Cottage pie



Dit cottage pie recept zorgt voor de lekkerste ovenschotel met gehakt, groente en puree. Een lekker aardappelrecept dat makkelijk voor te bereiden is.

Ik ken geen kind of volwassene die niet van aardappelpuree houdt. Bij ons thuis is het een van de favoriete manieren om aardappels te bereiden. Of je puree nu puur eet, of zoals in dit recept, verwerkt in een ovenschotel maakt niet uit. De romigheid van puree is áltijd lekker.

De ovenschotel heeft naast aardappelpuree als dakje nog veel meer lekkers waar grote én kleine Smulpaapje van houden en is ook ideaal om op rustigere momenten voor te bereiden. Kortom, geen enkele reden om niet heel gauw een keer te maken!

Ovenschotel voor vier – zes personen

  • 1kg kruimige aardappelen, geschild en in kwarten
  • flinke scheut melk, 1el boter en 1el mosterd
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 150g wortel, in plakjes
  • 100g champignon, in kwarten
  • 1 prei, in ringen (goed gewassen)
  • 200g diepvrieserwtjes
  • 500g rundergehakt
  • 1el tomatenpuree
  • 2el worcestershiresaus
  • 1tl gedroogde tijm
  • zout en peper

verder nodig: ovenschaal – oven voorverwarmen op 200C (hetelucht)

cottagepie

Zo maak je cottage pie

Kook de aardappels in 10-12 minuten gaar. Giet af en maak met de melk, boter en mosterd een grove stamppot. In de tijd dat je aardappels koken fruit je in een grote hapjespan in een beetje olie de wortel 2 minuten. Voeg de ui toe en fruit 2 minuten mee aan. Dan prei en champignons erbij en 2 minuten meebakken. Tot slot bak je de knoflook nog een minuutje mee. Voeg daarna het gehakt toe en bak dat in 3 minuten rul aan. Als laaatste bak je dan de tijm, tomatenpuree en worcestershiresaus 2 minuten mee en voeg je als laatste de erwtjes toe. Breng alles op smaak met zout en peper.

Ovenschotel met puree

Dit alles schep je nu over in een ovenschaal en dek je af met de puree die je hebt gemaakt. Zet de ovenschotel in de voorverwarmde oven tot de bovenkant goudbruin is (ongeveer 15 minuten). Je kunt de ovenschotel in zijn geheel voorbereiden en op een later moment afbakken en verwarmen in de oven. Ideaal om bijvoorbeeld in het weekend alvast klaar te maken.

Meer aardappelrecepten

Dit recept is gemaakt in samenwerking met Aardappels.nl  Zoek je meer inspiratie voor recepten met aardappel? Kijk dan ook eens op Aardappels.nl

Gepubliceerd op 4 december 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.