Thaise pompoensoep met geroosterde groenten



Een tijdje terug maakte ik, van bouillon tot uiteindelijke soep, de Thaise Tom kha kai. Dit werd een vegetarische versie daarvan, die zelfs de verstokte pompoensoephater hier in huis blij maakte.

Dit is zo’n soep waarvan je eigenlijk gewoon meteen een dubbele hoeveelheid wil maken, zodat je vriezer vol zit met porties voor een snelle lunch of lichte avondmaaltijd. Proberen is geloven!

Thaise Wortel_pompoensoep Smulpaapje

Thaise pompoensoep voor 4-6 personen

1 flespompoen, in grove stukken (je hoeft ‘niet te schillen nog)
500g winterwortel, in grove stukken (wel even schillen)
2el olijfolie
1tl gemberpoeder
zout & peper

Bakplaat met bakpapier – oven voorverwarmd op 200C

2 tenen knoflook
1 ui, grof gehakt
25g verse gember, grof gesneden
2el olie
2 stengels citroengras
2 kaffir blaadjes (vriezer, toko)
1,5l groentebouillon
sap van ½ limoen
optioneel: chilivlokken

verder nodig: staafmixer of blender
Bereidingstijd: oventijd 20 minuten + 5 minuten rusttijd – 20 minuten fornuis + 5 minuten blenden

Thaise pompoensoep met geroosterde wortel

Rooster de pompoen en wortel, die je bestrooid hebt met de kruiden en olijfolie, 20 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de bakplaat er dan uit en laat ze even afkoelen. Daarna kun je super makkelijk de schil van de pompoen verwijderen.

Verhit in een grote pan de rest van de olie en fruit hierin de ui, knoflook en verse gember 5 minuten aan. Dan gaat de pompoen en wortel erbij, samen met de bouillon, citroengras (kneus die even met de achterkant van een scherp mes) en kaffirblaadjes. Breng aan de kook en laat dan 20 minuten op zacht vuur pruttelen.

Haal de kaffirblaadjes en citroengras uit de soep en blend dan in je blender of met een staafmixer tot een supergladde soep. Breng op smaak met limoensap, zout & peper en als je wat meer pit wilt wat gemalen chilivlokken. Genieten maar!

Gepubliceerd op 2 maart 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.