Crostini caprese

Eenvoud, de Italianen zijn er meester in. Deze crostini caprese is daar het school voorbeeld van. Met maar een paar ingrediënten een meesterlijk gerecht, of in dit geval een hapje maken. Niemand doet het ze na.
Of eigenlijk, toch wel. Want deze crostini caprese die ik deze zomer in Italië maakte kun jij nu thuis ook maken. Heerlijk bij de lunch, als antipasto of gewoon bij de borrel.
Dit heb je nodig
1 ciabatta, in sneetjes (een stokbrood kan ook, maar is natuurlijk niet echt Italiaans…)
beetje olijfolie & 1 teen knoflook (gehalveerd)
1 bol buffelmozzarella
handje mini tomaatjes
verse pesto (recept om het zelf te maken)
zout & peper
Verder nodig: grillpan, bbq of oven (op 200C voorverwarmd)
Crostini caprese
Snijd het brood in sneetjes, wrijf het teentje knoflook erover en druppel er wat olie op. Grill in de hete grillpan (of op de barbecue, maar kan ook door ze een paar minuten in de voorverwarmde oven te leggen) tot ze knapperig zijn. Smeer er een dun laagje pesto op en beleg met gehalveerde tomaatjes en een pluk buffelmozzarella. Versgemalen peper en eventueel nog wat zout er over en dat is het!
Gepubliceerd op 23 augustus 2016