Maaltijdsalade met gegrilde kip & mozzarella
Een goedgevulde maaltijdsalade met gegrilde kip, zomerfruit en zelfgemaakte verse pesto. Onweerstaanbaar lekker!
Op zomerse dagen heb ik over het algemeen vooral zin in een maaltijdsalade die lekker snel klaar is. Geen gedoe in de keuken, maar liefst wel een salade die een beetje goed gevuld is. Op alleen sla kan niemand leven toch?!
Ingrediënten voor 2 personen, als maaltijd
100g veldsla (of iedere andere sla die je lekker vindt)
2 nectarines gehalveerd (zonder pit)
4 kippendijen, zonder bot
2 tl Hoer op de gril kruiden – die vind je bij Green Gipsy
beetje neutrale olie
1 bol buffelmozzarella, in stukken gescheurd
2-4 tl pesto (zelfgemaakt is natuurlijk het lekkerst)
zeezout (Maldon), versgemalen peper & lekker grassige extra vierge olijfolie
Verder nodig: grillpan (of hete BBQ)
Maaltijdsalade met gegrilde kip en verse pesto
Voor deze maaltijdsalade met gegrilde kip begin je met het grillen van de nectarines in een hete grillpan, 5 minuten op de gesneden kant waar de pit zat (dit kan natuurlijk ook op een barbecue!) Wrijf de kip in met olie en bestrooi aan één kant met de kruiden. Gril dan in de pan waar je net de nectarines in hebt gegrild, 5 minuten per kant. Tot de kip goudbruin en gaar is.
Verdeel de sla op een groot bord en hierover doe je de stukjes mozzarella. Verdeel de pesto lekker royaal op de mozzarella. Snijd de afgekoelde nectarine in kwarten en verdeel over de sla en tussen de mozzarella. Snijd de gegrilde kip in reepjes en verdeel ook die over de sla. Zout, peper en nog wat druppels lekkere olijfolie erover en klaar ben je! Serveer met knapperig vers of geroosterd brood.
Gepubliceerd op 27 augustus 2018