Pasta met broccoli en citroenroomsaus



Pasta en broccoli is zo’n klassieke combinatie. Als je daar dan nog eens citroenroomsaus bij maakt kan je vegetarische pasta helemaal niet meer stuk. Wat het nóg fijner maakt is dat je met slechts twee pannen de hele maaltijd op tafel zet. Want aan het einde van de kooktijd van de pasta gaat de broccoli er gewoon bij. Waarom meer afwas maken dan nodig is!

Je wilt snel aan tafel? Ook dat lukt met dit lekkere pastarecept. In een kwartier. Dat zijn van die makkelijke en snelle recepten met pasta die iedereen wel in zijn repertoire wil hebben. Dit is hoe je de pasta met broccoli en citroenroomsaus maakt.

Pastarecept voor vier personen
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
2el neutrale olie
250g kastanjechampignons, in plakjes
600g broccoli, in kleine roosjes
1 citroen, rasp en sap
200 ml slagroom
kopje kookvocht van de pasta
versgemalen zwarte peper en zeezout, naar smaak
2 handjes fijn geraspte (vega) Parmezaanse kaas
350g pasta, naar keuze (ik gebruikte Fussili Bucati)

Bereidingstijd: 15-20 minuten

Vegetarisch pastarecept

Als start van je vegetarische pasta verwarm je in een grote hapjespan de olie. Fruit hierin 5 minuutjes de ui op zacht vuur aan. Tegelijkertijd breng je een pan gezouten water aan de kook en kook je daar de pasta 9-10 minuten beetgaar in. De laatste 4 minuten van de kooktijd gaan daar de broccoliroosjes bij.

Pasta met kastanjechampignons

Bij de gefruite ui gaan de kastanjechampignons die je op hoger vuur even kort meebakt. Tot slot de knoflook een minuutje meebakken en alles op smaak brengen met zout en peper. Voeg nu de slagroom toe en laat kort aan de kook komen. Vuur nu terug. Dan citroenrasp en zoveel citroensap als je lekker vindt bij de kastanjechampignons en de slagroom.

Pasta broccoli en citroenroomsaus

De pasta en broccoli giet je dan af, maar vang wel een kopje van het kookvocht op. Voeg de pasta en broccoli toe aan de citroenroomsaus, samen met het kookvocht en meng alles goed door. Dan een handje geraspte kaas erbij. Als alles goed gemengd is proef je, want misschien wil je nog wat citroensap erbij. Of meer peper, zout of kaas. Nu is het moment.

broccoli pasta

Dien daarna meteen op en bestrooi op het laatst met nog wat extra geraspte kaas. En zo staat in een kwartier je pasta broccoli en citroenroomsaus op tafel. Een ideale doordeweekse pastamaaltijd voor groot en klein!

 

Gepubliceerd op 27 juli 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 september 2023
Vijgen kruimel muffin
 
Vijgen-kruimel muffins

Appel-kruimel muffins kennen we nu wel. Dit eenvoudige recept voor vijgen-kruimel muffins is een perfect recept voor zoete herfsttraktaties.
4 september 2023
Caponata recept
 
Siciliaanse Caponata Recept, een mediterraanse favoriet

Caponata, een smaakvolle Siciliaanse specialiteit, is een ware traktatie voor liefhebbers van de mediterrane keuken.
17 augustus 2023
onigiri met makreel
 
Onigiri met gerookte makreel

Onigiri zijn Japanse rijsthapjes die veel sneller zijn gemaakt dan sushi en die je kunt vullen met wat je maar lekker vindt. Zoals deze met gerookte makreel
31 juli 2023
american pancakes
 
American blueberry pancakes

De ultieme American pancakes maak je vanaf nu gewoon zelf. Met dit pancake recept geniet je van een enorme stapel American blueberry pancakes
28 juli 2023
risotto basisrecept
 
Risotto, een eenvoudig basisrecept

Met dit basis risottorecept kun je alle kanten op. Ik laat je ook zien hoe je van de basis risotto heel eenvoudig een paddenstoelen risotto maakt.
28 juli 2023
recept pasta carbonara
 
Klassieke pasta Carbonara

Hoe het kan dat er nog geen recept voor een klassieke Carbonara op de site staat is me een raadsel. Want dit geweldige pastarecept is zó lekker!