Pekingeend met pannenkoekjesToen ik een foto van onze avond pekingeend en pannenkoekjes recentelijk op Instagram zette kreeg ik meteen de vraag of ik wilde delen hoe ik dat gemaakt had. Nou biedt de eerlijk te zeggen dat je dit amper een recept kunt noemen.

Maar het is wel zo ongelofelijk heerlijk, dat ik met plezier uitleg hoe je dat thuis maakt!

Voor vier personen

Pekingeend, uit de vriezer bij de toko
Pannenkoekjes, uit de vriezer bij de toko
1 bosje lenteui, in dunne reepjes gesneden
1 komkommer, in dunne reepjes gesneden
Hoisinsaus (Lee Kum Kee)
5 spice kruiden (AH)
zout & peper

Oven voorverwarmen op 200C – ovenschaal

Fast Food

De pekingeend moet helemaal ontdooid zijn. Dat kan door ‘uit de vriezer in de koelkast te laten ontdooien. Nog sneller gaat het als je ‘(in z’n verpakking) in een ovenschaal legt met kokend water. Haal ‘daarna uit de verpakking, dep droog en kruid met 5 spice, zout en peper.

Thuis Peking eend eten

Leg de eend, met het vel naar boven, in een ovenschaal en zet het 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. Wil je een lekker crispy velletje, zet ‘dan daarna dan ook nog 5 minuten onder de grill. In de tussentijd bereid je de groenten voor en zet je de pannenkoekjes even kort in de magnetron.

Pannenkoekjes met eend

Snijd de eend in dunne reepjes en zet alle schaaltje met ingrediënten op tafel. Beleg een pannenkoekje met saus, eend, komkommer en lenteuit en rol ‘dan op. Natuuuurlijk eet je dit lekker met je handen!

Gepubliceerd op 4 maart 2016


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
9 augustus 2020
camembert uit de oven
 
Camembert uit de oven met gekarameliseerde noten

Een van de meest ultieme borrelhapjes is camembert uit de oven. Helemaal met een topping van gekarameliseerde noten erop.
9 augustus 2020
scones met bramen
 
Scones met bramen

Scones kun je op diverse manieren maken, ik maak ze nu met bramen. Bramen zijn nu volop in het seizoen en geven je warme scone dat beetje extra.
9 augustus 2020
bramencompote
 
Bramencompote met granaatappel

Nu is het moment om bramen te plukken en er compote van te maken. Deze bramencompote met granaatappel maak je in minder dan een kwartier
7 augustus 2020
tomatensaus vers smulpaapje
 
Smulpaapje weekmenu – week 32

Ook dit weekmenu blijven we nog even in zomerse sferen. Met makkelijke maaltijden, gemaakt met minimale inspanning.
4 augustus 2020
courgette inmaken
 
Courgette inmaken

Maaike neemt ons vanaf Curaçao mee in de wereld van courgette inmaken. Wist jij dat je courgette kon inmaken? Nu heb je daar het beste recept voor!
3 augustus 2020
bietjes bbq
 
Bietjes van de barbecue

Als je bietjes op de barbecue poft, tover je ze daarna om in een heerlijke salade met feta en pijnboompitjes. Een lekker vega BBQ recept dus