Milde rode curry met groente en kip



Thais eten met kinderen lijkt spannender dan het is. Een curry kun je zo pittig maken als je zelf wilt. Nadat ik in Berlijn een fantástische rode curry met crispy eend gegeten had die heel fijn mild was wilde ik er thuis toch ook weer eens eentje maken.

Om ‘m iets toegankelijker te maken koos ik voor kip, in plaats van eend. En met lekker veel verschillende groenten. Wil je een vegetarisch curry? Laat dan de kip weg. Wil je iets anders dan kip, probeer dan ook eens grote garnalen.

Curry voor 4 ruime porties

1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngehakt
verse gember (ongeveer 2cm), geschild en geraspt
1el zonnebloemolie
2-3el rode currypasta (ik gebruikte de rode curry boemboe van AH) *)
350g kippendijen, in reepjes
1 blik kokosmelk
250ml kippenbouillon
2tl vissaus
1el bruine basterdsuiker
3 kaffir blaadjes (vriezer, toko)
½ courgette, in reepjes
200g sperzieboontjes, kontjes eraf
4 bospeenwortels, in reepjes
1 gele paprika, in reepjes

Thais eten met kinderen

Verhit de olie in een grote pan en fruit hierin de ui, knoflook en gember een minuut of drie zachtjes aan. Dan de currypasta erbij en een minuutje meebakken. Bak daarna de kipreepjes nog een paar minuten mee.

Milde groentecurry met kip

Dan gaan de smaakmakers erbij, kokosmelk, kippenbouillon, vissaus, suiker en kaffirblaadjes. Even goed doorroeren. Tot slot mogen alle groenten – zoveel mogelijk in gelijke reepjes gesneden – erbij en breng je alles aan de kook. Vuur terug en een minuut of 20 zachtjes laten pruttelen. Na 10 minuten zet je nog een grote pan met water op dat je aan de kook brengt. Kook hierin rijst naar keuze gaar en laat die, na het afgieten, nog even met de deksel op de pan nastomen.

Serveer de rijst met de curry en lekker wat van de saus.

*) Hoeveel currypasta gebruik je met kinderen?

Bij 2el krijg je de meest milde versie, bij 3el is ‘ie nog steeds mild, maar proef je de currysmaak net iets beter. Wil je nóg pittiger, dan kan er natuurlijk altijd meer bij. Schat even in wat je kinderen aan kunnen en/of wat je zelf lekker vindt.

Gepubliceerd op 3 april 2016


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
15 oktober 2021
bulgogi nacho's
 
Bulgogi nacho’s

Uit NomNomNom komen deze verrassende loaded nacho's. Een Mexicaans-Koreaanse borrelhap die niet normaal lekker is.
15 oktober 2021
taco lasagne
 
Weekmenu 2021 – week 42

Heel veel favorieten in dit weekmenu. Een verrassende lasagne maar ook een lekker pastarecept en stamppot. Hallo nieuwe week!
15 oktober 2021
koekjes versierd voor halloween
 
Halloween koekjes

Wij vieren het thuis niet, maar toch kon ik het niet laten om Halloween koekjes te maken. Eigenlijk pumpkin spice koekjes, maar hoe schattig! Erhm, eng!
13 oktober 2021
jerk chicken
 
Jerk chicken volgens Shirma Rouse

Uit Shirma's soul kitchen komt deze heerlijke jerk chicken. Kruidige, Jamaicaanse kip van de barbecue. Of maak de kip in de oven.
12 oktober 2021
pizza bianco courgette
 
Pizza met courgette & geitenkaas

Een vegetarische pizza met courgette en geitenkaas, die we maken met een kant & klare pizzabodem. Makkelijk én lekker!
11 oktober 2021
recept perencake
 
Perencake met hazelnoot

Dit is zo’n cakerecept met peren die éxtra lekker is als de nieuwe oogst peren rijp is. Combineer deze smeuïge cake met hazelnoot voor extra smaak.