De allerlekkerste zelfgemaakte pesto
Ik maak mijn verse pesto met een staafmixer, maar in een vijzel of met een blender kan ook. Doe alle droge ingrediënten in een grote kom of maatbeker en giet er eerst 3 eetlepels olie bij. Dan de staafmixer erop en goed pureren. Proef en kijk wat je van de structuur vindt. Pesto moet niet te dun zijn, maar zeker ook geen dikke massa. Wij hadden met 5 eetlepels olijfolie uiteindelijk de perfecte dikte te pakken. Doe er als laatste een beetje zout naar smaak bij, maar niet te veel want de kaas is ook al zout.
Pesto bewaren
Doe de pesto in een schoon potje. Je kunt ‘m zo een paar dagen in de koelkast bewaren. Serveer met wat vers gebakken ciabatta of stokbrood, als borrelhapje. Maar door wat al dente pasta geroerd heb je een heerlijke zelfgemaakte pasta pesto. Garneer met wat extra pijnboompitjes en kaas.
Gepubliceerd op 1 augustus 2020
1 reactie
Wist niet dat het zo makkelijk zelf de pesto kunt maken. Ga het nu zelf doen door jullie test.