Walnotenpesto



De échte pesto is natuurlijk met pijnboompitten (dat recept vind je hier) maar je kunt ook een geweldige pesto maken met walnoten. In deze pesto niet alleen basilicum, maar ook erwtjes voor nóg meer smaak.

En met die walnotenpesto maak je deze super lekkere pasta, maar hij is ook heerlijk bij de borrel of lekker op een broodje met wat oude kaas & vijgenjam. Een super veelzijdig recept dus!

walnotenpesto Smulpaapje

Voor de walnotenpesto heb je nodig

100g walnoten, licht geroosterd in een hete pan zonder olie
15g basilicum
50g erwtjes
45g geraspte Parmezaanse kaas
60ml van de lekkerste extra vierge olijfolie
1 teen knoflook
sap van 1 citroen
zout & peper

Verder nodig: foodprocessor of staafmixer

De lekkerste walnotenpesto

Als je alle voorbereidingen hebt getroffen (noten geroosterd, erwtjes ontdooid, kaas geraspt) doe je alles in een foodprocessor en maal je het fijn tot het de structuur heeft die je zelf prettig vindt.

Ik hou ervan als het niet té glad is. Wil je dat wel, kan het zijn dat je net iets meer olie nodig hebt. Breng op smaak met zout & peper. Gebruik je een staafmixer doe dan alles in een maatbeker en mix het dan fijn.

In de koelkast kun je de pesto, goed afgedekt, prima een aantal dagen bewaren. Voor het gebruik dan even doorroeren en wellicht nog extra drupje olie erdoor.

Gepubliceerd op 12 september 2018


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
9 augustus 2020
camembert uit de oven
 
Camembert uit de oven met gekarameliseerde noten

Een van de meest ultieme borrelhapjes is camembert uit de oven. Helemaal met een topping van gekarameliseerde noten erop.
9 augustus 2020
scones met bramen
 
Scones met bramen

Scones kun je op diverse manieren maken, ik maak ze nu met bramen. Bramen zijn nu volop in het seizoen en geven je warme scone dat beetje extra.
9 augustus 2020
bramencompote
 
Bramencompote met granaatappel

Nu is het moment om bramen te plukken en er compote van te maken. Deze bramencompote met granaatappel maak je in minder dan een kwartier
7 augustus 2020
tomatensaus vers smulpaapje
 
Smulpaapje weekmenu – week 32

Ook dit weekmenu blijven we nog even in zomerse sferen. Met makkelijke maaltijden, gemaakt met minimale inspanning.
4 augustus 2020
courgette inmaken
 
Courgette inmaken

Maaike neemt ons vanaf Curaçao mee in de wereld van courgette inmaken. Wist jij dat je courgette kon inmaken? Nu heb je daar het beste recept voor!
3 augustus 2020
bietjes bbq
 
Bietjes van de barbecue

Als je bietjes op de barbecue poft, tover je ze daarna om in een heerlijke salade met feta en pijnboompitjes. Een lekker vega BBQ recept dus