Vegan korean beef met gestoomde bao buns



Nog zo’n favoriet van mij uit Borreltijd, Korean beef op bao buns. In het originele recept marineer je het vlees 24 uur in een marinade, waarna je het bakt en je gestoomde broodjes ermee vult. Voor de vegan versie ging ik dus op zoek naar een plantaardig alternatief voor bavette.

En je houdt het niet voor mogelijk, maar dat lukte. En het resultaat was ongelogen nét zo lekker als de vleesvariant. Dit is hoe je vegan Korean beef maakt!

Vegan Korean beef

2x 2 stuks Vivera biefstuck
10g geraspte knoflook
1tl sesamolie
100-125ml Hoisinsaus
2el Tomasu sojasaus
1el rijstazijn
halve tl srirachisaus

om te serveren:
gestoomde bao buns (te koop bij de Toko)
kimchi (te koop bij de Toko; check de ingrediënten of die vegan is)

Zo maak je de vegan versie van de Korean beef uit Borreltijd

Meng alle ingrediënten en leg daar de “biefstuck” in. Marineer deze een nacht (afgedekt) in de koelkast en draai halverwege even om. De bao buns stoom je zoals aangegeven op de verpakking, als je klaar bent om ze te serveren. Bak op dat moment ook de uitgelekte biefstuck op hoog vuur om en om aan. Snijd in reepjes, leg die op de gestoomde broodjes en garneer met kimchi. Je weet niet wat je proeft!

Gepubliceerd op 22 december 2019


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!
7 november 2022
zelf paté maken
 
Paté met pruimen

Zelf paté maken is zo veel simpeler dan je denkt. Deze paté met pruimen komt uit mijn boek Borreltijd en maak ik zelf nog met regelmaat.
2 november 2022
wortelsoep maken
 
Wortel & gembersoep

Wist jij dat wortels er in véél meer kleuren zijn dan alleen oranje. En dat je er met de toevoeging van wat gember een fantastisch lekkere soep mee maakt.
23 oktober 2022
 
Nationale boerenkooldag

De 24e oktober van het jaar is het nationale boerenkooldag. Een mooi moment om mijn 5 favoriete recepten met boerenkool op een rijtje te zetten.
19 oktober 2022
broccolirijst recept
 
Broccolirijst met snijbonen

Een makkelijk recept voor broccolirijst met snijbonen en paddenstoelen. Een perfecte snelle, gezonde maaltijd