Linguini met boerenkool & citroenpesto



Nee, officieel is het natuurlijk geen echte pesto. Dat recht is allen voorbehouden aan de basilicumvariant. Maar het geeft je wel een idee van wat je door de pasta mengt. Een heerlijk romig mengsel van boerenkool, met parmezaan en citroen.

Het resultaat is een megasnelle pasta, met een onverwacht frisse smaak. En dat je in een mum van tijd aan tafel zit is dan helemaal mooi meegenomen!

linguini boerenkool pesto Smulpaapje

Voor 4 personen

Voor de boerenkoolpesto

100g boerenkool, harde stukjes verwijderd
125g parmezaanse kaas
1-2 teentjes knoflook
25g platte peterselie
rasp van 1 citroen (eerst goed schoon boenen)
50ml citroensap
120ml extra vierge olijfolie
zout & peper

Voor de pasta

400g linguini (of gebruik spaghetti)
extra parmezaanse kaas
optioneel; 8 plakjes uitgebakken bacon, verkruimeld

verder nodig: foodprocessor of blender

Boerenkoolpesto maak je zo

Doe voor de pesto alle ingrediënten in de foodprocessor en mix tot je een mooie egale substantie hebt. Proef even en breng op smaak met zout en peper. Kook de pasta in 8 minuten al dente, giet af en meng met een klein beetje aanhangend vocht door de pesto.

Serveer met extra geraspte parmezaanse kaas en eventueel de verkruimelde bacon erover heen. Voor wat extra groente kun je er nog gestoomde of gekookte broccoli bij serveren.

 

 

Gepubliceerd op 14 september 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.