Mexicaanse roerbak met rijst & bonen



Soort van per ongeluk ontstond deze Mexicaanse roerbak in een vakantiehuisje tijdens de kerstvakantie, maar hij werd zo enthousiast ontvangen dat ik ‘m thuis opnieuw gemaakt én gefotografeerd heb zodat ik ‘m met jullie kan delen.

Lekker wat groente, gezonde peulvruchten en zilvervliesrijst maken dit tot een blijvertje in ons “snel klaar” repertoire! Inmiddels maak ik dit roerbakrecept al heel wat jaren en steeds vaker maak ik eigenlijk een vegetarische variant. Ik laat het gehakt gewoon weg en met regelmaat gaat er een stazak Mexicaanse groente in, naast het blik bonen dat ik gebruik. Zo wordt het een nóg gezondere Mexicaanse maaltijd.

Mexicaanse roerbak

Avondmaaltijd voor 4-6 personen (of 2 dagen gemak)
400g Mexicaanse roerbakgroente (vers,AH)
300g rundergehakt
250g champignons, in kwarten
2 tenen knoflook, gesnipperd
1 blik chilibonen (á 400g)
1 blik kidneybonen, uitgelekt (á 400g)
1 blik mais, uitgelekt (á 300g)
½ tl gerookt paprikapoeder
½ tl gemalen chipotle (o.a. bij AH)
½ tl uienpoeder

1 pak zilvervliesrijst, koken volgens instructie
1 zak nacho’s & avocado (optioneel)

Mexicaanse roerbak met bonen

Zet een grote pan met water op en kook de zilvervliesrijst volgens de instructie op de verpakking. Giet af en met deksel op de pan even laten staan. Verhit in de tussentijd een grote pan op het vuur en bak hier het gehakt rul en goudbruin aan (zonder olie) Voeg de champignons toe en bak om en om mee. Bestrooi met de kruiden en roer goed door. Dan de wokgroente erbij en bak ook die een aantal minuten mee. Niet té lang, want je wilt dat ze wat bite houden. Tot slot de knoflook erbij en bak die nog een paar minuutjes mee.

Mexicaanse bonen

Als laatste gaan nu de kidneybonen, mais en chilibonen erbij. Schep voorzichtig door en laat op medium vuur door en door warm worden. In een kommetje gaat wat rijst, daarop de mexicaanse bonenschotel en garneer met wat nacho’s en schijfjes avocado. Smullen maar!

Gepubliceerd op 17 januari 2017


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 oktober 2020
soep met noodles
 
Wonton noodlesoep

Een subliem lekkere noodlesoep, juist door zijn eenvoud. Samen met de kinderen de wontons maken voor in de soep maakt er een echt feestje van.
19 oktober 2020
brownies met tahin van sabrina ghayour
 
Brownies met tahin & mandarijn

Glutenvrije brownies met als verrassende smaakmaker tahin. Het is mijn versie van het recept uit Simply van Sabrina Ghayour.
16 oktober 2020
Spaghetti Bazaar_Smulpaapje
 
Midden-Oostenspaghetti met champignons & tahin

Deze verrassende vegetarische spaghetti met champignons en tahin komt uit het prachtige boek Bazaar van Sabrina Ghayour
16 oktober 2020
 
Lasagne Bolognese

De lekkerste lasagne Bolognese ooit komt uit de Pastabijbel. Minstens zo lekker als bij de Italiaan, maar gewoon thuis gemaakt!
16 oktober 2020
camembert uit de oven
 
Smulpaapje weekmenu – week 43

Makkelijke maaltijden voor het hele gezin, dat is het weekmenu. Variatie, vers en gezond. Welke gerechten ga jij deze week maken?
15 oktober 2020
Bolognesesaus voor pasta
 
Bolognesesaus

De allerlekkerste pastasaus allertijden is zonder twijfel de Bolognesesaus. Maak lekker veel en geniet van de lekkerste Spaghetti Bolognese.