Pasta met spinaziepesto en munt
Ik liet al eens eerder zien dat er meerdere manieren zijn om pasta te eten met een pesto die niet gemaakt is van basilicum. Dit keer staat er een spinaziepesto op tafel waar een vleugje munt aan is toegevoegd.
Dit is ook weer zo’n lekkere snelle pasta voor de doordeweekse, makkelijke maar wel lekkere én gezonde maaltijd. Eet smakelijk!
Spinaziepesto voor vier personen
40g amandelschaafsel
25g verse munt
200g spinazie
1 teen knoflook
125 ml olijfolie
50 g pecorino (of gebruik Parmezaanse kaas)
zwarte peper
pasta naar keuze, ongeveer 350g
verder nodig: keukenmachine
Pasta met spinaziepesto
Rooster in een hete, droge koekenpan het amandelschaafsel tot het iets goudbruin kleurt. Haal uit de pan en laat even afkoelen. Zet ondertussen een pan met water op en breng dat aan de kook. Kook hierin jouw favoriete pasta, tot ‘ie beetgaar is.
Snelle pesto
In de tussentijd doe je de spinazie met de afgekoelde amandel, munt en knoflook in de keukenmachine. Laat die draaien en giet dan de olijfolie erbij, kijk goed wanneer de pesto jou favoriete dikte heeft (minder olie kan altijd). Tot slot de pecorino erbij en op smaak brengen met peper (en eventueel nog een klein beetje zout)
Makkelijke pasta
Giet de pasta af en vang een klein beetje van het kookvocht op. Doe de pesto nu bij de warme pasta en meng goed door. Doe er een beetje kookvocht bij, om alles wat losser te maken. Serveer met wat extra geraspte kaas.
Gepubliceerd op 22 mei 2019