Crostini caprese



Eenvoud, de Italianen zijn er meester in. Deze crostini caprese is daar het school voorbeeld van. Met maar een paar ingrediënten een meesterlijk gerecht, of in dit geval een hapje maken. Niemand doet het ze na.

Of eigenlijk, toch wel. Want deze crostini caprese die ik deze zomer in Italië maakte kun jij nu thuis ook maken. Heerlijk bij de lunch, als antipasto of gewoon bij de borrel.

Dit heb je nodig
1 ciabatta, in sneetjes (een stokbrood kan ook, maar is natuurlijk niet echt Italiaans…)
beetje olijfolie & 1 teen knoflook (gehalveerd)
1 bol buffelmozzarella
handje mini tomaatjes
verse pesto (recept om het zelf te maken)
zout & peper

Verder nodig: grillpan, bbq of oven (op 200C voorverwarmd)

Crostini caprese

Snijd het brood in sneetjes, wrijf het teentje knoflook erover en druppel er wat olie op. Grill in de hete grillpan (of op de barbecue, maar kan ook door ze een paar minuten in de voorverwarmde oven te leggen) tot ze knapperig zijn. Smeer er een dun laagje pesto op en beleg met gehalveerde tomaatjes en een pluk buffelmozzarella. Versgemalen peper en eventueel nog wat zout er over en dat is het!

Gepubliceerd op 23 augustus 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 maart 2024
everything bagel quiche
 
Everything bagel hartige taart met zalm

Alles wat lekker is aan een everything bagel met zalm, maar dan in de vorm van een hartige taart. Je favoriete lunchrecept is nu binnen handbereik.
8 maart 2024
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!