Poké bowl



Een poke bowl is heel eenvoudig om te maken en zó lekker. Een van de lievelingsgerechten van onze dochter. Dit is hoe ik ‘m maak.

Want ja, bestellen is makkelijk en snel maar er is níks lekkerder dan je eigen poké bowl maken. En dat is echt simpeler dan je denkt.

De basis is sushi rijst. Die kook je zoals je dat ook voor sushi zou doen en hoe je dat doet staat dus gewoon op de verpakking.

Na het koken laten staan om uit te dampen en níet de deksel van de pan halen! Vervolgens de rijst gewoon verder laten afkoelen tot kamertemperatuur. Easy toch?

poke bowl

Poké bowl zelf maken

Daarna wordt het alleen maar nóg makkelijker. Zorg dat je de volgende ingrediënten in huis hebt:

  • spartelverse vis, ik heb er altijd tonijn en zalm op liggen
  • gare grote garnalen of iedere ander garnaal die je lekker vindt
  • edemame sojaboontjes, Bonduelle heeft ze gedopt in de vriezer net als de toko
  • plakjes avocado, zoveel je wilt
  • komkommer, in halve ringen zonder zaadlijst
  • tempura zeewier, voor wat crunch
  • wakamé, gewoon omdat het lekker is
  • Tomasu sojasaus met naar smaak Ponzu erdoor

Hierna is het gewoon een kwestie van rijst in een kommetje, de rest van je ingrediënten erop en je saus erover of ernaast, net wat je wilt. Genieten maar!

Gepubliceerd op 7 januari 2021


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
23 mei 2024
Gemarineerde olijven
 
Gemarineerde olijven

Is een borrelplank compleet zonder olijven? Ik dacht het niet. Zeker niet als je zelf gemarineerde olijven maakt, dan wil je nooit meer anders!
19 mei 2024
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
17 mei 2024
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
16 mei 2024
padron pepers recept
 
Padron pepers van de barbecue

Deze milde Spaanse peper is een perfect borrelhapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers maak je op de bbq.
13 mei 2024
recept baba ganoush
 
Baba ganoush van de BBQ

Baba ganoush is een salade van geroosterde aubergine, uit de Levantijnse keuken. Baba ganoush van de barbecue is next level lekker. Dit is mijn recept.
11 mei 2024
geklopte boter met miso
 
Geklopte misoboter

Twee ingrediënten geven samen een smaakbommetje waar je U tegen zegt. Deze geklopte misoboter is je nieuwe favoriete (borrel)boter!