Pekingeend met pannenkoekjes



Een avond makkelijk en snel aan tafel? Maak dan zeker een keer pekingeend met pannenkoekjes. Dit is hoe ik het maak.

Toen ik jaren terug een foto van onze avond pekingeend en pannenkoekjes op Instagram zette kreeg ik meteen de vraag of ik wilde delen hoe ik dat gemaakt had.

Nou biedt de eerlijk te zeggen dat je dit amper een recept kunt noemen. Maar het is wel zo ongelofelijk heerlijk, dat ik met plezier uitleg hoe je dat thuis maakt!

Voor vier personen

  • Pekingeend, uit de vriezer bij de toko
  • Pannenkoekjes, uit de vriezer bij de toko
  • 1 bosje lenteui, in dunne reepjes gesneden
  • 1 komkommer, in dunne reepjes gesneden (zonder zaadlijst)
  • Hoisinsaus (Lee Kum Kee)
  • 5 spice kruiden (AH)
  • zout & peper

Oven voorverwarmen op 200C – ovenschaal

Pekingeend met pannenkoekjes

De pekingeend moet helemaal ontdooid zijn. Dat kan door ‘m uit de vriezer in de koelkast te laten ontdooien. Nog sneller gaat het als je ‘(in z’n verpakking) in een ovenschaal legt met kokend water. Haal de eend daarna uit de verpakking, dep droog en kruid met 5 spice, zout en peper net zoals je dat met bijvoorbeeld een kip zou doe.

Leg de eend, met het vel naar boven, in een ovenschaal en zet het 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. Wil je een lekker crispy velletje, zet dan daarna dan ook nog 5 minuten onder de grill. In de tussentijd bereid je de groenten voor en zet je de pannenkoekjes even kort in de magnetron.

Snijd de eend in dunne reepjes en zet alle schaaltje met ingrediënten op tafel. Beleg een pannenkoekje met saus, eend, komkommer en lenteui en rol die dan op. Natuuuurlijk eet je dit lekker met je handen!

Gepubliceerd op 8 januari 2021


2 reacties

  1. Anita schreef:

    Heb je het over een hele eend of alleen de borst met vel…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
30 maart 2023
gyoza rijst bowl
 
Rijstbowl met gyoza

Een briljant recept! De vulling van een gyoza op een kom warme rijst. Wel de smaak, niet het gedoe. Love it!
20 maart 2023
 
Paasbrood maken

Zin om met Pasen zelf een Paasbrood te maken? Dan heb ik een heerlijk en eenvoudig recept voor Paasbrood voor je!
20 februari 2023
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel
 
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel

Soeprecepten kun je gewoon niet genoeg hebben. En dit recept voor witlofsoep mag je ook aan je repertoire toevoegen. Lekker én gezond.
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.