Portobello met burrata van de BBQ



Wil je geen vlees of vis op de BBQ, maar wel lekker groente van de barbecue eten dan is een gevulde portobello echt een prima plan. Je kunt ontzettend lekker variëren met groente van de BBQ, denk bijvoorbeeld aan een salade met gegrilde perzik, maar ook rode kool of gegrilde mais & courgette salade.  Vandaag gaan er grote portobello paddenstoelen op de BBQ. Die vullen we met (zelfgemaakte) verse pesto & burrata.

Wat is burrata?

Burrata is het nóg romigere broertje van de al heerlijke mozzarella en komt oorspronkelijk uit Apulië in Italië. De buitenkant is op dezelfde manier gemaakt als mozzarella. De binnenkant is een combinatie van mozzarella en room, waardoor de kaas een nog romigere en zachte smaak krijgt. Echt ongelofelijk lekker! Ook hiervoor geldt, koop de beste kwaliteit die je je kunt veroorloven. Je proeft het verschil!

Voor vier gevulde portobello’s heb je nodig
1 bol burrata (AH of kaaswinkel)
8 kleine tomaatjes, gehalveerd
4 tl pesto (lekkerste is natuurlijk zelfgemaakt, zie dit recept)
2 el neutrale olie
4 portobello’s

verder nodig: BBQ 200 C (direct) – ovenschaal

Portobello met burrata van de BBQ

Vet de portobello’s rondom in en schep een theelepel pesto op de bodem. Daarop gaat de gehalveerde tomaat en daarover verdeel je de burrata. Schep evt. nog klein beetje pesto er bovenop. Zet de portobello’s in de ovenschaal en verhit ze 20-25 minuten, tot de paddenstoel gaar is. Serveer met de bijgerechten van jouw keuze. Wij aten er een salade en brood bij.

 

Gepubliceerd op 7 augustus 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.