Mexicaanse roerbak met rijst & bonen



Soort van per ongeluk ontstond deze Mexicaanse roerbak in een vakantiehuisje tijdens de kerstvakantie, maar hij werd zo enthousiast ontvangen dat ik ‘m thuis opnieuw gemaakt én gefotografeerd heb zodat ik ‘m met jullie kan delen.

Lekker wat groente, gezonde peulvruchten en zilvervliesrijst maken dit tot een blijvertje in ons “snel klaar” repertoire! Inmiddels maak ik dit roerbakrecept al heel wat jaren en steeds vaker maak ik eigenlijk een vegetarische variant. Ik laat het gehakt gewoon weg en met regelmaat gaat er een stazak Mexicaanse groente in, naast het blik bonen dat ik gebruik. Zo wordt het een nóg gezondere Mexicaanse maaltijd.

Mexicaanse roerbak

Avondmaaltijd voor 4-6 personen (of 2 dagen gemak)
400g Mexicaanse roerbakgroente (vers,AH)
300g rundergehakt
250g champignons, in kwarten
2 tenen knoflook, gesnipperd
1 blik chilibonen (á 400g)
1 blik kidneybonen, uitgelekt (á 400g)
1 blik mais, uitgelekt (á 300g)
½ tl gerookt paprikapoeder
½ tl gemalen chipotle (o.a. bij AH)
½ tl uienpoeder

1 pak zilvervliesrijst, koken volgens instructie
1 zak nacho’s & avocado (optioneel)

Mexicaanse roerbak met bonen

Zet een grote pan met water op en kook de zilvervliesrijst volgens de instructie op de verpakking. Giet af en met deksel op de pan even laten staan. Verhit in de tussentijd een grote pan op het vuur en bak hier het gehakt rul en goudbruin aan (zonder olie) Voeg de champignons toe en bak om en om mee. Bestrooi met de kruiden en roer goed door. Dan de wokgroente erbij en bak ook die een aantal minuten mee. Niet té lang, want je wilt dat ze wat bite houden. Tot slot de knoflook erbij en bak die nog een paar minuutjes mee.

Mexicaanse bonen

Als laatste gaan nu de kidneybonen, mais en chilibonen erbij. Schep voorzichtig door en laat op medium vuur door en door warm worden. In een kommetje gaat wat rijst, daarop de mexicaanse bonenschotel en garneer met wat nacho’s en schijfjes avocado. Smullen maar!

Gepubliceerd op 17 januari 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.