Walnotenpesto



De échte pesto is natuurlijk met pijnboompitten (dat recept vind je hier) maar je kunt ook een geweldige pesto maken met walnoten. In deze pesto niet alleen basilicum, maar ook erwtjes voor nóg meer smaak.

En met die walnotenpesto maak je deze super lekkere pasta, maar hij is ook heerlijk bij de borrel of lekker op een broodje met wat oude kaas & vijgenjam. Een super veelzijdig recept dus!

walnotenpesto Smulpaapje

Voor de walnotenpesto heb je nodig

100g walnoten, licht geroosterd in een hete pan zonder olie
15g basilicum
50g erwtjes
45g geraspte Parmezaanse kaas
60ml van de lekkerste extra vierge olijfolie
1 teen knoflook
sap van 1 citroen
zout & peper

Verder nodig: foodprocessor of staafmixer

De lekkerste walnotenpesto

Als je alle voorbereidingen hebt getroffen (noten geroosterd, erwtjes ontdooid, kaas geraspt) doe je alles in een foodprocessor en maal je het fijn tot het de structuur heeft die je zelf prettig vindt.

Ik hou ervan als het niet té glad is. Wil je dat wel, kan het zijn dat je net iets meer olie nodig hebt. Breng op smaak met zout & peper. Gebruik je een staafmixer doe dan alles in een maatbeker en mix het dan fijn.

In de koelkast kun je de pesto, goed afgedekt, prima een aantal dagen bewaren. Voor het gebruik dan even doorroeren en wellicht nog extra drupje olie erdoor.

Gepubliceerd op 12 september 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.