Cottage pie



Dit cottage pie recept zorgt voor de lekkerste ovenschotel met gehakt, groente en puree. Een lekker aardappelrecept dat makkelijk voor te bereiden is.

Ik ken geen kind of volwassene die niet van aardappelpuree houdt. Bij ons thuis is het een van de favoriete manieren om aardappels te bereiden. Of je puree nu puur eet, of zoals in dit recept, verwerkt in een ovenschotel maakt niet uit. De romigheid van puree is áltijd lekker.

De ovenschotel heeft naast aardappelpuree als dakje nog veel meer lekkers waar grote én kleine Smulpaapje van houden en is ook ideaal om op rustigere momenten voor te bereiden. Kortom, geen enkele reden om niet heel gauw een keer te maken!

Ovenschotel voor vier – zes personen

  • 1kg kruimige aardappelen, geschild en in kwarten
  • flinke scheut melk, 1el boter en 1el mosterd
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 150g wortel, in plakjes
  • 100g champignon, in kwarten
  • 1 prei, in ringen (goed gewassen)
  • 200g diepvrieserwtjes
  • 500g rundergehakt
  • 1el tomatenpuree
  • 2el worcestershiresaus
  • 1tl gedroogde tijm
  • zout en peper

verder nodig: ovenschaal – oven voorverwarmen op 200C (hetelucht)

cottagepie

Zo maak je cottage pie

Kook de aardappels in 10-12 minuten gaar. Giet af en maak met de melk, boter en mosterd een grove stamppot. In de tijd dat je aardappels koken fruit je in een grote hapjespan in een beetje olie de wortel 2 minuten. Voeg de ui toe en fruit 2 minuten mee aan. Dan prei en champignons erbij en 2 minuten meebakken. Tot slot bak je de knoflook nog een minuutje mee. Voeg daarna het gehakt toe en bak dat in 3 minuten rul aan. Als laaatste bak je dan de tijm, tomatenpuree en worcestershiresaus 2 minuten mee en voeg je als laatste de erwtjes toe. Breng alles op smaak met zout en peper.

Ovenschotel met puree

Dit alles schep je nu over in een ovenschaal en dek je af met de puree die je hebt gemaakt. Zet de ovenschotel in de voorverwarmde oven tot de bovenkant goudbruin is (ongeveer 15 minuten). Je kunt de ovenschotel in zijn geheel voorbereiden en op een later moment afbakken en verwarmen in de oven. Ideaal om bijvoorbeeld in het weekend alvast klaar te maken.

Meer aardappelrecepten

Dit recept is gemaakt in samenwerking met Aardappels.nl  Zoek je meer inspiratie voor recepten met aardappel? Kijk dan ook eens op Aardappels.nl

Gepubliceerd op 4 december 2019


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
30 maart 2023
gyoza rijst bowl
 
Rijstbowl met gyoza

Een briljant recept! De vulling van een gyoza op een kom warme rijst. Wel de smaak, niet het gedoe. Love it!
20 maart 2023
 
Paasbrood maken

Zin om met Pasen zelf een Paasbrood te maken? Dan heb ik een heerlijk en eenvoudig recept voor Paasbrood voor je!
20 februari 2023
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel
 
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel

Soeprecepten kun je gewoon niet genoeg hebben. En dit recept voor witlofsoep mag je ook aan je repertoire toevoegen. Lekker én gezond.
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.