Weekmenu 2021 – week 6



Ook ik plan nog iedere week mijn eigen weekmenu. Voor 5 dagen, zodat er wat speling is. Een aantal van de gerechten in jullie weekmenu komen deze week ook bij ons op tafel.

Zeker nu onze dochter weer naar school gaat is het helaas gedaan met de warme lunches tussen de middag.

Dus kies ik deze week voor makkelijke, redelijk lichte maaltijden in de avond. We zullen wat vaker voor soep of salade bij de lunch kiezen, zodat wij alvast wat groente extra hebben gegeten.

Meer weten over weekmenu’s plannen? Lees dan vooral ook dit Weekmenu Planner artikel .

Dit staat er in deze week  op het menu!

Weekmenu 2021 – week 6

Dit staat er op het (week)menu:

  1. Pad Thai
  2. Mexicaanse roerbak met champignons
  3. Ovenaardappeltjes en boontjes
  4. Pasta met broccoli
  5. Cottage pie met gehakt
  6. Aardappel tortilla met chorizo

maandag – Pad thai met tofu

pad thai tofu

In Pad Thai heb ik zelf dus al tíjden weer zin. Alle boodschappen afgelopen week besteld en dit eten wij dus ook echt maandag.

dinsdag – Mexicaanse roerbak

Mexicaanse roerbak

Ook deze roerbak met Mexicaanse groente staat daadwerkelijk bij ons vandaag op de planning. Alleen dan met champignons in plaats van gehakt. Een favoriet!

woensdag – Ovenaardappeltjes & boontjes

ovenaardappeltjes en boontjes

Minstens 1x per week staan er bij ons ovenaardappeltjes op het menu. Vandaag eten we ze met boontjes en een stukje vis.

donderdag – Pasta met broccoli

broccoli pasta

Pasta met broccoli is áltijd een goed idee. Zeker als je je pasta op smaak maakt met een fijne citroenroomsaus. In een kwartier op tafel!

vrijdag – Cottage pie

cottagepie

Een grote ovenschaal cottage pie om de week mee af te sluiten. Groente, gehakt en een lekkere laag puree. Yum!

weekendtip – Spaanse aardappeltortilla

spaanse tortilla

Deze Spaanse tortilla is geweldig als lunchgerecht, maar doet het ook heel goed bij de borrel. Restjes lekker bewaren voor je volgende thuiswerklunch!

Boodschappenlijst voor het weekmenu

maandag
3el sojasaus (ik gebruikte Tomasu)
1el vissaus (wil je een volledig vega pad thai, laat dit dan weg)
2el zoete chilisaus
2el limoensap
1tl limoenrasp
1- 1 ½ tl geraspte verse gember
1-2el honing
200g sugarsnaps
250g sperziebonen
125g taugé
3 bosuitjes
180g pittig gekruide tofublokjes (AH) – die is overigens minder pittig dan de naam doet vermoeden
200g rijstnoodles
2 eieren
100g pinda’s,

dinsdag
400g Mexicaanse roerbakgroente (vers,AH)
300g rundergehakt
250g champignons
2 tenen knoflook
1 blik chilibonen (á 400g)
1 blik kidneybonen (á 400g)
1 blik mais (á 300g)
½ tl gerookt paprikapoeder
½ tl gemalen chipotle (o.a. bij AH)
½ tl uienpoeder
1 pak zilvervliesrijst
1 zak nacho’s & avocado (optioneel)

woensdag
2 zakken voorgegaarde aardappeltjes (à 500 gram)
5 takjes verse tijm, alleen de blaadjes
1 el neutrale olie
zout en peper
optioneel: 1 of 2 tenen knoflook, in plakjes
500 gram schoongemaakte sperziebonen
100 ml vers mandarijnen sap (of gebruik sinaasappel)
1 ½ tl Dijon mosterd
1 el extra vierge olijfolie
optioneel: 25 gram geschaafde amandelen, geroosterd
erbij: vis / vlees / vega naar keuze

donderdag
1 ui
2 tenen knoflook
2el neutrale olie
250g kastanjechampignons
600g broccoli
1 citroen
200 ml slagroom
2 handjes fijn geraspte Parmezaanse kaas
350g pasta, naar keuze

vrijdag
1kg kruimige aardappelen
flinke scheut melk, 1el boter en 1el mosterd
1 ui
1 teen knoflook
150g wortel
100g champignon
1 prei
200g diepvrieserwtjes
500g rundergehakt
1el tomatenpuree
2el worcestershiresaus
1tl gedroogde tijm

Weekendtip
450 gram voorgegaarde aardappelpartjes
125 gram chorizo (ik gebruikte Stegeman)
150 gram Manchego kaas
3 lenteuitjes
1 eetlepel neutrale olie
1 gele paprika
1 teen knoflook
1 theelepel gerookt paprikapoeder
8 eieren
250 milliliter slagroom

Gepubliceerd op 4 februari 2021


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
1 maart 2021
Bloemkool tandoori
 
Bloemkool Tandoori uit de oven

In een half uurtje heb je een heerlijke, milde Indiase bloemkool Tandoori op tafel staan. En die bloemkool rooster je super simpel in de oven.
1 maart 2021
kokosrijst
 
Gele en kruidige kokosrijst

Een geurige en kruidige kokosrijst waar iedereen van smult! Deze kokosrijst maak je heel eenvoudig zelf. Heerlijk voor bij je curry.
26 februari 2021
pancakes met kiwi
 
Weekmenu 2021 – week 9

Een weekmenu geeft houvast op dagen dat je druk bent met andere dingen. Je weet dat je dan sowieso vers en gezond eet. Kies waar je zin in hebt.
26 februari 2021
 
Gebakken makreel met citroen

Makreel is super eenvoudig om te bereiden. Gezond, lekker én een heel betaalbaar. Zo maak je de lekkerste gebakken makreel!
22 februari 2021
 
Bagel met krab en ei

Brunchen doe je in stijl met een bagel met krab, zeekraal en een gebakken eitje. Een heerlijk paasrecept, maar deze bagel kan eigenlijk op elk moment.
22 februari 2021
cupcakes met botercreme
 
Cupcakes met lemoncurd en botercrème

Het allereerste cupcakerecept is meteen een topper. Maak van basis cupcakes deze super lekkere cupcakes met lemoncurd en botercrème.