Thaise pompoensoep met geroosterde groenten



Een tijdje terug maakte ik, van bouillon tot uiteindelijke soep, de Thaise Tom kha kai. Dit werd een vegetarische versie daarvan, die zelfs de verstokte pompoensoephater hier in huis blij maakte.

Dit is zo’n soep waarvan je eigenlijk gewoon meteen een dubbele hoeveelheid wil maken, zodat je vriezer vol zit met porties voor een snelle lunch of lichte avondmaaltijd. Proberen is geloven!

Thaise Wortel_pompoensoep Smulpaapje

Thaise pompoensoep voor 4-6 personen

1 flespompoen, in grove stukken (je hoeft ‘niet te schillen nog)
500g winterwortel, in grove stukken (wel even schillen)
2el olijfolie
1tl gemberpoeder
zout & peper

Bakplaat met bakpapier – oven voorverwarmd op 200C

2 tenen knoflook
1 ui, grof gehakt
25g verse gember, grof gesneden
2el olie
2 stengels citroengras
2 kaffir blaadjes (vriezer, toko)
1,5l groentebouillon
sap van ½ limoen
optioneel: chilivlokken

verder nodig: staafmixer of blender
Bereidingstijd: oventijd 20 minuten + 5 minuten rusttijd – 20 minuten fornuis + 5 minuten blenden

Thaise pompoensoep met geroosterde wortel

Rooster de pompoen en wortel, die je bestrooit hebt met de kruiden en olijfolie, 20 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de bakplaat er dan uit en laat ze even afkoelen. Daarna kun je super makkelijk de schil van de pompoen verwijderen.

Verhit in een grote pan de rest van de olie en fruit hierin de ui, knoflook en verse gember 5 minuten aan. Dan gaat de pompoen en wortel erbij, samen met de bouillon, citroengras (kneus die even met de achterkant van een scherp mes) en kaffirblaadjes. Breng aan de kook en laat dan 20 minuten op zacht vuur pruttelen.

Haal de kaffirblaadjes en citroengras uit de soep en blend dan in je blender of met een staafmixer tot een supergladde soep. Breng op smaak met limoensap, zout & peper en als je wat meer pit wilt wat gemalen chilivlokken. Genieten maar!

Gepubliceerd op 2 maart 2020


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 oktober 2020
soep met noodles
 
Wonton noodlesoep

Een subliem lekkere noodlesoep, juist door zijn eenvoud. Samen met de kinderen de wontons maken voor in de soep maakt er een echt feestje van.
19 oktober 2020
brownies met tahin van sabrina ghayour
 
Brownies met tahin & mandarijn

Glutenvrije brownies met als verrassende smaakmaker tahin. Het is mijn versie van het recept uit Simply van Sabrina Ghayour.
16 oktober 2020
Spaghetti Bazaar_Smulpaapje
 
Midden-Oostenspaghetti met champignons & tahin

Deze verrassende vegetarische spaghetti met champignons en tahin komt uit het prachtige boek Bazaar van Sabrina Ghayour
16 oktober 2020
 
Lasagne Bolognese

De lekkerste lasagne Bolognese ooit komt uit de Pastabijbel. Minstens zo lekker als bij de Italiaan, maar gewoon thuis gemaakt!
16 oktober 2020
camembert uit de oven
 
Smulpaapje weekmenu – week 43

Makkelijke maaltijden voor het hele gezin, dat is het weekmenu. Variatie, vers en gezond. Welke gerechten ga jij deze week maken?
15 oktober 2020
Bolognesesaus voor pasta
 
Bolognesesaus

De allerlekkerste pastasaus allertijden is zonder twijfel de Bolognesesaus. Maak lekker veel en geniet van de lekkerste Spaghetti Bolognese.