Pekingeend met pannenkoekjes

Een avond makkelijk en snel aan tafel? Maak dan zeker een keer pekingeend met pannenkoekjes. Dit is hoe ik het maak.
Toen ik jaren terug een foto van onze avond pekingeend en pannenkoekjes op Instagram zette kreeg ik meteen de vraag of ik wilde delen hoe ik dat gemaakt had.
Nou biedt de eerlijk te zeggen dat je dit amper een recept kunt noemen. Maar het is wel zo ongelofelijk heerlijk, dat ik met plezier uitleg hoe je dat thuis maakt!
Voor vier personen
- Pekingeend, uit de vriezer bij de toko
- Pannenkoekjes, uit de vriezer bij de toko
- 1 bosje lenteui, in dunne reepjes gesneden
- 1 komkommer, in dunne reepjes gesneden (zonder zaadlijst)
- Hoisinsaus (Lee Kum Kee)
- 5 spice kruiden (AH)
- zout & peper
Oven voorverwarmen op 200C – ovenschaal
Pekingeend met pannenkoekjes
De pekingeend moet helemaal ontdooid zijn. Dat kan door ‘m uit de vriezer in de koelkast te laten ontdooien. Nog sneller gaat het als je ‘(in z’n verpakking) in een ovenschaal legt met kokend water. Haal de eend daarna uit de verpakking, dep droog en kruid met 5 spice, zout en peper net zoals je dat met bijvoorbeeld een kip zou doe.
Leg de eend, met het vel naar boven, in een ovenschaal en zet het 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. Wil je een lekker crispy velletje, zet dan daarna dan ook nog 5 minuten onder de grill. In de tussentijd bereid je de groenten voor en zet je de pannenkoekjes even kort in de magnetron.
Snijd de eend in dunne reepjes en zet alle schaaltje met ingrediënten op tafel. Beleg een pannenkoekje met saus, eend, komkommer en lenteui en rol die dan op. Natuuuurlijk eet je dit lekker met je handen!
Gepubliceerd op 8 januari 2021
2 reacties
Heb je het over een hele eend of alleen de borst met vel…
het snelste is met alleen borstfilets, daar is dit recept op berekend