Pesto pastasalade



Het was de hit van de zomer, een pasta salade gebaseerd op de klassieker pasta pesto. Maar dan stiekem met wat extra groente, naast de klassieke tomaatjes en mozzarella. Dit is trouwens ook een lekkere pasta om lauwwarm te eten en de restjes daarna mee te geven/nemen in de lunchtrommel. Een lekker veelzijdig pastarecept dus!

Pesto pastasalade – voor vier personen

1 hoeveelheid pesto, volgens dit recept (zelfgemaakt is écht lekkerder!)
300g broccolirijst (ik gebruikte die van Bonduelle, uit de vriezer)
1 zak pasta, naar keuze (á 500g)
60g kappertjes, afgespoeld
2 tomaten, zonder zaadlijst en in blokjes
150g mini mozzarella bolletjes, gehalveerd
1 gele paprika, in kleine blokjes
extra vierge olijfolie
zout & peper

Recept voor de lekkerste pasta pesto

Terwijl de pasta kookt in gezouten water tot ‘ie al dente is bereid je de rest van de ingrediënten voor en maak je de pesto. Voeg in de laatste 2 minuten de broccolirijst toe en kook nog even mee. Giet daarna alles af en meng terwijl het nog warm is met de (zelfgemaakte) pesto. Hoeveel pesto je toevoegt is naar smaak, maar ik houd wel van een stevige pesto smaak.

Pesto pastasalade

Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng goed door. Proef en breng waar nodig op smaak met zout en peper en een extra scheutje van je lekkerste olijfolie. Serveer lauwwarm of koud.

Gepubliceerd op 21 augustus 2019


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2021
vega curry
 
Weekmenu 2021 – week 38

Het weekmenu geeft je weer inspiratie voor doordeweekse maaltijden, waar het hele gezin van mee geniet. Of je nu voor vega, vis of vleesrecepten kiest.
20 september 2021
appeltaart recept met amandelspijs
 
Appeltaart met frangipane

Een klassieke appeltaartrecept met korstdeeg met een smeuïge frangipane op de bodem. Het is gewoon de lekkerste appeltaart die je kunt bedenken!
16 september 2021
ijs zonder ijsmachine
 
Bananen-aardbei ijs zonder ijsmachine

Toveren met restjes kun je wel aan Yvette van Boven overlaten. Geïnspireerd door haar Van Bovens Leftovers maakte ik er dit ijs mee.
14 september 2021
Zalm teriyaki bowl
 
Zalm teriyaki bowl

Er is niets lekkerder dan eten uit een kommetje. Deze zalm teriyaki bowl is daar geen uitzondering op. Zeker omdat je de teriyaki marinade zelf maakt.
13 september 2021
parelcouscous op Griekse wijze
 
Griekse parelcouscous met pigs in blankets

Een hele makkelijke maaltijd die ideaal is voor drukke dagen. Deze parelcouscous op Griekse wijze is in een handomdraai gemaakt.
10 september 2021
brownie cheesecake
 
Weekmenu 2021 – week 37

Het weekmenu zit weer bomvol makkelijke maaltijden, snelle recepten en inspiratie voor een week lang lekker samen eten.