De lekkerste zelfgemaakte verse pesto



De állerlekkerste pesto maak je vanaf nu gewoon zelf. Want in de potjes pesto die je in de supermarkt koopt (zie ook onze test) zit negen van de tien keer een mix van ingrediënten die niks met echte pesto te maken heeft. En dat terwijl verse, zelfgemaakte pesto in minder dan 5 minuten gemaakt is en het is echt zó veel lekkerder.

Dus zorg dat je basilicum, pijnboompitjes, goede olijfolie en Parmezaanse kaas in huis hebt en niets houdt je meer tegen om zelf de allerlekkerste verse pesto te maken.

Wat heb je nodig voor verse pesto?

40 gram verse basilicum (alleen de blaadjes)
1 teentje knoflook, gehalveerd
35 gram geroosterde pijnboompitten
50 gram geraspte Parmezaanse kaas
5 – 6 el goede en lekkere extra vierge olijfolie
zeezout

pesto

De allerlekkerste zelfgemaakte pesto

Ik maak mijn verse pesto met een staafmixer, maar in een vijzel of met een blender kan ook. Doe alle droge ingrediënten in een grote kom of maatbeker en giet er eerst 3 eetlepels olie bij. Dan de staafmixer erop en goed pureren. Proef en kijk wat je van de structuur vindt. Pesto moet niet te dun zijn, maar zeker ook geen dikke massa. Wij hadden met 5 eetlepels olijfolie uiteindelijk de perfecte dikte te pakken. Doe er als laatste een beetje zout naar smaak bij, maar niet te veel want de kaas is ook al zout.

Pesto bewaren

Doe de pesto in een schoon potje. Je kunt ‘m zo een paar dagen in de koelkast bewaren. Serveer met wat vers gebakken ciabatta of stokbrood, als borrelhapje. Maar door wat al dente pasta geroerd heb je een heerlijke zelfgemaakte pasta pesto. Garneer met wat extra pijnboompitjes en kaas.

Gepubliceerd op 1 augustus 2020


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 juni 2021
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
15 juni 2021
vegan gnocchi
 
Gnocchi uit de oven

Vegan eten hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Dat bewijst deze gnocchi uit de oven uit Vegan voor iedereen wel. Ook als je niet 100% vegan eet een aanrader.
14 juni 2021
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
14 juni 2021
krab van de bbq
 
Fruits de mer van de barbecue

Er zijn weinig dingen in het leven waar ik zó van kan genieten als van fruits de mer. Ik maakte ze dit keer op de bbq, en dat wil je écht een keer proberen.
13 juni 2021
gegrilde ananas
 
Gegrilde ananas van de barbecue

Gegrilde ananas is een van de lekkerste desserts van de barbecue. Marineer de ananas in rum en maak af met een dikke klodder honing-limoenyoghurt.
11 juni 2021
 
Gordon’s Sicilian Lemon gin pasta

Dat je met Gordon’s Sicilian lemon gin een heerlijke gin tonic kunt maken is geen verrassing. Maar je maakt er ook deze te gekke lemon pasta mee!