Walnotenpesto

De échte pesto is natuurlijk met pijnboompitten (dat recept vind je hier) maar je kunt ook een geweldige pesto maken met walnoten. In deze pesto niet alleen basilicum, maar ook erwtjes voor nóg meer smaak.
En met die walnotenpesto maak je deze super lekkere pasta, maar hij is ook heerlijk bij de borrel of lekker op een broodje met wat oude kaas & vijgenjam. Een super veelzijdig recept dus!
Voor de walnotenpesto heb je nodig
100g walnoten, licht geroosterd in een hete pan zonder olie
15g basilicum
50g erwtjes
45g geraspte Parmezaanse kaas
60ml van de lekkerste extra vierge olijfolie
1 teen knoflook
sap van 1 citroen
zout & peper
Verder nodig: foodprocessor of staafmixer
De lekkerste walnotenpesto
Als je alle voorbereidingen hebt getroffen (noten geroosterd, erwtjes ontdooid, kaas geraspt) doe je alles in een foodprocessor en maal je het fijn tot het de structuur heeft die je zelf prettig vindt.
Ik hou ervan als het niet té glad is. Wil je dat wel, kan het zijn dat je net iets meer olie nodig hebt. Breng op smaak met zout & peper. Gebruik je een staafmixer doe dan alles in een maatbeker en mix het dan fijn.
In de koelkast kun je de pesto, goed afgedekt, prima een aantal dagen bewaren. Voor het gebruik dan even doorroeren en wellicht nog extra drupje olie erdoor.
Gepubliceerd op 12 september 2018