Vegan korean beef met gestoomde bao buns



Nog zo’n favoriet van mij uit Borreltijd, Korean beef op bao buns. In het originele recept marineer je het vlees 24 uur in een marinade, waarna je het bakt en je gestoomde broodjes ermee vult. Voor de vegan versie ging ik dus op zoek naar een plantaardig alternatief voor bavette.

En je houdt het niet voor mogelijk, maar dat lukte. En het resultaat was ongelogen nét zo lekker als de vleesvariant. Dit is hoe je vegan Korean beef maakt!

Vegan Korean beef

2x 2 stuks Vivera biefstuck
10g geraspte knoflook
1tl sesamolie
100-125ml Hoisinsaus
2el Tomasu sojasaus
1el rijstazijn
halve tl srirachisaus

om te serveren:
gestoomde bao buns (te koop bij de Toko)
kimchi (te koop bij de Toko; check de ingrediënten of die vegan is)

Zo maak je de vegan versie van de Korean beef uit Borreltijd

Meng alle ingrediënten en leg daar de “biefstuck” in. Marineer deze een nacht (afgedekt) in de koelkast en draai halverwege even om. De bao buns stoom je zoals aangegeven op de verpakking, als je klaar bent om ze te serveren. Bak op dat moment ook de uitgelekte biefstuck op hoog vuur om en om aan. Snijd in reepjes, leg die op de gestoomde broodjes en garneer met kimchi. Je weet niet wat je proeft!

Gepubliceerd op 22 december 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.