Mexicaanse roerbak met rijst & bonen



Soort van per ongeluk ontstond deze Mexicaanse roerbak in een vakantiehuisje tijdens de kerstvakantie, maar hij werd zo enthousiast ontvangen dat ik ‘m thuis opnieuw gemaakt én gefotografeerd heb zodat ik ‘m met jullie kan delen.

Lekker wat groente, gezonde peulvruchten en zilvervliesrijst maken dit tot een blijvertje in ons “snel klaar” repertoire! Inmiddels maak ik dit roerbakrecept al heel wat jaren en steeds vaker maak ik eigenlijk een vegetarische variant. Ik laat het gehakt gewoon weg en met regelmaat gaat er een stazak Mexicaanse groente in, naast het blik bonen dat ik gebruik. Zo wordt het een nóg gezondere Mexicaanse maaltijd.

Mexicaanse roerbak

Avondmaaltijd voor 4-6 personen (of 2 dagen gemak)
400g Mexicaanse roerbakgroente (vers,AH)
300g rundergehakt
250g champignons, in kwarten
2 tenen knoflook, gesnipperd
1 blik chilibonen (á 400g)
1 blik kidneybonen, uitgelekt (á 400g)
1 blik mais, uitgelekt (á 300g)
½ tl gerookt paprikapoeder
½ tl gemalen chipotle (o.a. bij AH)
½ tl uienpoeder

1 pak zilvervliesrijst, koken volgens instructie
1 zak nacho’s & avocado (optioneel)

Mexicaanse roerbak met bonen

Zet een grote pan met water op en kook de zilvervliesrijst volgens de instructie op de verpakking. Giet af en met deksel op de pan even laten staan. Verhit in de tussentijd een grote pan op het vuur en bak hier het gehakt rul en goudbruin aan (zonder olie) Voeg de champignons toe en bak om en om mee. Bestrooi met de kruiden en roer goed door. Dan de wokgroente erbij en bak ook die een aantal minuten mee. Niet té lang, want je wilt dat ze wat bite houden. Tot slot de knoflook erbij en bak die nog een paar minuutjes mee.

Mexicaanse bonen

Als laatste gaan nu de kidneybonen, mais en chilibonen erbij. Schep voorzichtig door en laat op medium vuur door en door warm worden. In een kommetje gaat wat rijst, daarop de mexicaanse bonenschotel en garneer met wat nacho’s en schijfjes avocado. Smullen maar!

Gepubliceerd op 17 januari 2017


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!
7 november 2022
zelf paté maken
 
Paté met pruimen

Zelf paté maken is zo veel simpeler dan je denkt. Deze paté met pruimen komt uit mijn boek Borreltijd en maak ik zelf nog met regelmaat.
2 november 2022
wortelsoep maken
 
Wortel & gembersoep

Wist jij dat wortels er in véél meer kleuren zijn dan alleen oranje. En dat je er met de toevoeging van wat gember een fantastisch lekkere soep mee maakt.
23 oktober 2022
 
Nationale boerenkooldag

De 24e oktober van het jaar is het nationale boerenkooldag. Een mooi moment om mijn 5 favoriete recepten met boerenkool op een rijtje te zetten.
19 oktober 2022
broccolirijst recept
 
Broccolirijst met snijbonen

Een makkelijk recept voor broccolirijst met snijbonen en paddenstoelen. Een perfecte snelle, gezonde maaltijd