Kip pesto tomatensalade



Deze kip pesto tomatensalade is zo’n recept dat je keer op keer gaat maken. Als snelle maaltijd, maar ook als er mensen komen eten en je iets lekkers op tafel wilt zetten zonder te veel moeite. Wij maakten ‘m inmiddels al meerdere keren en iedere keer weer met groot succes.

Maak de pesto zelf, dat maakt echt verschil en is zo super simpel. Laat de kip lekker door de nacht heen marineren, dan ben je de dag erna nog sneller klaar!

Voor 4-6 personen
6 kippendijen, zonder bot
3el pesto – zo maak je die heel makkelijk zelf
500g kleine tomaatjes in verschillende kleuren, gehalveerd
1 rode ui, dunne ringetjes
2el (tomaten) azijn
2el extra vierge olijfolie
versgemalen zwarte peper en zeezout (Maldon)
150g bladspinazie
1 bol buffelmozzarella
50g pijnboompitten, geroosterd

Recept voor zelfgemaakte pesto

De pesto maak je heel gemakkelijk zelf met dit recept. Drie eetlepels ervan meng je met de kippendijen. Doe die in een schaal, dek af en zet minstens 2-3 uur weg (maar een nacht in de koelkast kan ook prima). De rest van de pesto kun je gebruiken voor een snelle pasta pesto de dag erna of serveer ze als crostini (recept) als voorgerecht.

Kip pesto tomatensalade

Bak de kippendijen in een hete (gril)pan 12-15 minuten, tot ze mooi goudbruin en gaar zijn. In de tussentijd meng je de tomaatjes met de rode ui, tomatenazijn, olie, zout en peper. In een grote schaal gaat de spinazie, daarover heen de tomatensalade. Snij de kip in reepjes en leg die erop. Tot slot trek je de mozzarella in plukken en leg je die tussen de kip. Bestrooi met de resterende pijnboompitten. Serveer met knapperig, vers Turks brood.

Gepubliceerd op 12 oktober 2017


2 reacties

  1. Erik & Ada schreef:

    Was lekker Suzanne

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.