Vegan korean beef met gestoomde bao buns



Nog zo’n favoriet van mij uit Borreltijd, Korean beef op bao buns. In het originele recept marineer je het vlees 24 uur in een marinade, waarna je het bakt en je gestoomde broodjes ermee vult. Voor de vegan versie ging ik dus op zoek naar een plantaardig alternatief voor bavette.

En je houdt het niet voor mogelijk, maar dat lukte. En het resultaat was ongelogen nét zo lekker als de vleesvariant. Dit is hoe je vegan Korean beef maakt!

Vegan Korean beef

2x 2 stuks Vivera biefstuck
10g geraspte knoflook
1tl sesamolie
100-125ml Hoisinsaus
2el Tomasu sojasaus
1el rijstazijn
halve tl srirachisaus

om te serveren:
gestoomde bao buns (te koop bij de Toko)
kimchi (te koop bij de Toko; check de ingrediënten of die vegan is)

Zo maak je de vegan versie van de Korean beef uit Borreltijd

Meng alle ingrediënten en leg daar de “biefstuck” in. Marineer deze een nacht (afgedekt) in de koelkast en draai halverwege even om. De bao buns stoom je zoals aangegeven op de verpakking, als je klaar bent om ze te serveren. Bak op dat moment ook de uitgelekte biefstuck op hoog vuur om en om aan. Snijd in reepjes, leg die op de gestoomde broodjes en garneer met kimchi. Je weet niet wat je proeft!

Gepubliceerd op 22 december 2019


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 maart 2023
 
Paasbrood maken

Zin om met Pasen zelf een Paasbrood te maken? Dan heb ik een heerlijk en eenvoudig recept voor Paasbrood voor je!
20 februari 2023
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel
 
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel

Soeprecepten kun je gewoon niet genoeg hebben. En dit recept voor witlofsoep mag je ook aan je repertoire toevoegen. Lekker én gezond.
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!