Crostini caprese



Eenvoud, de Italianen zijn er meester in. Deze crostini caprese is daar het school voorbeeld van. Met maar een paar ingrediënten een meesterlijk gerecht, of in dit geval een hapje maken. Niemand doet het ze na.

Of eigenlijk, toch wel. Want deze crostini caprese die ik deze zomer in Italië maakte kun jij nu thuis ook maken. Heerlijk bij de lunch, als antipasto of gewoon bij de borrel.

Dit heb je nodig
1 ciabatta, in sneetjes (een stokbrood kan ook, maar is natuurlijk niet echt Italiaans…)
beetje olijfolie & 1 teen knoflook (gehalveerd)
1 bol buffelmozzarella
handje mini tomaatjes
verse pesto (recept om het zelf te maken)
zout & peper

Verder nodig: grillpan, bbq of oven (op 200C voorverwarmd)

Crostini caprese

Snijd het brood in sneetjes, wrijf het teentje knoflook erover en druppel er wat olie op. Grill in de hete grillpan (of op de barbecue, maar kan ook door ze een paar minuten in de voorverwarmde oven te leggen) tot ze knapperig zijn. Smeer er een dun laagje pesto op en beleg met gehalveerde tomaatjes en een pluk buffelmozzarella. Versgemalen peper en eventueel nog wat zout er over en dat is het!

Gepubliceerd op 23 augustus 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.