Milde rode curry met groente en kip



Thais eten met kinderen lijkt spannender dan het is. Een curry kun je zo pittig maken als je zelf wilt. Nadat ik in Berlijn een fantástische rode curry met crispy eend gegeten had die heel fijn mild was wilde ik er thuis toch ook weer eens eentje maken.

Om ‘m iets toegankelijker te maken koos ik voor kip, in plaats van eend. En met lekker veel verschillende groenten. Wil je een vegetarisch curry? Laat dan de kip weg. Wil je iets anders dan kip, probeer dan ook eens grote garnalen.

Curry voor 4 ruime porties

1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngehakt
verse gember (ongeveer 2cm), geschild en geraspt
1el zonnebloemolie
2-3el rode currypasta (ik gebruikte de rode curry boemboe van AH) *)
350g kippendijen, in reepjes
1 blik kokosmelk
250ml kippenbouillon
2tl vissaus
1el bruine basterdsuiker
3 kaffir blaadjes (vriezer, toko)
½ courgette, in reepjes
200g sperzieboontjes, kontjes eraf
4 bospeenwortels, in reepjes
1 gele paprika, in reepjes

Thais eten met kinderen

Verhit de olie in een grote pan en fruit hierin de ui, knoflook en gember een minuut of drie zachtjes aan. Dan de currypasta erbij en een minuutje meebakken. Bak daarna de kipreepjes nog een paar minuten mee.

Milde groentecurry met kip

Dan gaan de smaakmakers erbij, kokosmelk, kippenbouillon, vissaus, suiker en kaffirblaadjes. Even goed doorroeren. Tot slot mogen alle groenten – zoveel mogelijk in gelijke reepjes gesneden – erbij en breng je alles aan de kook. Vuur terug en een minuut of 20 zachtjes laten pruttelen. Na 10 minuten zet je nog een grote pan met water op dat je aan de kook brengt. Kook hierin rijst naar keuze gaar en laat die, na het afgieten, nog even met de deksel op de pan nastomen.

Serveer de rijst met de curry en lekker wat van de saus.

*) Hoeveel currypasta gebruik je met kinderen?

Bij 2el krijg je de meest milde versie, bij 3el is ‘ie nog steeds mild, maar proef je de currysmaak net iets beter. Wil je nóg pittiger, dan kan er natuurlijk altijd meer bij. Schat even in wat je kinderen aan kunnen en/of wat je zelf lekker vindt.

Gepubliceerd op 3 april 2016


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!