Linguini met boerenkool & citroenpesto
Nee, officieel is het natuurlijk geen echte pesto. Dat recht is allen voorbehouden aan de basilicumvariant. Maar het geeft je wel een idee van wat je door de pasta mengt. Een heerlijk romig mengsel van boerenkool, met parmezaan en citroen.
Het resultaat is een megasnelle pasta, met een onverwacht frisse smaak. En dat je in een mum van tijd aan tafel zit is dan helemaal mooi meegenomen!
Voor 4 personen
Voor de boerenkoolpesto
100g boerenkool, harde stukjes verwijderd
125g parmezaanse kaas
1-2 teentjes knoflook
25g platte peterselie
rasp van 1 citroen (eerst goed schoon boenen)
50ml citroensap
120ml extra vierge olijfolie
zout & peper
Voor de pasta
400g linguini (of gebruik spaghetti)
extra parmezaanse kaas
optioneel; 8 plakjes uitgebakken bacon, verkruimeld
verder nodig: foodprocessor of blender
Boerenkoolpesto maak je zo
Doe voor de pesto alle ingrediënten in de foodprocessor en mix tot je een mooie egale substantie hebt. Proef even en breng op smaak met zout en peper. Kook de pasta in 8 minuten al dente, giet af en meng met een klein beetje aanhangend vocht door de pesto.
Serveer met extra geraspte parmezaanse kaas en eventueel de verkruimelde bacon erover heen. Voor wat extra groente kun je er nog gestoomde of gekookte broccoli bij serveren.
Gepubliceerd op 14 september 2017