Pasta met spinaziepesto en munt



Ik liet al eens eerder zien dat er meerdere manieren zijn om pasta te eten met een pesto die niet gemaakt is van basilicum. Dit keer staat er een spinaziepesto op tafel waar een vleugje munt aan is toegevoegd.

Dit is ook weer zo’n lekkere snelle pasta voor de doordeweekse, makkelijke maar wel lekkere én gezonde maaltijd. Eet smakelijk!

Spinaziepesto voor vier personen

40g amandelschaafsel
25g verse munt
200g spinazie
1 teen knoflook
125 ml olijfolie
50 g pecorino (of gebruik Parmezaanse kaas)
zwarte peper
pasta naar keuze, ongeveer 350g

verder nodig: keukenmachine

Pasta met spinaziepesto

Rooster in een hete, droge koekenpan het amandelschaafsel tot het iets goudbruin kleurt. Haal uit de pan en laat even afkoelen. Zet ondertussen een pan met water op en breng dat aan de kook. Kook hierin jouw favoriete pasta, tot ‘ie beetgaar is.

Snelle pesto

In de tussentijd doe je de spinazie met de afgekoelde amandel, munt en knoflook in de keukenmachine. Laat die draaien en giet dan de olijfolie erbij, kijk goed wanneer de pesto jou favoriete dikte heeft (minder olie kan altijd). Tot slot de pecorino erbij en op smaak brengen met peper (en eventueel nog een klein beetje zout)

Makkelijke pasta

Giet de pasta af en vang een klein beetje van het kookvocht op. Doe de pesto nu bij de warme pasta en meng goed door. Doe er een beetje kookvocht bij, om alles wat losser te maken. Serveer met wat extra geraspte kaas.

Gepubliceerd op 22 mei 2019


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2021
vega curry
 
Weekmenu 2021 – week 38

Het weekmenu geeft je weer inspiratie voor doordeweekse maaltijden, waar het hele gezin van mee geniet. Of je nu voor vega, vis of vleesrecepten kiest.
20 september 2021
appeltaart recept met amandelspijs
 
Appeltaart met frangipane

Een klassieke appeltaartrecept met korstdeeg met een smeuïge frangipane op de bodem. Het is gewoon de lekkerste appeltaart die je kunt bedenken!
16 september 2021
ijs zonder ijsmachine
 
Bananen-aardbei ijs zonder ijsmachine

Toveren met restjes kun je wel aan Yvette van Boven overlaten. Geïnspireerd door haar Van Bovens Leftovers maakte ik er dit ijs mee.
14 september 2021
Zalm teriyaki bowl
 
Zalm teriyaki bowl

Er is niets lekkerder dan eten uit een kommetje. Deze zalm teriyaki bowl is daar geen uitzondering op. Zeker omdat je de teriyaki marinade zelf maakt.
13 september 2021
parelcouscous op Griekse wijze
 
Griekse parelcouscous met pigs in blankets

Een hele makkelijke maaltijd die ideaal is voor drukke dagen. Deze parelcouscous op Griekse wijze is in een handomdraai gemaakt.
10 september 2021
brownie cheesecake
 
Weekmenu 2021 – week 37

Het weekmenu zit weer bomvol makkelijke maaltijden, snelle recepten en inspiratie voor een week lang lekker samen eten.