Pekingeend met pannenkoekjesEen avond makkelijk en snel aan tafel? Maak dan zeker een keer pekingeend met pannenkoekjes. Dit is hoe ik het maak.

Toen ik jaren terug een foto van onze avond pekingeend en pannenkoekjes op Instagram zette kreeg ik meteen de vraag of ik wilde delen hoe ik dat gemaakt had.

Nou biedt de eerlijk te zeggen dat je dit amper een recept kunt noemen. Maar het is wel zo ongelofelijk heerlijk, dat ik met plezier uitleg hoe je dat thuis maakt!

Voor vier personen

  • Pekingeend, uit de vriezer bij de toko
  • Pannenkoekjes, uit de vriezer bij de toko
  • 1 bosje lenteui, in dunne reepjes gesneden
  • 1 komkommer, in dunne reepjes gesneden (zonder zaadlijst)
  • Hoisinsaus (Lee Kum Kee)
  • 5 spice kruiden (AH)
  • zout & peper

Oven voorverwarmen op 200C – ovenschaal

Pekingeend met pannenkoekjes

De pekingeend moet helemaal ontdooid zijn. Dat kan door ‘m uit de vriezer in de koelkast te laten ontdooien. Nog sneller gaat het als je ‘(in z’n verpakking) in een ovenschaal legt met kokend water. Haal de eend daarna uit de verpakking, dep droog en kruid met 5 spice, zout en peper net zoals je dat met bijvoorbeeld een kip zou doe.

Leg de eend, met het vel naar boven, in een ovenschaal en zet het 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. Wil je een lekker crispy velletje, zet dan daarna dan ook nog 5 minuten onder de grill. In de tussentijd bereid je de groenten voor en zet je de pannenkoekjes even kort in de magnetron.

Snijd de eend in dunne reepjes en zet alle schaaltje met ingrediënten op tafel. Beleg een pannenkoekje met saus, eend, komkommer en lenteui en rol die dan op. Natuuuurlijk eet je dit lekker met je handen!

Gepubliceerd op 8 januari 2021


2 reacties

  1. Anita schreef:

    Heb je het over een hele eend of alleen de borst met vel…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 mei 2022
Klassieke appeltaart met noten
 
Klassieke appeltaart met noten

Er is niets lekkerder dan verse appeltaart. Deze klassieke appeltaart met noten is echt niet normaal zo lekker. Gauw de keuken in en bakken!
17 mei 2022
gestoomde artisjok
 
Artisjokken stomen

Het is echt super eenvoudig om artisjokken te stomen. Dus heb je een stoomoven, houd je van artisjokken dan is dit jouw recept!
16 mei 2022
aspergesoep zelf maken
 
Romige aspergesoep

Mijn favoriete recept om zelf aspergesoep te maken is toch deze wel. De eenvoud van dit recept maakt ‘m meteen tot de lekkerste.
6 mei 2022
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
1 april 2022
snelle spruitjes met gnocchi
 
Weekmenu 2022 – week 14

Een nieuwe maand is aangebroken en hoewel het weer nog niet echt meewerkt gaan we toch echt richting het voorjaar in dit weekmenu.
30 maart 2022
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.