Portobello met burrata van de BBQ



Wil je geen vlees of vis op de BBQ, maar wel lekker groente van de barbecue eten dan is een gevulde portobello echt een prima plan. Je kunt ontzettend lekker variëren met groente van de BBQ, denk bijvoorbeeld aan een salade met gegrilde perzik, maar ook rode kool of gegrilde mais & courgette salade.  Vandaag gaan er grote portobello paddenstoelen op de BBQ. Die vullen we met (zelfgemaakte) verse pesto & burrata.

Wat is burrata?

Burrata is het nóg romigere broertje van de al heerlijke mozzarella en komt oorspronkelijk uit Apulië in Italië. De buitenkant is op dezelfde manier gemaakt als mozzarella. De binnenkant is een combinatie van mozzarella en room, waardoor de kaas een nog romigere en zachte smaak krijgt. Echt ongelofelijk lekker! Ook hiervoor geldt, koop de beste kwaliteit die je je kunt veroorloven. Je proeft het verschil!

Voor vier gevulde portobello’s heb je nodig
1 bol burrata (AH of kaaswinkel)
8 kleine tomaatjes, gehalveerd
4 tl pesto (lekkerste is natuurlijk zelfgemaakt, zie dit recept)
2 el neutrale olie
4 portobello’s

verder nodig: BBQ 200 C (direct) – ovenschaal

Portobello met burrata van de BBQ

Vet de portobello’s rondom in en schep een theelepel pesto op de bodem. Daarop gaat de gehalveerde tomaat en daarover verdeel je de burrata. Schep evt. nog klein beetje pesto er bovenop. Zet de portobello’s in de ovenschaal en verhit ze 20-25 minuten, tot de paddenstoel gaar is. Serveer met de bijgerechten van jouw keuze. Wij aten er een salade en brood bij.

 

Gepubliceerd op 7 augustus 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!