Linguini met boerenkool & citroenpesto



Nee, officieel is het natuurlijk geen echte pesto. Dat recht is allen voorbehouden aan de basilicumvariant. Maar het geeft je wel een idee van wat je door de pasta mengt. Een heerlijk romig mengsel van boerenkool, met parmezaan en citroen.

Het resultaat is een megasnelle pasta, met een onverwacht frisse smaak. En dat je in een mum van tijd aan tafel zit is dan helemaal mooi meegenomen!

linguini boerenkool pesto Smulpaapje

Voor 4 personen

Voor de boerenkoolpesto

100g boerenkool, harde stukjes verwijderd
125g parmezaanse kaas
1-2 teentjes knoflook
25g platte peterselie
rasp van 1 citroen (eerst goed schoon boenen)
50ml citroensap
120ml extra vierge olijfolie
zout & peper

Voor de pasta

400g linguini (of gebruik spaghetti)
extra parmezaanse kaas
optioneel; 8 plakjes uitgebakken bacon, verkruimeld

verder nodig: foodprocessor of blender

Boerenkoolpesto maak je zo

Doe voor de pesto alle ingrediënten in de foodprocessor en mix tot je een mooie egale substantie hebt. Proef even en breng op smaak met zout en peper. Kook de pasta in 8 minuten al dente, giet af en meng met een klein beetje aanhangend vocht door de pesto.

Serveer met extra geraspte parmezaanse kaas en eventueel de verkruimelde bacon erover heen. Voor wat extra groente kun je er nog gestoomde of gekookte broccoli bij serveren.

 

 

Gepubliceerd op 14 september 2017


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
2 juli 2020
 
Twee weken zonder gas op Curaçao, hoe kook je dan?

Nee, we zijn niet aan het verbouwen. Toch hadden wij ruim twee weken in ons huis op Curaçao geen gas. Maar hoe kook je dan?
2 juli 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 27

Een weekmenu brengt als het goed is rust in huis. Weten wat je gaat eten, geen eten hoeven weggooien, maar vooral lekker en snel aan tafel met het hele gezin. Dit eten we deze week.
30 juni 2020
restjes mosselen gebruiken
 
Spaanse mosselsoep met chorizo

Wat je doet met restjes mosselen? Deze soep maken natuurlijk. Want met het rokerige van chorizo geef je deze mosselsoep net die extra kick.
29 juni 2020
focaccia recept
 
Focaccia met olijf & zongedroogde tomaat

Hét recept voor Italiaanse focaccia met olijf en zongedroogde tomaat. Ik leg je ook uit hoe het deeg (met en zonder stoomoven) nooit kan mislukken.
25 juni 2020
couscousbowl
 
Smulpaapje weekmenu – week 26

Niet meer hoeven nadenken wat je eet, of je nu op zoek bent naar vis, vlees of vega. Dit staat er deze week op het menu.
22 juni 2020
 
Angel food cake met aardbeien

Angel cake is zo’n taart die je gewoon een keer gemaakt moet hebben. Een super luchtige taart op basis van eiwit. Dit is hoe je ‘m maakt.