Mexicaanse roerbak met rijst & bonen



Soort van per ongeluk ontstond deze Mexicaanse roerbak in een vakantiehuisje tijdens de kerstvakantie, maar hij werd zo enthousiast ontvangen dat ik ‘m thuis opnieuw gemaakt én gefotografeerd heb zodat ik ‘m met jullie kan delen.

Lekker wat groente, gezonde peulvruchten en zilvervliesrijst maken dit tot een blijvertje in ons “snel klaar” repertoire! Inmiddels maak ik dit roerbakrecept al heel wat jaren en steeds vaker maak ik eigenlijk een vegetarische variant. Ik laat het gehakt gewoon weg en met regelmaat gaat er een stazak Mexicaanse groente in, naast het blik bonen dat ik gebruik. Zo wordt het een nóg gezondere Mexicaanse maaltijd.

Mexicaanse roerbak

Avondmaaltijd voor 4-6 personen (of 2 dagen gemak)
400g Mexicaanse roerbakgroente (vers,AH)
300g rundergehakt
250g champignons, in kwarten
2 tenen knoflook, gesnipperd
1 blik chilibonen (á 400g)
1 blik kidneybonen, uitgelekt (á 400g)
1 blik mais, uitgelekt (á 300g)
½ tl gerookt paprikapoeder
½ tl gemalen chipotle (o.a. bij AH)
½ tl uienpoeder

1 pak zilvervliesrijst, koken volgens instructie
1 zak nacho’s & avocado (optioneel)

Mexicaanse roerbak met bonen

Zet een grote pan met water op en kook de zilvervliesrijst volgens de instructie op de verpakking. Giet af en met deksel op de pan even laten staan. Verhit in de tussentijd een grote pan op het vuur en bak hier het gehakt rul en goudbruin aan (zonder olie) Voeg de champignons toe en bak om en om mee. Bestrooi met de kruiden en roer goed door. Dan de wokgroente erbij en bak ook die een aantal minuten mee. Niet té lang, want je wilt dat ze wat bite houden. Tot slot de knoflook erbij en bak die nog een paar minuutjes mee.

Mexicaanse bonen

Als laatste gaan nu de kidneybonen, mais en chilibonen erbij. Schep voorzichtig door en laat op medium vuur door en door warm worden. In een kommetje gaat wat rijst, daarop de mexicaanse bonenschotel en garneer met wat nacho’s en schijfjes avocado. Smullen maar!

Gepubliceerd op 17 januari 2017


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 maart 2023
 
Paasbrood maken

Zin om met Pasen zelf een Paasbrood te maken? Dan heb ik een heerlijk en eenvoudig recept voor Paasbrood voor je!
20 februari 2023
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel
 
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel

Soeprecepten kun je gewoon niet genoeg hebben. En dit recept voor witlofsoep mag je ook aan je repertoire toevoegen. Lekker én gezond.
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!