Pasta met broccoli en citroenroomsaus



Pasta en broccoli is zo’n klassieke combinatie. Als je daar dan nog eens citroenroomsaus bij maakt kan je vegetarische pasta helemaal niet meer stuk. Wat het nóg fijner maakt is dat je met slechts twee pannen de hele maaltijd op tafel zet. Want aan het einde van de kooktijd van de pasta gaat de broccoli er gewoon bij. Waarom meer afwas maken dan nodig is!

Je wilt snel aan tafel? Ook dat lukt met dit lekkere pastarecept. In een kwartier. Dat zijn van die makkelijke en snelle recepten met pasta die iedereen wel in zijn repertoire wil hebben. Dit is hoe je de pasta met broccoli en citroenroomsaus maakt.

Pastarecept voor vier personen
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
2el neutrale olie
250g kastanjechampignons, in plakjes
600g broccoli, in kleine roosjes
1 citroen, rasp en sap
200 ml slagroom
kopje kookvocht van de pasta
versgemalen zwarte peper en zeezout, naar smaak
2 handjes fijn geraspte (vega) Parmezaanse kaas
350g pasta, naar keuze (ik gebruikte Fussili Bucati)

Bereidingstijd: 15-20 minuten

Vegetarisch pastarecept

Als start van je vegetarische pasta verwarm je in een grote hapjespan de olie. Fruit hierin 5 minuutjes de ui op zacht vuur aan. Tegelijkertijd breng je een pan gezouten water aan de kook en kook je daar de pasta 9-10 minuten beetgaar in. De laatste 4 minuten van de kooktijd gaan daar de broccoliroosjes bij.

Pasta met kastanjechampignons

Bij de gefruite ui gaan de kastanjechampignons die je op hoger vuur even kort meebakt. Tot slot de knoflook een minuutje meebakken en alles op smaak brengen met zout en peper. Voeg nu de slagroom toe en laat kort aan de kook komen. Vuur nu terug. Dan citroenrasp en zoveel citroensap als je lekker vindt bij de kastanjechampignons en de slagroom.

Pasta broccoli en citroenroomsaus

De pasta en broccoli giet je dan af, maar vang wel een kopje van het kookvocht op. Voeg de pasta en broccoli toe aan de citroenroomsaus, samen met het kookvocht en meng alles goed door. Dan een handje geraspte kaas erbij. Als alles goed gemengd is proef je, want misschien wil je nog wat citroensap erbij. Of meer peper, zout of kaas. Nu is het moment.

broccoli pasta

Dien daarna meteen op en bestrooi op het laatst met nog wat extra geraspte kaas. En zo staat in een kwartier je pasta broccoli en citroenroomsaus op tafel. Een ideale doordeweekse pastamaaltijd voor groot en klein!

 

Gepubliceerd op 27 juli 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.