Poké bowl
![Recept-1 Recept-1](https://www.susanaretz.nl/wp-content/uploads/2021/01/Poké-bowl-scaled.jpg)
Een poke bowl is heel eenvoudig om te maken en zó lekker. Een van de lievelingsgerechten van onze dochter. Dit is hoe ik ‘m maak.
Want ja, bestellen is makkelijk en snel maar er is níks lekkerder dan je eigen poké bowl maken. En dat is echt simpeler dan je denkt.
De basis is sushi rijst. Die kook je zoals je dat ook voor sushi zou doen en hoe je dat doet staat dus gewoon op de verpakking.
Na het koken laten staan om uit te dampen en níet de deksel van de pan halen! Vervolgens de rijst gewoon verder laten afkoelen tot kamertemperatuur. Easy toch?
Poké bowl zelf maken
Daarna wordt het alleen maar nóg makkelijker. Zorg dat je de volgende ingrediënten in huis hebt:
- spartelverse vis, ik heb er altijd tonijn en zalm op liggen
- gare grote garnalen of iedere ander garnaal die je lekker vindt
- edemame sojaboontjes, Bonduelle heeft ze gedopt in de vriezer net als de toko
- plakjes avocado, zoveel je wilt
- komkommer, in halve ringen zonder zaadlijst
- tempura zeewier, voor wat crunch
- wakamé, gewoon omdat het lekker is
- Tomasu sojasaus met naar smaak Ponzu erdoor
Hierna is het gewoon een kwestie van rijst in een kommetje, de rest van je ingrediënten erop en je saus erover of ernaast, net wat je wilt. Genieten maar!
Gepubliceerd op 7 januari 2021
Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.