Pasta met broccoli en citroenroomsaus
Pasta en broccoli is zo’n klassieke combinatie. Als je daar dan nog eens citroenroomsaus bij maakt kan je vegetarische pasta helemaal niet meer stuk. Wat het nóg fijner maakt is dat je met slechts twee pannen de hele maaltijd op tafel zet. Want aan het einde van de kooktijd van de pasta gaat de broccoli er gewoon bij. Waarom meer afwas maken dan nodig is!
Je wilt snel aan tafel? Ook dat lukt met dit lekkere pastarecept. In een kwartier. Dat zijn van die makkelijke en snelle recepten met pasta die iedereen wel in zijn repertoire wil hebben. Dit is hoe je de pasta met broccoli en citroenroomsaus maakt.
Pastarecept voor vier personen
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
2el neutrale olie
250g kastanjechampignons, in plakjes
600g broccoli, in kleine roosjes
1 citroen, rasp en sap
200 ml slagroom
kopje kookvocht van de pasta
versgemalen zwarte peper en zeezout, naar smaak
2 handjes fijn geraspte (vega) Parmezaanse kaas
350g pasta, naar keuze (ik gebruikte Fussili Bucati)
Bereidingstijd: 15-20 minuten
Vegetarisch pastarecept
Als start van je vegetarische pasta verwarm je in een grote hapjespan de olie. Fruit hierin 5 minuutjes de ui op zacht vuur aan. Tegelijkertijd breng je een pan gezouten water aan de kook en kook je daar de pasta 9-10 minuten beetgaar in. De laatste 4 minuten van de kooktijd gaan daar de broccoliroosjes bij.
Pasta met kastanjechampignons
Bij de gefruite ui gaan de kastanjechampignons die je op hoger vuur even kort meebakt. Tot slot de knoflook een minuutje meebakken en alles op smaak brengen met zout en peper. Voeg nu de slagroom toe en laat kort aan de kook komen. Vuur nu terug. Dan citroenrasp en zoveel citroensap als je lekker vindt bij de kastanjechampignons en de slagroom.
Pasta broccoli en citroenroomsaus
De pasta en broccoli giet je dan af, maar vang wel een kopje van het kookvocht op. Voeg de pasta en broccoli toe aan de citroenroomsaus, samen met het kookvocht en meng alles goed door. Dan een handje geraspte kaas erbij. Als alles goed gemengd is proef je, want misschien wil je nog wat citroensap erbij. Of meer peper, zout of kaas. Nu is het moment.
Dien daarna meteen op en bestrooi op het laatst met nog wat extra geraspte kaas. En zo staat in een kwartier je pasta broccoli en citroenroomsaus op tafel. Een ideale doordeweekse pastamaaltijd voor groot en klein!
Gepubliceerd op 27 juli 2020