Poké bowl



Een poke bowl is heel eenvoudig om te maken en zó lekker. Een van de lievelingsgerechten van onze dochter. Dit is hoe ik ‘m maak.

Want ja, bestellen is makkelijk en snel maar er is níks lekkerder dan je eigen poké bowl maken. En dat is echt simpeler dan je denkt.

De basis is sushi rijst. Die kook je zoals je dat ook voor sushi zou doen en hoe je dat doet staat dus gewoon op de verpakking.

Na het koken laten staan om uit te dampen en níet de deksel van de pan halen! Vervolgens de rijst gewoon verder laten afkoelen tot kamertemperatuur. Easy toch?

poke bowl

Poké bowl zelf maken

Daarna wordt het alleen maar nóg makkelijker. Zorg dat je de volgende ingrediënten in huis hebt:

  • spartelverse vis, ik heb er altijd tonijn en zalm op liggen
  • gare grote garnalen of iedere ander garnaal die je lekker vindt
  • edemame sojaboontjes, Bonduelle heeft ze gedopt in de vriezer net als de toko
  • plakjes avocado, zoveel je wilt
  • komkommer, in halve ringen zonder zaadlijst
  • tempura zeewier, voor wat crunch
  • wakamé, gewoon omdat het lekker is
  • Tomasu sojasaus met naar smaak Ponzu erdoor

Hierna is het gewoon een kwestie van rijst in een kommetje, de rest van je ingrediënten erop en je saus erover of ernaast, net wat je wilt. Genieten maar!

Gepubliceerd op 7 januari 2021


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
25 januari 2021
bloemkoolsalade
 
Bloemkool tabouleh

Wie let op koolhydraatarm, wordt van deze tabouleh met bloemkool blij. Maar ook als je op zoek bent naar een lekkere maaltijdsalade is deze voor jou.
25 januari 2021
bananenbrood nigella
 
Bananenbrood met tahin en chocola

Oké, dit bananenbrood uit Koken, Eten, Leven van Nigella Lawson is echt belachelijk lekker. Geloof me, die ga je meer dan één keer maken!
25 januari 2021
tonijnburger uit blik
 
Tonijnburgers met zoete aardappelfrietjes

Budgetrecept voor de lekkerste, zelfgemaakte tonijnburgers. Dit is een visburger die je vanaf nu met regelmaat op je weekmenu zet.
21 januari 2021
aan tafel uit Wat eten we vandaag
 
Weekmenu 2021 – week 4

Comfortfood, gezonde en snelle maaltijden. In het weekmenu vind je het allemaal terug. Boodschappen doen en koken maar!
18 januari 2021
groente spaghetti bolognese
 
Snelle bolognese met groentespaghetti

Uit Everyday Fresh van Donna Hay komt deze gezondere Bolognese. Met een aantal verrassende ingrediënten, en ook verrassend lekker.
17 januari 2021
maaltijdsoep met groente
 
Winterse maaltijdsoep

Een echt winterse maaltijdsoep is een soep die goed vult, bomvol groente zit en die eigenlijk een maaltijd op zich is. Deze soep voldoet aan al die criteria.