Vegan korean beef met gestoomde bao buns



Nog zo’n favoriet van mij uit Borreltijd, Korean beef op bao buns. In het originele recept marineer je het vlees 24 uur in een marinade, waarna je het bakt en je gestoomde broodjes ermee vult. Voor de vegan versie ging ik dus op zoek naar een plantaardig alternatief voor bavette.

En je houdt het niet voor mogelijk, maar dat lukte. En het resultaat was ongelogen nét zo lekker als de vleesvariant. Dit is hoe je vegan Korean beef maakt!

Vegan Korean beef

2x 2 stuks Vivera biefstuck
10g geraspte knoflook
1tl sesamolie
100-125ml Hoisinsaus
2el Tomasu sojasaus
1el rijstazijn
halve tl srirachisaus

om te serveren:
gestoomde bao buns (te koop bij de Toko)
kimchi (te koop bij de Toko; check de ingrediënten of die vegan is)

Zo maak je de vegan versie van de Korean beef uit Borreltijd

Meng alle ingrediënten en leg daar de “biefstuck” in. Marineer deze een nacht (afgedekt) in de koelkast en draai halverwege even om. De bao buns stoom je zoals aangegeven op de verpakking, als je klaar bent om ze te serveren. Bak op dat moment ook de uitgelekte biefstuck op hoog vuur om en om aan. Snijd in reepjes, leg die op de gestoomde broodjes en garneer met kimchi. Je weet niet wat je proeft!

Gepubliceerd op 22 december 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.