Thaise pompoensoep met geroosterde groenten



Een tijdje terug maakte ik, van bouillon tot uiteindelijke soep, de Thaise Tom kha kai. Dit werd een vegetarische versie daarvan, die zelfs de verstokte pompoensoephater hier in huis blij maakte.

Dit is zo’n soep waarvan je eigenlijk gewoon meteen een dubbele hoeveelheid wil maken, zodat je vriezer vol zit met porties voor een snelle lunch of lichte avondmaaltijd. Proberen is geloven!

Thaise Wortel_pompoensoep Smulpaapje

Thaise pompoensoep voor 4-6 personen

1 flespompoen, in grove stukken (je hoeft ‘niet te schillen nog)
500g winterwortel, in grove stukken (wel even schillen)
2el olijfolie
1tl gemberpoeder
zout & peper

Bakplaat met bakpapier – oven voorverwarmd op 200C

2 tenen knoflook
1 ui, grof gehakt
25g verse gember, grof gesneden
2el olie
2 stengels citroengras
2 kaffir blaadjes (vriezer, toko)
1,5l groentebouillon
sap van ½ limoen
optioneel: chilivlokken

verder nodig: staafmixer of blender
Bereidingstijd: oventijd 20 minuten + 5 minuten rusttijd – 20 minuten fornuis + 5 minuten blenden

Thaise pompoensoep met geroosterde wortel

Rooster de pompoen en wortel, die je bestrooid hebt met de kruiden en olijfolie, 20 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de bakplaat er dan uit en laat ze even afkoelen. Daarna kun je super makkelijk de schil van de pompoen verwijderen.

Verhit in een grote pan de rest van de olie en fruit hierin de ui, knoflook en verse gember 5 minuten aan. Dan gaat de pompoen en wortel erbij, samen met de bouillon, citroengras (kneus die even met de achterkant van een scherp mes) en kaffirblaadjes. Breng aan de kook en laat dan 20 minuten op zacht vuur pruttelen.

Haal de kaffirblaadjes en citroengras uit de soep en blend dan in je blender of met een staafmixer tot een supergladde soep. Breng op smaak met limoensap, zout & peper en als je wat meer pit wilt wat gemalen chilivlokken. Genieten maar!

Gepubliceerd op 2 maart 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.