Cottage pie



Dit cottage pie recept zorgt voor de lekkerste ovenschotel met gehakt, groente en puree. Een lekker aardappelrecept dat makkelijk voor te bereiden is.

Ik ken geen kind of volwassene die niet van aardappelpuree houdt. Bij ons thuis is het een van de favoriete manieren om aardappels te bereiden. Of je puree nu puur eet, of zoals in dit recept, verwerkt in een ovenschotel maakt niet uit. De romigheid van puree is áltijd lekker.

De ovenschotel heeft naast aardappelpuree als dakje nog veel meer lekkers waar grote én kleine Smulpaapje van houden en is ook ideaal om op rustigere momenten voor te bereiden. Kortom, geen enkele reden om niet heel gauw een keer te maken!

Ovenschotel voor vier – zes personen

  • 1kg kruimige aardappelen, geschild en in kwarten
  • flinke scheut melk, 1el boter en 1el mosterd
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 150g wortel, in plakjes
  • 100g champignon, in kwarten
  • 1 prei, in ringen (goed gewassen)
  • 200g diepvrieserwtjes
  • 500g rundergehakt
  • 1el tomatenpuree
  • 2el worcestershiresaus
  • 1tl gedroogde tijm
  • zout en peper

verder nodig: ovenschaal – oven voorverwarmen op 200C (hetelucht)

cottagepie

Zo maak je cottage pie

Kook de aardappels in 10-12 minuten gaar. Giet af en maak met de melk, boter en mosterd een grove stamppot. In de tijd dat je aardappels koken fruit je in een grote hapjespan in een beetje olie de wortel 2 minuten. Voeg de ui toe en fruit 2 minuten mee aan. Dan prei en champignons erbij en 2 minuten meebakken. Tot slot bak je de knoflook nog een minuutje mee. Voeg daarna het gehakt toe en bak dat in 3 minuten rul aan. Als laaatste bak je dan de tijm, tomatenpuree en worcestershiresaus 2 minuten mee en voeg je als laatste de erwtjes toe. Breng alles op smaak met zout en peper.

Ovenschotel met puree

Dit alles schep je nu over in een ovenschaal en dek je af met de puree die je hebt gemaakt. Zet de ovenschotel in de voorverwarmde oven tot de bovenkant goudbruin is (ongeveer 15 minuten). Je kunt de ovenschotel in zijn geheel voorbereiden en op een later moment afbakken en verwarmen in de oven. Ideaal om bijvoorbeeld in het weekend alvast klaar te maken.

Meer aardappelrecepten

Dit recept is gemaakt in samenwerking met Aardappels.nl  Zoek je meer inspiratie voor recepten met aardappel? Kijk dan ook eens op Aardappels.nl

Gepubliceerd op 4 december 2019


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 september 2021
vega curry
 
Weekmenu 2021 – week 38

Het weekmenu geeft je weer inspiratie voor doordeweekse maaltijden, waar het hele gezin van mee geniet. Of je nu voor vega, vis of vleesrecepten kiest.
20 september 2021
appeltaart recept met amandelspijs
 
Appeltaart met frangipane

Een klassieke appeltaartrecept met korstdeeg met een smeuïge frangipane op de bodem. Het is gewoon de lekkerste appeltaart die je kunt bedenken!
16 september 2021
ijs zonder ijsmachine
 
Bananen-aardbei ijs zonder ijsmachine

Toveren met restjes kun je wel aan Yvette van Boven overlaten. Geïnspireerd door haar Van Bovens Leftovers maakte ik er dit ijs mee.
14 september 2021
Zalm teriyaki bowl
 
Zalm teriyaki bowl

Er is niets lekkerder dan eten uit een kommetje. Deze zalm teriyaki bowl is daar geen uitzondering op. Zeker omdat je de teriyaki marinade zelf maakt.
13 september 2021
parelcouscous op Griekse wijze
 
Griekse parelcouscous met pigs in blankets

Een hele makkelijke maaltijd die ideaal is voor drukke dagen. Deze parelcouscous op Griekse wijze is in een handomdraai gemaakt.
10 september 2021
brownie cheesecake
 
Weekmenu 2021 – week 37

Het weekmenu zit weer bomvol makkelijke maaltijden, snelle recepten en inspiratie voor een week lang lekker samen eten.