Portobello met burrata van de BBQ

Wil je geen vlees of vis op de BBQ, maar wel lekker groente van de barbecue eten dan is een gevulde portobello echt een prima plan. Je kunt ontzettend lekker variëren met groente van de BBQ, denk bijvoorbeeld aan een salade met gegrilde perzik, maar ook rode kool of gegrilde mais & courgette salade. Vandaag gaan er grote portobello paddenstoelen op de BBQ. Die vullen we met (zelfgemaakte) verse pesto & burrata.
Wat is burrata?
Burrata is het nóg romigere broertje van de al heerlijke mozzarella en komt oorspronkelijk uit Apulië in Italië. De buitenkant is op dezelfde manier gemaakt als mozzarella. De binnenkant is een combinatie van mozzarella en room, waardoor de kaas een nog romigere en zachte smaak krijgt. Echt ongelofelijk lekker! Ook hiervoor geldt, koop de beste kwaliteit die je je kunt veroorloven. Je proeft het verschil!
Voor vier gevulde portobello’s heb je nodig
1 bol burrata (AH of kaaswinkel)
8 kleine tomaatjes, gehalveerd
4 tl pesto (lekkerste is natuurlijk zelfgemaakt, zie dit recept)
2 el neutrale olie
4 portobello’s
verder nodig: BBQ 200 C (direct) – ovenschaal
Portobello met burrata van de BBQ
Vet de portobello’s rondom in en schep een theelepel pesto op de bodem. Daarop gaat de gehalveerde tomaat en daarover verdeel je de burrata. Schep evt. nog klein beetje pesto er bovenop. Zet de portobello’s in de ovenschaal en verhit ze 20-25 minuten, tot de paddenstoel gaar is. Serveer met de bijgerechten van jouw keuze. Wij aten er een salade en brood bij.
Gepubliceerd op 7 augustus 2019