Pesto pastasalade



Het was de hit van de zomer, een pasta salade gebaseerd op de klassieker pasta pesto. Maar dan stiekem met wat extra groente, naast de klassieke tomaatjes en mozzarella. Dit is trouwens ook een lekkere pasta om lauwwarm te eten en de restjes daarna mee te geven/nemen in de lunchtrommel. Een lekker veelzijdig pastarecept dus!

Pesto pastasalade – voor vier personen

1 hoeveelheid pesto, volgens dit recept (zelfgemaakt is écht lekkerder!)
300g broccolirijst (ik gebruikte die van Bonduelle, uit de vriezer)
1 zak pasta, naar keuze (á 500g)
60g kappertjes, afgespoeld
2 tomaten, zonder zaadlijst en in blokjes
150g mini mozzarella bolletjes, gehalveerd
1 gele paprika, in kleine blokjes
extra vierge olijfolie
zout & peper

Recept voor de lekkerste pasta pesto

Terwijl de pasta kookt in gezouten water tot ‘ie al dente is bereid je de rest van de ingrediënten voor en maak je de pesto. Voeg in de laatste 2 minuten de broccolirijst toe en kook nog even mee. Giet daarna alles af en meng terwijl het nog warm is met de (zelfgemaakte) pesto. Hoeveel pesto je toevoegt is naar smaak, maar ik houd wel van een stevige pesto smaak.

Pesto pastasalade

Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng goed door. Proef en breng waar nodig op smaak met zout en peper en een extra scheutje van je lekkerste olijfolie. Serveer lauwwarm of koud.

Gepubliceerd op 21 augustus 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.
29 oktober 2023
Vietnamese kippensoep Phó Ga
 
Vietnamese kippensoep Phó Ga

Een verwarmende, voedende kippensoep uit Vietnam. Puur comfortfood. Ik leg je uit hoe je dit eenvoudige soeprecept zelf maakt.
29 oktober 2023
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus
 
Gekruide gehaktballetjes in tomatensaus

Een eenvoudig en snel doordeweeks recept voor gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus. Simpel en lekker, een fijn budgetrecept!
29 oktober 2023
Cucina Povera van Roberta Pagnier
 
Milanese kalfskoteletten uit Cucina Povera

Uit Cucina Povera komt dit budgetrecept voor de klassieke Milanese kalfskoteletten; de Italiaanse versie van de schnitzel.