Spaanse aardappeltortilla met chorizo en manchego



Deze aardappeltortilla is zo’n ideaal gerecht om voor te bereiden voor drukke(re) dagen of juist als je onderweg bent. Want je maakt het geheel klaar en laat het daarna afkoelen, aangezien je deze aardappeltortilla met chorizo en manchego juist koud (liefst op kamer temperatuur) eet.

In minder dan een half uur is de tortilla klaar en waan je je in een Spaanse tapasbar. De plek waar dit gerecht vaak in blokjes als tapa wordt geserveerd. Wij aten ‘m als avondmaaltijd, met een lekkere salade erbij. Kortom, een recept dat multi-inzetbaar, maar vooral heel erg lekker is!

Aardappeltortilla voor vier personen, als maaltijd
450 gram voorgegaarde aardappelpartjes
125 gram chorizo (ik gebruikte Stegeman)
150 gram Manchego kaas, de helft geraspt en de andere helft in kleine blokjes
3 lenteuitjes, fijngesneden
1 eetlepel neutrale olie
1 gele paprika, in kleine blokjes
1 teen knoflook, geraspt of uitgeperst
1 theelepel gerookt paprikapoeder
8 eieren
250 milliliter slagroom
zout en peper

verder nodig: ovenvaste koekenpan – oven voorverwarmen op 200C (hetelucht)

Spaanse aardappeltortilla met chorizo

Bak de chorizo, in een hete koekenpan met de olie, drie minuten op medium vuur. Daarna mogen de lente ui en knoflook bij de chorizo en die bak je 1 minuut mee. Voeg dan de paprikablokjes toe en bak die dan ook nog een minuutje mee. Nu de aardappelpartjes erbij, bestrooi met paprikapoeder en bak alles nog drie minuten.

Tortilla met aardappel

Klop in de tussentijd de eieren los met de slagroom. Bestrooi de aardappels dan met de kaasblokjes en giet het ei/slagroommengsel erover. Vuur iets lager en tien minuten de onderkant zachtjes laten garen. Strooi er dan de geraspte kaas over en zet de hele pan in de voorverwarmde oven. Zet de grillstand van de oven nu ook aan en laat alles daar ongeveer 10 minuten onder staan tot de bovenkant mooi goudbruin en gaar is.

Haal de pan (met vuurvaste ovenhandschoenen, want heet!) uit de oven en laat op het aanrecht afkoelen tot kamertemperatuur. Snijd de randen voorzichtig los en de tortilla in stukken. Serveer de tortilla als lunch of lichte maaltijd, met vers knapperig brood erbij. Of snijd, zoals in Spanje, in blokjes en serveer bij de borrel.

Meer aardappelrecepten

Dit recept is onderdeel van mijn samenwerking met Aardappels.nl Zoek je meer inspiratie voor recepten met aardappel? Kijk dan ook eens op Aardappels.nl

Gepubliceerd op 10 april 2019


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
22 juni 2022
recept Laksa Vanja van der Leeden
 
Laksa met kip en garnalen

Laksa is de nieuwe ramen verkondigt Vanja van der Leeden in Insane. Ik ben zeker ook team Laksa, want deze noedelsoep is zó lekker!
13 juni 2022
vegan Raman
 
Vegan ramen met paddenstoelen

Een makkelijke, snelle, zelfgemaakte ramen op basis van groentebouillon en paddenstoelen. Zó lekker!
8 juni 2022
Pasta met bloemkool en citroen
 
Pasta met geroosterde bloemkool & citroen

Dit recept voor pasta met geroosterde bloemkool & citroen is een lekkere variant voor je makkelijke doordeweekse maaltijd.
4 juni 2022
gevulde paprika recept
 
Gevulde puntpaprika’s uit de oven met parelcouscous

Met verse groente en HAK Uit de Oven zet je een makkelijke, maar ook gezonde én lekkere maaltijd op tafel. Zoals deze gevulde puntpaprika’s.
30 mei 2022
bananenhavermoutmuffin-web2.jpg
 
Ontbijtmuffins met banaan & bosbessen

Ontbijtmuffins met banaan en bosbessen, die ook de rest van de dag trouwens prima smaken! Een eenvoudig en lekker muffinrecept
27 mei 2022
zoetzure kip
 
Zoetzure kip met ananas

Uit de keuken van Xi'an Famous Foods komt dit waanzinnig lekkere recept voor zoetzure kip met ananas. Je wilt nooit meer anders.