Cottage pie



Dit cottage pie recept zorgt voor de lekkerste ovenschotel met gehakt, groente en puree. Een lekker aardappelrecept dat makkelijk voor te bereiden is.

Ik ken geen kind of volwassene die niet van aardappelpuree houdt. Bij ons thuis is het een van de favoriete manieren om aardappels te bereiden. Of je puree nu puur eet, of zoals in dit recept, verwerkt in een ovenschotel maakt niet uit. De romigheid van puree is áltijd lekker.

De ovenschotel heeft naast aardappelpuree als dakje nog veel meer lekkers waar grote én kleine Smulpaapje van houden en is ook ideaal om op rustigere momenten voor te bereiden. Kortom, geen enkele reden om niet heel gauw een keer te maken!

Ovenschotel voor vier – zes personen

  • 1kg kruimige aardappelen, geschild en in kwarten
  • flinke scheut melk, 1el boter en 1el mosterd
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 150g wortel, in plakjes
  • 100g champignon, in kwarten
  • 1 prei, in ringen (goed gewassen)
  • 200g diepvrieserwtjes
  • 500g rundergehakt
  • 1el tomatenpuree
  • 2el worcestershiresaus
  • 1tl gedroogde tijm
  • zout en peper

verder nodig: ovenschaal – oven voorverwarmen op 200C (hetelucht)

cottagepie

Zo maak je cottage pie

Kook de aardappels in 10-12 minuten gaar. Giet af en maak met de melk, boter en mosterd een grove stamppot. In de tijd dat je aardappels koken fruit je in een grote hapjespan in een beetje olie de wortel 2 minuten. Voeg de ui toe en fruit 2 minuten mee aan. Dan prei en champignons erbij en 2 minuten meebakken. Tot slot bak je de knoflook nog een minuutje mee. Voeg daarna het gehakt toe en bak dat in 3 minuten rul aan. Als laaatste bak je dan de tijm, tomatenpuree en worcestershiresaus 2 minuten mee en voeg je als laatste de erwtjes toe. Breng alles op smaak met zout en peper.

Ovenschotel met puree

Dit alles schep je nu over in een ovenschaal en dek je af met de puree die je hebt gemaakt. Zet de ovenschotel in de voorverwarmde oven tot de bovenkant goudbruin is (ongeveer 15 minuten). Je kunt de ovenschotel in zijn geheel voorbereiden en op een later moment afbakken en verwarmen in de oven. Ideaal om bijvoorbeeld in het weekend alvast klaar te maken.

Meer aardappelrecepten

Dit recept is gemaakt in samenwerking met Aardappels.nl  Zoek je meer inspiratie voor recepten met aardappel? Kijk dan ook eens op Aardappels.nl

Gepubliceerd op 4 december 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.