Walnotenpesto



De échte pesto is natuurlijk met pijnboompitten (dat recept vind je hier) maar je kunt ook een geweldige pesto maken met walnoten. In deze pesto niet alleen basilicum, maar ook erwtjes voor nóg meer smaak.

En met die walnotenpesto maak je deze super lekkere pasta, maar hij is ook heerlijk bij de borrel of lekker op een broodje met wat oude kaas & vijgenjam. Een super veelzijdig recept dus!

walnotenpesto Smulpaapje

Voor de walnotenpesto heb je nodig

100g walnoten, licht geroosterd in een hete pan zonder olie
15g basilicum
50g erwtjes
45g geraspte Parmezaanse kaas
60ml van de lekkerste extra vierge olijfolie
1 teen knoflook
sap van 1 citroen
zout & peper

Verder nodig: foodprocessor of staafmixer

De lekkerste walnotenpesto

Als je alle voorbereidingen hebt getroffen (noten geroosterd, erwtjes ontdooid, kaas geraspt) doe je alles in een foodprocessor en maal je het fijn tot het de structuur heeft die je zelf prettig vindt.

Ik hou ervan als het niet té glad is. Wil je dat wel, kan het zijn dat je net iets meer olie nodig hebt. Breng op smaak met zout & peper. Gebruik je een staafmixer doe dan alles in een maatbeker en mix het dan fijn.

In de koelkast kun je de pesto, goed afgedekt, prima een aantal dagen bewaren. Voor het gebruik dan even doorroeren en wellicht nog extra drupje olie erdoor.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
26 mei 2020
bokkenpootjes
 
Bokkenpootjes

Bokkenpootjes zijn een super klassiek Nederlands koekje. Maar vandaag hijsen we dit bokkenpootjes recept in een modern jasje.
25 mei 2020
curry vegetarisch
 
Vegetarische curry met kikkererwten

Een super makkelijk recept voor een vegetarische Korma curry, waar je eigenlijk al je restjes groente in kunt verwerken. In een half uur op tafel!
25 mei 2020
rabarbertiramisu
 
rabarber tiramisu met aardbeien

Ik kon het niet laten om dit jaar toch nog een nieuw rabarberrecept te maken; rabarber tiramisu mét aardbeien. En ook nog eens alcoholvrij!
22 mei 2020
Lamsköfte wellington
 
Lamskofte wellington

Of de naam Lamskofte wellington het gerecht eer aan doet weet ik niet, dat je dit recept voor lamsköfte wilt maken weet ik dan weer wél zeker!
19 mei 2020
 
Marmercake met chocolade & banaan uit Home Made Basics

Het perfecte huwelijk tussen hazelnotenchocoladepasta en rijpe bananen in deze heerlijke marmercake.
19 mei 2020
risotto raapstelen
 
Risotto met raapstelen & Hollandse garnalen

Een romige risotto met frisgroene raapstelen en als finishing touch die heerlijke Hollandse garnalen. Yum!