Milde rode curry met groente en kip



Thais eten met kinderen lijkt spannender dan het is. Een curry kun je zo pittig maken als je zelf wilt. Nadat ik in Berlijn een fantástische rode curry met crispy eend gegeten had die heel fijn mild was wilde ik er thuis toch ook weer eens eentje maken.

Om ‘m iets toegankelijker te maken koos ik voor kip, in plaats van eend. En met lekker veel verschillende groenten. Wil je een vegetarisch curry? Laat dan de kip weg. Wil je iets anders dan kip, probeer dan ook eens grote garnalen.

Curry voor 4 ruime porties

1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngehakt
verse gember (ongeveer 2cm), geschild en geraspt
1el zonnebloemolie
2-3el rode currypasta (ik gebruikte de rode curry boemboe van AH) *)
350g kippendijen, in reepjes
1 blik kokosmelk
250ml kippenbouillon
2tl vissaus
1el bruine basterdsuiker
3 kaffir blaadjes (vriezer, toko)
½ courgette, in reepjes
200g sperzieboontjes, kontjes eraf
4 bospeenwortels, in reepjes
1 gele paprika, in reepjes

Thais eten met kinderen

Verhit de olie in een grote pan en fruit hierin de ui, knoflook en gember een minuut of drie zachtjes aan. Dan de currypasta erbij en een minuutje meebakken. Bak daarna de kipreepjes nog een paar minuten mee.

Milde groentecurry met kip

Dan gaan de smaakmakers erbij, kokosmelk, kippenbouillon, vissaus, suiker en kaffirblaadjes. Even goed doorroeren. Tot slot mogen alle groenten – zoveel mogelijk in gelijke reepjes gesneden – erbij en breng je alles aan de kook. Vuur terug en een minuut of 20 zachtjes laten pruttelen. Na 10 minuten zet je nog een grote pan met water op dat je aan de kook brengt. Kook hierin rijst naar keuze gaar en laat die, na het afgieten, nog even met de deksel op de pan nastomen.

Serveer de rijst met de curry en lekker wat van de saus.

*) Hoeveel currypasta gebruik je met kinderen?

Bij 2el krijg je de meest milde versie, bij 3el is ‘ie nog steeds mild, maar proef je de currysmaak net iets beter. Wil je nóg pittiger, dan kan er natuurlijk altijd meer bij. Schat even in wat je kinderen aan kunnen en/of wat je zelf lekker vindt.

Gepubliceerd op 3 april 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.