Pekingeend met pannenkoekjes



Een avond makkelijk en snel aan tafel? Maak dan zeker een keer pekingeend met pannenkoekjes. Dit is hoe ik het maak.

Toen ik jaren terug een foto van onze avond pekingeend en pannenkoekjes op Instagram zette kreeg ik meteen de vraag of ik wilde delen hoe ik dat gemaakt had.

Nou biedt de eerlijk te zeggen dat je dit amper een recept kunt noemen. Maar het is wel zo ongelofelijk heerlijk, dat ik met plezier uitleg hoe je dat thuis maakt!

Voor vier personen

  • Pekingeend, uit de vriezer bij de toko
  • Pannenkoekjes, uit de vriezer bij de toko
  • 1 bosje lenteui, in dunne reepjes gesneden
  • 1 komkommer, in dunne reepjes gesneden (zonder zaadlijst)
  • Hoisinsaus (Lee Kum Kee)
  • 5 spice kruiden (AH)
  • zout & peper

Oven voorverwarmen op 200C – ovenschaal

Pekingeend met pannenkoekjes

De pekingeend moet helemaal ontdooid zijn. Dat kan door ‘m uit de vriezer in de koelkast te laten ontdooien. Nog sneller gaat het als je ‘(in z’n verpakking) in een ovenschaal legt met kokend water. Haal de eend daarna uit de verpakking, dep droog en kruid met 5 spice, zout en peper net zoals je dat met bijvoorbeeld een kip zou doe.

Leg de eend, met het vel naar boven, in een ovenschaal en zet het 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. Wil je een lekker crispy velletje, zet dan daarna dan ook nog 5 minuten onder de grill. In de tussentijd bereid je de groenten voor en zet je de pannenkoekjes even kort in de magnetron.

Snijd de eend in dunne reepjes en zet alle schaaltje met ingrediënten op tafel. Beleg een pannenkoekje met saus, eend, komkommer en lenteui en rol die dan op. Natuuuurlijk eet je dit lekker met je handen!

Gepubliceerd op 8 januari 2021


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
25 januari 2021
bloemkoolsalade
 
Bloemkool tabouleh

Wie let op koolhydraatarm, wordt van deze tabouleh met bloemkool blij. Maar ook als je op zoek bent naar een lekkere maaltijdsalade is deze voor jou.
25 januari 2021
bananenbrood nigella
 
Bananenbrood met tahin en chocola

Oké, dit bananenbrood uit Koken, Eten, Leven van Nigella Lawson is echt belachelijk lekker. Geloof me, die ga je meer dan één keer maken!
25 januari 2021
tonijnburger uit blik
 
Tonijnburgers met zoete aardappelfrietjes

Budgetrecept voor de lekkerste, zelfgemaakte tonijnburgers. Dit is een visburger die je vanaf nu met regelmaat op je weekmenu zet.
21 januari 2021
aan tafel uit Wat eten we vandaag
 
Weekmenu 2021 – week 4

Comfortfood, gezonde en snelle maaltijden. In het weekmenu vind je het allemaal terug. Boodschappen doen en koken maar!
18 januari 2021
groente spaghetti bolognese
 
Snelle bolognese met groentespaghetti

Uit Everyday Fresh van Donna Hay komt deze gezondere Bolognese. Met een aantal verrassende ingrediënten, en ook verrassend lekker.
17 januari 2021
maaltijdsoep met groente
 
Winterse maaltijdsoep

Een echt winterse maaltijdsoep is een soep die goed vult, bomvol groente zit en die eigenlijk een maaltijd op zich is. Deze soep voldoet aan al die criteria.