Milde rode curry met groente en kip



Thais eten met kinderen lijkt spannender dan het is. Een curry kun je zo pittig maken als je zelf wilt. Nadat ik in Berlijn een fantástische rode curry met crispy eend gegeten had die heel fijn mild was wilde ik er thuis toch ook weer eens eentje maken.

Om ‘m iets toegankelijker te maken koos ik voor kip, in plaats van eend. En met lekker veel verschillende groenten. Wil je een vegetarisch curry? Laat dan de kip weg. Wil je iets anders dan kip, probeer dan ook eens grote garnalen.

Curry voor 4 ruime porties

1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngehakt
verse gember (ongeveer 2cm), geschild en geraspt
1el zonnebloemolie
2-3el rode currypasta (ik gebruikte de rode curry boemboe van AH) *)
350g kippendijen, in reepjes
1 blik kokosmelk
250ml kippenbouillon
2tl vissaus
1el bruine basterdsuiker
3 kaffir blaadjes (vriezer, toko)
½ courgette, in reepjes
200g sperzieboontjes, kontjes eraf
4 bospeenwortels, in reepjes
1 gele paprika, in reepjes

Thais eten met kinderen

Verhit de olie in een grote pan en fruit hierin de ui, knoflook en gember een minuut of drie zachtjes aan. Dan de currypasta erbij en een minuutje meebakken. Bak daarna de kipreepjes nog een paar minuten mee.

Milde groentecurry met kip

Dan gaan de smaakmakers erbij, kokosmelk, kippenbouillon, vissaus, suiker en kaffirblaadjes. Even goed doorroeren. Tot slot mogen alle groenten – zoveel mogelijk in gelijke reepjes gesneden – erbij en breng je alles aan de kook. Vuur terug en een minuut of 20 zachtjes laten pruttelen. Na 10 minuten zet je nog een grote pan met water op dat je aan de kook brengt. Kook hierin rijst naar keuze gaar en laat die, na het afgieten, nog even met de deksel op de pan nastomen.

Serveer de rijst met de curry en lekker wat van de saus.

*) Hoeveel currypasta gebruik je met kinderen?

Bij 2el krijg je de meest milde versie, bij 3el is ‘ie nog steeds mild, maar proef je de currysmaak net iets beter. Wil je nóg pittiger, dan kan er natuurlijk altijd meer bij. Schat even in wat je kinderen aan kunnen en/of wat je zelf lekker vindt.

Gepubliceerd op 3 april 2016


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 mei 2023
sangria
 
De lekkerste sangria

De allerlekkerste sangria maak je wat mij betreft deze zomer héél vaak. Dit is mijn fool proof recept voor rosé sangria.
8 mei 2023
salsa bij nacho's
 
Salsa met watermeloen & mango

Salsa is niet alleen een dans, maar ook een Latijns-Amerikaanse saus. Ik maakte een salsa met watermeloen en mango voor bij de BBQ én bij de borrel.
8 mei 2023
Bananenbrood koffie en chocolade
 
Bananenbrood met koffie & chocolade

Alles wat je lekker vindt zit in dit bananenbrood, namelijk koffie én chocolade. Zo wordt het in één keer het lekkerste bananenbrood dat er is.
4 mei 2023
bloemkool puttanesca
 
Bloemkool puttanesca met gebakken gnocchi

Een recept voor puttanesca is meestal met pasta, maar maak die ook eens met geroosterde bloemkool en gebakken gnocchi. Zó lekker!
2 mei 2023
chowder recept
 
Chowder met gerookte vis

Voor wie niet weet wat een chowder is, dat is een goddelijke maaltijdsoep met groente en (gerookte) vis. Dit is mijn recept voor de lekkerste chowder.
21 april 2023
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.