Maaltijdsalade met gegrilde kip & mozzarella



Een goedgevulde maaltijdsalade met gegrilde kip, zomerfruit en zelfgemaakte verse pesto. Onweerstaanbaar lekker!

Op zomerse dagen heb ik over het algemeen vooral zin in een maaltijdsalade die lekker snel klaar is. Geen gedoe in de keuken, maar liefst wel een salade die een beetje goed gevuld is. Op alleen sla kan niemand leven toch?!

Deze maaltijdsalade combineert het beste van de zomer. Rijp zomerfruit, verse pesto en lekkere gegrilde kip. Schenk er een goed glas wijn bij in en je bent er!

Ingrediënten voor 2 personen, als maaltijd

100g veldsla (of iedere andere sla die je lekker vindt)
2 nectarines gehalveerd (zonder pit)
4 kippendijen, zonder bot
2 tl Hoer op de gril kruiden – die vind je bij Green Gipsy
beetje neutrale olie
1 bol buffelmozzarella, in stukken gescheurd
2-4 tl pesto (zelfgemaakt is natuurlijk het lekkerst)
zeezout (Maldon), versgemalen peper & lekker grassige extra vierge olijfolie
Verder nodig: grillpan (of hete BBQ)

Maaltijdsalade met gegrilde kip en verse pesto

Voor deze maaltijdsalade met gegrilde kip begin je met het grillen van de nectarines in een hete grillpan,  5 minuten op de gesneden kant waar de pit zat (dit kan natuurlijk ook op een barbecue!) Wrijf de kip in met olie en bestrooi aan één kant met de kruiden. Gril dan in de pan waar je net de nectarines in hebt gegrild, 5 minuten per kant. Tot de kip goudbruin en gaar is.

Verdeel de sla op een groot bord en hierover doe je de stukjes mozzarella. Verdeel de pesto lekker royaal op de mozzarella. Snijd de afgekoelde nectarine in kwarten en verdeel over de sla en tussen de mozzarella. Snijd de gegrilde kip in reepjes en verdeel ook die over de sla. Zout, peper en nog wat druppels lekkere olijfolie erover en klaar ben je! Serveer met knapperig vers of geroosterd brood.

 

Gepubliceerd op 27 augustus 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
24 mei 2024
 
Rode curry noodlesoep uit Easy van Yvette van Boven

De makkelijkste recepten vind je, per seizoen verdeeld, in Easy van Yvette van Boven. Zoals deze goddelijke noodlesoep.
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.