Vegan korean beef met gestoomde bao buns



Nog zo’n favoriet van mij uit Borreltijd, Korean beef op bao buns. In het originele recept marineer je het vlees 24 uur in een marinade, waarna je het bakt en je gestoomde broodjes ermee vult. Voor de vegan versie ging ik dus op zoek naar een plantaardig alternatief voor bavette.

En je houdt het niet voor mogelijk, maar dat lukte. En het resultaat was ongelogen nét zo lekker als de vleesvariant. Dit is hoe je vegan Korean beef maakt!

Vegan Korean beef

2x 2 stuks Vivera biefstuck
10g geraspte knoflook
1tl sesamolie
100-125ml Hoisinsaus
2el Tomasu sojasaus
1el rijstazijn
halve tl srirachisaus

om te serveren:
gestoomde bao buns (te koop bij de Toko)
kimchi (te koop bij de Toko; check de ingrediënten of die vegan is)

Zo maak je de vegan versie van de Korean beef uit Borreltijd

Meng alle ingrediënten en leg daar de “biefstuck” in. Marineer deze een nacht (afgedekt) in de koelkast en draai halverwege even om. De bao buns stoom je zoals aangegeven op de verpakking, als je klaar bent om ze te serveren. Bak op dat moment ook de uitgelekte biefstuck op hoog vuur om en om aan. Snijd in reepjes, leg die op de gestoomde broodjes en garneer met kimchi. Je weet niet wat je proeft!

Gepubliceerd op 22 december 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.