Pekingeend met pannenkoekjesEen avond makkelijk en snel aan tafel? Maak dan zeker een keer pekingeend met pannenkoekjes. Dit is hoe ik het maak.

Toen ik jaren terug een foto van onze avond pekingeend en pannenkoekjes op Instagram zette kreeg ik meteen de vraag of ik wilde delen hoe ik dat gemaakt had.

Nou biedt de eerlijk te zeggen dat je dit amper een recept kunt noemen. Maar het is wel zo ongelofelijk heerlijk, dat ik met plezier uitleg hoe je dat thuis maakt!

Voor vier personen

  • Pekingeend, uit de vriezer bij de toko
  • Pannenkoekjes, uit de vriezer bij de toko
  • 1 bosje lenteui, in dunne reepjes gesneden
  • 1 komkommer, in dunne reepjes gesneden (zonder zaadlijst)
  • Hoisinsaus (Lee Kum Kee)
  • 5 spice kruiden (AH)
  • zout & peper

Oven voorverwarmen op 200C – ovenschaal

Pekingeend met pannenkoekjes

De pekingeend moet helemaal ontdooid zijn. Dat kan door ‘m uit de vriezer in de koelkast te laten ontdooien. Nog sneller gaat het als je ‘(in z’n verpakking) in een ovenschaal legt met kokend water. Haal de eend daarna uit de verpakking, dep droog en kruid met 5 spice, zout en peper net zoals je dat met bijvoorbeeld een kip zou doe.

Leg de eend, met het vel naar boven, in een ovenschaal en zet het 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. Wil je een lekker crispy velletje, zet dan daarna dan ook nog 5 minuten onder de grill. In de tussentijd bereid je de groenten voor en zet je de pannenkoekjes even kort in de magnetron.

Snijd de eend in dunne reepjes en zet alle schaaltje met ingrediënten op tafel. Beleg een pannenkoekje met saus, eend, komkommer en lenteui en rol die dan op. Natuuuurlijk eet je dit lekker met je handen!

Gepubliceerd op 8 januari 2021


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
31 juli 2021
tortellini prosciutto e panna
 
Zelfgemaakte tortellini met ham & room

Tortellini met ham & room, volgens Italiaans recept. Wederom met dank aan Maria uit Napels. Zelfgemaakte tortellini. Zó lekker!
31 juli 2021
Ravioli met spinazie en ricotta
 
Homemade ravioli met spinazie en ricotta

Homemade ravioli met spinazie en ricotta volgens Italiaans recept. Met dank aan Maria uit Napels maak je zelf de lekkerste gevulde ravioli!
30 juli 2021
Luikse wafels
 
Luikse wafels met kiwisalsa

Maak Luikse wafels met daarop een frisse kiwisalsa. En je verwenontbijtje wordt in één hap het ultieme weekendontbijt. Je nieuwe favoriete ontbijtrecept!
30 juli 2021
hartige taart tomaat
 
Weekmenu 2021 – week 31

Lekker eten op vakantie of thuis is zó geregeld met een weekmenu. Volop keuze uit makkelijke maaltijden én een verwenontbijtje voor het weekend.
29 juli 2021
bloemkoolsalade
 
Bloemkoolsalade met tahindressing

Een gezonde maaltijdsalade met geroosterde bloemkool, quinoa en een smeuïge tahindressing. Een toprecept met bloemkool.
27 juli 2021
zelfgemaakte kruidenboter
 
Zelf kruidenboter maken

Als je zelf de lekkerste kruidenboter wilt maken heb je maar een paar ingrediënten nodig. Je stokbroodje kruidenboter is in 5 minuten gemaakt!