Pesto pastasalade



Het was de hit van de zomer, een pasta salade gebaseerd op de klassieker pasta pesto. Maar dan stiekem met wat extra groente, naast de klassieke tomaatjes en mozzarella. Dit is trouwens ook een lekkere pasta om lauwwarm te eten en de restjes daarna mee te geven/nemen in de lunchtrommel. Een lekker veelzijdig pastarecept dus!

Pesto pastasalade – voor vier personen

1 hoeveelheid pesto, volgens dit recept (zelfgemaakt is écht lekkerder!)
300g broccolirijst (ik gebruikte die van Bonduelle, uit de vriezer)
1 zak pasta, naar keuze (á 500g)
60g kappertjes, afgespoeld
2 tomaten, zonder zaadlijst en in blokjes
150g mini mozzarella bolletjes, gehalveerd
1 gele paprika, in kleine blokjes
extra vierge olijfolie
zout & peper

Recept voor de lekkerste pasta pesto

Terwijl de pasta kookt in gezouten water tot ‘ie al dente is bereid je de rest van de ingrediënten voor en maak je de pesto. Voeg in de laatste 2 minuten de broccolirijst toe en kook nog even mee. Giet daarna alles af en meng terwijl het nog warm is met de (zelfgemaakte) pesto. Hoeveel pesto je toevoegt is naar smaak, maar ik houd wel van een stevige pesto smaak.

Pesto pastasalade

Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng goed door. Proef en breng waar nodig op smaak met zout en peper en een extra scheutje van je lekkerste olijfolie. Serveer lauwwarm of koud.

Gepubliceerd op 21 augustus 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.