Kip pesto tomatensalade



Deze kip pesto tomatensalade is zo’n recept dat je keer op keer gaat maken. Als snelle maaltijd, maar ook als er mensen komen eten en je iets lekkers op tafel wilt zetten zonder te veel moeite. Wij maakten ‘m inmiddels al meerdere keren en iedere keer weer met groot succes.

Maak de pesto zelf, dat maakt echt verschil en is zo super simpel. Laat de kip lekker door de nacht heen marineren, dan ben je de dag erna nog sneller klaar!

Voor 4-6 personen
6 kippendijen, zonder bot
3el pesto – zo maak je die heel makkelijk zelf
500g kleine tomaatjes in verschillende kleuren, gehalveerd
1 rode ui, dunne ringetjes
2el (tomaten) azijn
2el extra vierge olijfolie
versgemalen zwarte peper en zeezout (Maldon)
150g bladspinazie
1 bol buffelmozzarella
50g pijnboompitten, geroosterd

Recept voor zelfgemaakte pesto

De pesto maak je heel gemakkelijk zelf met dit recept. Drie eetlepels ervan meng je met de kippendijen. Doe die in een schaal, dek af en zet minstens 2-3 uur weg (maar een nacht in de koelkast kan ook prima). De rest van de pesto kun je gebruiken voor een snelle pasta pesto de dag erna of serveer ze als crostini (recept) als voorgerecht.

Kip pesto tomatensalade

Bak de kippendijen in een hete (gril)pan 12-15 minuten, tot ze mooi goudbruin en gaar zijn. In de tussentijd meng je de tomaatjes met de rode ui, tomatenazijn, olie, zout en peper. In een grote schaal gaat de spinazie, daarover heen de tomatensalade. Snij de kip in reepjes en leg die erop. Tot slot trek je de mozzarella in plukken en leg je die tussen de kip. Bestrooi met de resterende pijnboompitten. Serveer met knapperig, vers Turks brood.

Gepubliceerd op 12 oktober 2017


2 reacties

  1. Erik & Ada schreef:

    Was lekker Suzanne

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!